Reklama

Reklama

Johnny Mnemonic

Trailer

Obsahy(1)

Kultový kyberpunkový sci-fi film nakrútený podľa svetoznámeho spisovateľa Williama Gibsona. Všetko nebezpečie sa ukrýva v jeho hlave. Je rok 2021 a celý svet je prepojený digitálnymi sieťami. Polovica civilizácie trpí ochorením nervového systému a významná farmakologická korporácia odmieta liek poskytnúť len tak. Johnny Mnemonic (Keanu Reeves) má však v hlave implantovaný dátový číp, vďaka ktorému dokáže virtuálne preniesť ohromné množstvo dát a zachrániť tak ľudstvo spod brutálnej nadvlády globálnych korporácií. V pätách sú mu agenti Jakuzy, ale Johnny je najlepší z najlepších. Začína sa boj za spravodlivosť, pri ktorom ide o všetko... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (281)

Divočák 

všechny recenze uživatele

Otec všeho filmového Cyberpuncu v čele s vychvalovaným Matrixem (přítomnost Keanu Reevese čistě náhodná;)). Příběh sice moc neví, na kterou stranu to hrát (houpe se to od hi-tech sci-fi po akční béčko), ale v kombinaci se suprovým hereckým obsazením to neztrácí dech ani v těch nejhloupějších scénách (koho proboha napadnul ten delfín?!?). Keanu Reeves je sympaťák jako vždycky a pro role tohohle typu se snad narodil, na Dinu Meyer se rozhodně koukat dá, no a rozhodně nejlepší postavou celého filmu je vysvalený Dolph "Kazatel" Lundgren, který tam běhá vystrojený jako Mojžíš a trousí hlášky typu "Přijmi Ježíše!!!" Už jen kvůli němu to určitě stojí za vidění. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Neznámy americký režisér Robert Longo dostal v roku 1995 veľkú príležitosť presadiť sa v tvrdej konkurencii. Dostal možnosť sfilmovať kultový sci-fi námet od spisovateľa Williama Gibsona. Producenti boli ku nemu štedrí a tak mal i dostatok finančných prostredkov. Šetriť sa nemuselo. Taktiež mal k dispozícii aj kvalitných hercov a ako bonus mladú, vychádzajúcu hviezdu, Keanu Reevesa, ako predstaviteľa titulnej úlohy. Lenže pán Longo z toho nevyťažil takmer nič. Naopak všetko to skazil totálnou režisérskou impotenciou. Vôbec sa nečudejem tomu, že to bol posledný film, ktorý natočil. ** ()

Reklama

Derek 

všechny recenze uživatele

obcas tak zly cyber-punkovy thriller az je to neumyselne vtipne v kombinacii s hrozne drevenym keanu reevesom, ale na druhej strane to ma vsak dolpha lundgrena ako psychopatickeho knaza v jeho najlepsej filmovej ulohe (skoda ze je ho tam tak malo). napriek tomu ze za scenarom je sam william gibson "spasitel cyber-punku" je film stale dost strasny bordel ktory par dobrych napadov nezachrani... ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Velmi povedené a docela dost zábavné béčko, které často na tváři diváka vykouzlí úsměv díky neuvěřitelné herecké topornosti Keanu Reevese (a to ho jinak vždycky obhajuji ;) ) a šílené snaze do filmu protlačit několik nefungujíích "cool" hlášek :) Nicméně bavil jsem se dobře, zpracování internetu bylo stylové a dystopické sci-fi prostředí nemělo také chybu. Chce to však mít podobný typ filmů v oblibě. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Tak tu sakramentsky cítiť nevyužitý potenciál. Toto mohlo byť kultové scifičko. Tak či tak sa na to po vizuálnej stránke dobre kuká. A práve toto je film, kde sa zrodil hacker, ktorý to o pár rokov nandal strojom. A Dolph Lundgren ako kňaz nemôže byť zlý... Pôvodná poviedka patrí k tomu najlepšiemu (a najčitatelnejšiemu), čo William Gibson napísal... ()

Galerie (32)

Zajímavosti (9)

  • Japonská verze filmu je přibližně o 10 minut delší, obsahuje navíc další přidané scény týkající se postavy Takahashiho. (Zdroj: Wikipedia.cz)
  • V záběru, kdy je Johnny (Keanu Reeves) skenován, je zmíněna dyslexie. Reeves přitom sám touto poruchou trpí. (jarjarbinx)
  • Na počítačích SGI Indigo 2 (150 MHz) trvalo vytvoření jednoho snímku v rozlišení 1230 X 680 bodů až 5 hodin. (Zdroj: Wikipedia.cz)

Související novinky

Adaptace Neuromancera v špatných rukou

Adaptace Neuromancera v špatných rukou

21.05.2007

Konec světa je na spadnutí. Všechna proroctví totiž tvrdí, že krátce před armageddonem svět ovládne Zlo. A k tomu už došlo. Jinak by se nemohlo stát, že dlouho očekávanou filmovou adaptaci slavného… (více)

Reklama

Reklama