Reklama

Reklama

Blue Beetle

  • USA Blue Beetle (více)
Trailer 1

Čerstvý absolvent vysoké školy Jaime Reyes se vrací domů pln nadějí do budoucna, aby zjistil, že domov už není takový, jaký jej opustil. Zatímco hledá smysl života, zasáhne osud, když se Jaime nečekaně střetne se starobylou relikvií obdařenou mimozemskou technologií. Když si Skarabeus vybere Jaimeho za svého symbiotického hostitele, je obdařen neuvěřitelným brněním schopným mimořádných a nepředvídatelných schopností, které navždy změní jeho osud, když se stane superhrdinou Blue Beetlem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (254)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mě tahle Mexická komiksovka docela bavila, protože režisér rozhodně není žádný břídil a dokáže bez problému řídit jak herce tak příběh. Postavy si mezi sebou povídají a reagují na sebe a je to fajn, jenže tohle je komiksovka a někdo by mohl kafrat že zde chybí akce a vizuální efekty. Takže samozřejmě i tohle přijde na řadu a celé to jde do kopru. Myslíte si pánové producenti že diváka po 15 letech baví minimálně 6x do roka sledovat stále to stejné znovu a znovu? 50% ()

Vidly10 

všechny recenze uživatele

Well Blue Beetle je lepší, než jsem čekal. Je to fajn zábavný film, který není nijak výjimečný a jde jen o další tisíckrát opakovaný příběh, který je pouze v kabátku chudého mexického (na což vás film upozorní během prvních dvaceti minut asi sedmnáctkrát) chlapce, který se čirou náhodou dostane k superschopnostem, krásné dívce, o které by každý jen snil a velkému korporátu, který je třeba zničit. Překvapivě rodinná vložka celkem funguje, akorát v poslední části dostane takovou až přehnanou Shazamovskou ujetost, která to do jisté míry kazí. Co se samotného třetího aktu týče, přijde mi, že je moc dlouhý a zabírá až moc z celkově stopáže filmu. Hlavní postava je jednoduchá ale sympatická. Upřímně jsem se bál dalšího Black Adama, ale ne tohle mě příjemně překvapilo a jsem ve výsledku rád, že jsem na to zašel. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

No vlastne jsem cekal daleko vetsi pruser. Tohle je nicim neurazejici, svizne odsejpajici, mistama vtipna komiksarna, ktera kdyby nevznikla, tak se vubec nic nedeje, ale na jedno skouknuti uplne v pohode. Akce je natocena docela slusne, zaporak je v pohode, triky slusnej prumer a hlavni hrdina s jeho rodinkou sympataci. Sice je titulni hrdina takova vykradacka Iron Mana riznuta Spider-Manem a Green Lantern, ale to me nijak netrapilo. Strihac se sice hlavne v prvni pulce mohl vic snazit, ale nic hroznyho. Takze za me zabavna blbost na jedno skouknuti a lepsi 3*. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

(Spoiler alert!) Blue Beetle mi svým příběhem i atmosférou dost připomínal Spider-Mana (máme co dočinění se superhrdinským "hmyzákem") a Shazama (obyčejný mladík je vyvolený a získává mocnou sílu), zároveň měl film nepřehlédnutelný oldschoolový vibe - od titulků, přes Tedovu tajemnou místnost a různá udělátka (létající mouchostíhačka byla cool). Nejnovější DC snímek stojí - místy ale i padá - na rodinných hodnotách, které sice nebijí do očí jako libovolný trailer na Rychle a zběsile, nicméně jsou místy už trochu více okaté. Revolucionářská babča s "lahkým gulometem" vypadala na papíře jistě lépe, asi tak jako paranoidní strýček - na druhou stranu ale oceňuji mile zahranou scénu z "druhé strany". Hlavní hrdina/herec byl na pohodu a rád jsem viděl po delší době na plátně Susan Sarandon. Lepší tři hvězdičky! ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se přemlouval, ale nakonec musím bohužel konstatovat, že to za to moc nestálo. Varovat mě nemělo ani tak hodnocení místních vodborníčků, jako zasazení filmu. Latinsko americká famílie je něco příšernýho a místy mi cukal prst na ovladači s tlačítkem stop. Nevim, co jsem si myslel. Měl jsem tušit, že ta rodina bude přeafektovaná banda požíračů tacos a milovníků telenovel. Na blití... Už u Far Cry 6 jsem měl co dělat, abych ty šílený postavy ustál. A to jsme tu sračku hráli ve dvou. Né vole, já se prostě musím nenávidět nebo co. A vůbec tomu nepřidá ani Elpidia Carilo z původního Predátora. Sry "holka", ale tohle už nespraví Aloe Vera ani výtažek z té nejlepší liány a kdyby si tě džungle odnesla, tak asi fakt žádná škoda. Bohužel výše zmíněné s velkou porcí průhlednosti to sráží do kolen. Maridueňa standardně dobrej, jeho výkon v Cobra Kai mu ostatně přinesl tuto roli. Ale jinak bohužel.... Z větší části otravná a průhledná ptákovina pro nejmenší. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (27)

  • Susan Sarandon (Victoria Kord) se původně měla objevit v jiném filmu na motivy komiksů od DC, a to v Batman se vrací (1992), kde měla ztvárnit Catwoman. Sharon Stone si pak zahrála záporačku ve snímku Catwoman (2004) a zprvu se právě s ní počítalo do role Victorie Kord v tomto filmu. (fiLLthe3DD)
  • Robustní meč, jenž použije Blue Beetle (Xolo Maridueña) v závěrečném boji proti Carapaxovi (Raoul Max Trujillo), je známý Buster Sword z herní série „Final Fantasy“. (NiWi)
  • Fiktivní Palmera City, ve kterém se děj odehrává, bylo inspirováno estetikou města Miami. Snímek se natáčel v Portoriku (města San Juan a Puerto Rico) a Spojených státech, a to konkrétně v Kalifornii (Los Angeles) a Texasu (El Paso). Dále se filmovalo v ateliérech Wilder Studios ve městě Decatur (stát Georgia). Hlavní natáčení pak trvalo od 25. května 2022 do 18. července července téhož roku. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

17.12.2023

Už za pár dnů do kin po celém světě vstoupí nejnovější snímek studia Warner Bros. a pokračování miliardového hitu Aquaman z roku 2018, komiksovka Aquaman a ztracené království. Film režiséra Jamese… (více)

The Boys dostávají mexický spinoff

The Boys dostávají mexický spinoff

29.11.2023

Amazon sype peníze do všeho, co se alespoň trošku hýbe. U Citadely a Prstenů moci se rozhodně na ničem nešetřilo a v rozpočtech létaly obří cifry, že by se to ale promítlo do výsledných kvalit… (více)

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

21.11.2023

Když to nejde přes Batmana, musel Nicholas Hoult (Šílený Max: Zběsilá cesta, Menu) vzít zavděk Lexem Luthorem. Britský herec byl totiž jedním z favoritů na Reevesova netopýřího superhrdinu, jehož… (více)

Reklama

Reklama