Reklama

Reklama

Tři mušketýři: Milady

  • Francie Les Trois Mousquetaires : Milady (více)
Trailer 9

VOD (1)

Obsahy(1)

Francie se zmítá v hlubokém rozvratu. Je vyhlášena válka. D'Artagnan a věrní mušketýři jsou poslední hradbou před chaosem. Osud je však nečekaně vtáhne do rozsáhlého spiknutí. D'Artagnanova láska Constance je unesena. Při zoufalé snaze zachránit ji, je mladý mušketýr nucen spojit své síly se záhadnou Milady de Winter. Ale dlouho skrývané tajemství, které se vynoří z minulosti, rozbíjí pevná spojenectví. Mušketýry čeká strašlivá volba: jestli chtějí dokončit svou misi a zachránit Francii, budou muset obětovat ty, které milují… (Bioscop)

(více)

Videa (5)

Trailer 9

Recenze (59)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Dechberoucí pokračování jednoho z nejpovedenějších letošních filmů, fakt si myslím, že tahle adaptace Mušketýrů může být pro dnešní generaci tou definitivní. Ďábelská Eva Green, intenzivní akční scény, emoce až na půdu. Dějově mi jednička sedla víc, dvojka za ní ale moc nezaostává a vzhledem k finále bych si zatraceně moc přál, aby časem došlo i na trojku. 8/10 ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak jako předchozí Uměňan, jsou i trampoty Milady Zimové rozhodně parádní a historicky první nehomoseksuální adaptací Sašova proslulého románu, ač tady tvůrci, okatě usilujíce o řádně natahovanou francouzšízu typu Milada begins, Milada returns, Milada resurrection, Kam se, kurva, poděla Milada? a tak dále, už kapku serou na autorův hrob a fabulují směrem k telenovelové prdeli. Nicméně pořád krásně natočená, dobově špinavá, výpravná, náležitě dobrodružná a výborně zahraná mušketérie. Tedy až na tu ryze demagogizující rasistickou černou sqrnu! Tu zářnou absenci nucené negrofikace a manipulativního zkreslování za účelem násilné asimilace parazitických kultur do jakž takž zcivilizovaného stáda jsem po prvním dílu patrně zakřikl. A tak tu máme Luďka Ukulebembeho, dle filmových vytřiprdelníků a asociálních sítí narozdíl od ostatních fiktivních mušketýrů „nade vši pochybnost prokázaného“ historicky prvního rovníkového negtotýra v dějinách, vikomta z Pobřeží slonoviny, Prince ze Senegalu a kmotřence samotného francouzského krále!!! I přes rozsáhlou dezinformační kampaň, podloženou dokonce probuzněnou neomarxistickou paknihou, lze jeho kořeny bezpečně vysledovat až do roku 2015!, a to k jeho příčinlivému kronikáři, nejodpornější a nejagresivnější bolševizi světa, papežštější než papež  – British Bolsheviks Coprporation, která tenkrát potřebovala jakože „ospravedlnitelně“ pronegrovat seriál Versailles a spolu s kamvítrtamplášťovými soudruhy z Wykydpédie spíchla na základě drobné protokolární noticky o návštěvě jakéhosi ebenového potentáta na Ludvíkově dvorku kompletní inkluzní fandom, kterého se teď Macronfilm chytil jak komsomolec srpu s kladivem. Nad takto nepopiratelnými historickými fuckty by dozajista neprávem zastrkovaný spoluautor a dodavatel precizních dobových podkladů i dějových zápletek valné většiny Dumasiád, profesor historie Auguste Maquet, samou radostí spálil všechny své doktoráty, načež se prohlásil za rodilého Japonce. No a já zhnuseně ubírám jednu rudou hvězdu a na potenciální třetí díl pro celou multikulturní rodinu, stvořený navíc umělou demencí, se pranic netěším. Ledaže by byl Ludva Třináctka Barman jako poleno, kardinál Richelieu Wakanďan a Anna Rakouská tranzistor. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Druhá polovina (ehmehm) příběhu nepříliš jasného počtu mušketýrů od příslušníka Boulonské větve Bourbonů - zápach středověku stále cítíte i z plátna, změnou je posun od detektivky více ke špionážní, ale také válečné (byť nečekejte tisícihlavé voje ženoucí se bitevním polem) podívané. Šedivost postav s čestnou výjimkou mladého Gaskoňce je všeprostupující, ale co je nejdůležitější - až tady konečně pochopíte, proč v tomto zpracování vyškrtli Rocheforta. Eva Green válcuje všechny a všechno (sekunduje jí sice Vincent Cassel, ale má méně prostoru, protože je jeden z "mnoha"), král Ludvík a královna Anna jsou opět na svém úzce vymezeném prostoru úžasní, a já upřímně doufám, že třetí díl skutečně vznikne. Sice by se nepochybně obešel bez černého mušketýra (a králova kmotřence!!!:) ), ale tuhle daň klidně zaplatím, pokud se ještě v takovéhle formě vrátí Marc Barbé jako kapitán de Tréville... a pokud se konečně dozvíme, jak to kruci bylo s tou Milady;) Bohužel to asi budou muset zařídit francouzští diváci sami, protože u těchto Tří Mušketýrů se mi podařilo to, co ještě v životě ne, a sice abych byl v sále multikina sám samotinký. No dobře, možná v tom hrálo roli to původní znění s titulky;), ale i tak mě to zarazilo. 80%, tak jako "jednička". ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

Od jedničky se to vůbec neposunulo a já nemůžu být víc než spokojený. Velkolepost, výrazný rozpočet, nápaditost, ale s úctou, herecké obsazení. To vše tu je stále naprosto skvělé a já opravdu nevím, který z těchto dvou filmů je lepší. Oni jsou totiž naprosto identické, jako kdybyste sledovali jeden a ten samý film. A jelikož jedničku mám rád, vidět tohle v kině byla radost. Jinak, Eva Green coby Milady konečně výrazněji zazářila (a střihla si pomalu stejnou (sexy) roli jako v 300:) a donutila mě zapřemýšlet, proč by se tenhle příběh nemohl odehrávat v době německé školy šermu (protože by neuzvedla meč, kordy jsou v pohodě). Jinak co víc říct? Jenom ten konec mě docela naštval, to je tak vše. Je to paráda. 8/10 Více ZDE: ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

V první díle voda, teď oheň. Milady on fire, doslova a do písmene. Eva Green téhle postavě vdechla ještě víc tragiky a osvobodila jí ještě víc z korzetu "villain" schématu, který známe z klasických mušketýrů. Díky tomu jsou kanonické momenty příběhu v závěru skutečně silné a Milady dává novou energii zdánlivě neproblematické postavě D'Artagnana (o Athosovi samozřejmě nemluvě). Bourboulon opakuje devizy jedničky, má to silný rozjezd, výbornou akci i temnou naléhavost, kterou chytře narušuje Portos s Aramisem a jejich frontový wedding special. Tentokrát navíc funguje i lépe vystavěné finále. Jisté rozpaky (opět) z některých jankovitých oslích můstků a nadále poněkud enigmatickým motivacím vybraných dějových zvratů politické linie. Sympatické je, že podobně jako Milady i Richelieu získává v téhle verzi nové vrstvy nad své padoušství. Na okraj, jsem ten poslední, kdo by zrovna v adaptaci díla kreolského autora kritizoval figury jiné barvy pleti, ale "černý princ" působí zatím trochu jako pověstný simpsonovský pes Poochie. Ve třetím díle čekám nápravu! Krucinál, já čekám hlavně ten třetí díl téhle nejlepší dumasovské adaptace! ()

Galerie (70)

Zajímavosti (7)

  • Postava Benjamina de la Fère (Gabriel Almaer) nosí okuliare s ramienkami, avšak tieto okuliare sa objavili až v 18. storočí. V čase mušketierov sa nosili tzv. bésicles. (Arsenal83)
  • Vo Francúzsku sa začali vojenské uniformy zavádzať až od roku 1660. Avšak mušketieri, ako elitná jednotka kráľa, nosili od roku 1622 modrý plášť so štyrmi okvetnými krížmi s ľaliovými kvetmi cez svoje civilné odevy. Z estetických dôvodov a proti názoru historického poradcu filmu Juliena Wilmarta tím filmu tieto plášte nahradil tmavomodrými kabátmi s krížovým znakom na ramene. (Arsenal83)
  • Henri de Talleyrand-Périgord, gróf z Chalais (Patrick Mille), určite existoval a v roku 1626 naozaj zorganizoval sprisahanie proti Richelieuovi (Eric Ruf). V Dumasovom románe sa však tento príbeh nepopisuje a navyše v roku 1627, kedy sa dej film odohráva, bolo už po jeho poprave, kedy ho odpravili až 29. úderom sekery (sťatý bol 19.8.1626). (Arsenal83)

Související novinky

49. ceny César ovládla Anatomie pádu

49. ceny César ovládla Anatomie pádu

24.02.2024

V pátek 23. února 2024 proběhl v pařížské koncertní síni Olympia slavnostní ceremoniál 49. ročníku předávání cen francouzské Akademie filmových umění a technik (Académie des Arts et Techniques du… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama