Reklama

Reklama

Johnny Mnemonic

Trailer

Obsahy(1)

Kultový kyberpunkový sci-fi film nakrútený podľa svetoznámeho spisovateľa Williama Gibsona. Všetko nebezpečie sa ukrýva v jeho hlave. Je rok 2021 a celý svet je prepojený digitálnymi sieťami. Polovica civilizácie trpí ochorením nervového systému a významná farmakologická korporácia odmieta liek poskytnúť len tak. Johnny Mnemonic (Keanu Reeves) má však v hlave implantovaný dátový číp, vďaka ktorému dokáže virtuálne preniesť ohromné množstvo dát a zachrániť tak ľudstvo spod brutálnej nadvlády globálnych korporácií. V pätách sú mu agenti Jakuzy, ale Johnny je najlepší z najlepších. Začína sa boj za spravodlivosť, pri ktorom ide o všetko... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (281)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek "Johnny Mnemonic" má v sobě tolik parádních a ujetých nápadů, že prostě nemůžu jinak, doslova jsem se celou dobu zubil nad tím, co všechno tvůrce napadlo. Keanu je celkem toporný, což se od něj čeká, ale Dinu Meyer mám moc rád, no a navíc zde je krásně ujet Dolph a klasicky démonicky Udo. Jo, tohle je bizarně pěkná zábava. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Otec všeho filmového Cyberpuncu v čele s vychvalovaným Matrixem (přítomnost Keanu Reevese čistě náhodná;)). Příběh sice moc neví, na kterou stranu to hrát (houpe se to od hi-tech sci-fi po akční béčko), ale v kombinaci se suprovým hereckým obsazením to neztrácí dech ani v těch nejhloupějších scénách (koho proboha napadnul ten delfín?!?). Keanu Reeves je sympaťák jako vždycky a pro role tohohle typu se snad narodil, na Dinu Meyer se rozhodně koukat dá, no a rozhodně nejlepší postavou celého filmu je vysvalený Dolph "Kazatel" Lundgren, který tam běhá vystrojený jako Mojžíš a trousí hlášky typu "Přijmi Ježíše!!!" Už jen kvůli němu to určitě stojí za vidění. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Legendárne fiasko, snímok po ktorom snáď nikto neveril, že ďalší výlet Keanu Reevesa do oblasti počítačových technológií a virtuálnej reality ( MATRIX ), skončí ako prelomový hit. Ide tu o štýlový film, ale dokonalo sprasený infantilným scenárom a triviálnou réžiou. Typický béčkový devedesiatkový výplach. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Mám pro špatné scifíčka slabost (namátkově se mi líbil i Žoldák nebo Duchové Marsu), no a tady hraje ještě k tomu několik mých oblíbenců (no spíše nehrají, jen tam jsou, ale to nevadí) – Keanu Matrix Reeves, Beat Takeshi Kitano, Body Count Ice-T, Udo ´skelný zrak´ Kier a hlavně hardcorový věrozvěst Henry Rollins. ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Hrôza! Gibsonovi síce ide písanie kníh lepšie ako písanie scenárov a tento nebol nič extra, ale dobrý režisér mu mohol vdýchnuť minimálne pôsobivú vizuálnu stránku. To sa pri takejto látke priam ponúka. Ale Longo (nečudujem sa, že po tomto už o prácu nezakopol...) nemá ani zbla talentu, alebo vizuálneho cítenia. V jeho réžii vyzerá celý film tak neskutočne lacno, béčkovo (až Céčkovo) a nezaujímavo, až sa človek musí čudovať, ako sa takýto režisér dostal k filmu celkom slušného formátu. Kulisy vyzerajú ako z televíznej rozprávky Handrigula. Toto má byť postapokalyptická budúcnosť? Fuj. Rozpočet bol síce len 26 miliónov USD (čo v 95-om nebolo veľa, ale ani málo), ale nápaditý režisér by z toho vykresal niečo relatívne pôsobivé. Zo sľubnej látky sa tak stala sračka, ktorá patrí do tých najspodnejších regálov videopožičovne. Čudujem sa, že tu naokolo vidím aj 4-hviezdičkové a 5-hviezdičkové hodnotenia. Tú jednu hviezdičku som dal za Takeshiho Kitana, Keanu Reevesa (ktorý sa, chudák, aj snaží) a Dolpha Lundgrena, ktorý je na celom filme najzábavnejší (aj keď tak nebol zamýšľaný). Ešte šťastie, že cyberpunk vo filmovej podobe dostal po Johnnym Mnemonicovi odškodné vo forme Matrixu. Robert Longo, smaž sa v pekle! ()

Galerie (32)

Zajímavosti (9)

  • V záběru, kdy je Johnny (Keanu Reeves) skenován, je zmíněna dyslexie. Reeves přitom sám touto poruchou trpí. (jarjarbinx)
  • Hlavní postava filmu se objevuje i v knížce od W. Gibsona "Neuromancer". (starblade)
  • Japonská verze filmu je přibližně o 10 minut delší, obsahuje navíc další přidané scény týkající se postavy Takahashiho. (Zdroj: Wikipedia.cz)

Související novinky

Adaptace Neuromancera v špatných rukou

Adaptace Neuromancera v špatných rukou

21.05.2007

Konec světa je na spadnutí. Všechna proroctví totiž tvrdí, že krátce před armageddonem svět ovládne Zlo. A k tomu už došlo. Jinak by se nemohlo stát, že dlouho očekávanou filmovou adaptaci slavného… (více)

Reklama

Reklama