Reklama

Reklama

Noc s nabroušenou břitvou

  • Francie Haute tension (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Horor Noc s nabroušenou břitvou je děsivý příběh dvou dívek, které bojují o přežití s šíleným psychopatem. Spolužačky Marie a Alexia jsou nejlepší kamarádky. Aby se mohly v klidu připravovat na univerzitní zkoušky, rozhod-nou se strávit víkend na odlehlé usedlosti Alexiiných rodičů. Uprostřed noci zastaví u domu dodávka a na dveře zaklepe neznámý muž. Otec Alexie otevře a s prvním zasvištěním břitvy se pro obě dívky idylický víkend změní v nekonečnou noc plnou teroru. Alexia je neznámým šílencem spoutána a unesena. Podaří se Marii zachránit kamarádce život? Nebo se také dostane do rukou brutálního vraha?

Horor Noc s nabroušenou břitvou je natočený ve stylu diváckých hitů jako byl Texaský masakr motorovou pilou nebo 3:15 zemřeš. Producentem filmu je slavný francouzský režisér a scenárista Luc Besson (Brutální Nikita/Nikita, Leon, Pátý element/The Fifth Element, Johanka z Arku/The Messenger: The Story of Joan of Arc, Utržený ze řetězu/Unleashed). V jeho produkci vznikly úspěšné filmy jako jsou série Taxi, Kurýr/The Transporter. Nocí s nabroušenou břitvou se vrací k hrůze a napětí, kterou disponovaly klasické horory 70. let. Režisér Alexandre Aja rafinovaně stupňuje tísnivou a děsivou atmosféru až k šokujícímu vrcholu. V hlavních rolích excelují Cécile de France (Cesta kolem světa za 80 dní/Around the World in 80 Days), Maïwenn (Pátý element/The Fifth Element, Leon) a Philippe Nahon (Purpurové řeky/Les Riviéres pourpres, Bratrstvo vlků Hon na bestii/Le Pacte des loups). Noc s nabroušenou břitvou získala ocenění ve čtyřech kategoriích na Katalánském MFF ve Španělsku a získala si velkou pozornost na Festivalu fantasy filmů v Amsterodamu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (513)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Noc s nabroušenou břitvou je velmi rozporuplný film. Na jedné straně můžeme vidět skvěle natočené scény, které budí velké napětí a očekávání. Na druhé straně je tu trochu podivný konec, který nedává smysl a každý si ho asi vysvětlí jinak... Poměrně slušně rozjetý horor kazí závěrečné zúčtování... /// Po druhém zhlédnutí, jako již ostřílený pozorovatel podobných kousků, musím říct, že se mi to docela líbilo, určitě víc než poprvé a zapeklitou pointu, jako i celý děj, musím pochválit. 60% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Alexandre Aja důkladně oprášil staré dobré "GORE LEGENDY" "italské gore-Fulci-Bava-Argento-D´Amatovské skvosty" a naprosto nekompromisně, jak atmosférou, tak brutalitou, šíleností, napínavostí a dechberoucí krutostí, zasadil znovu po mnoha pitomých a pokryteckých letech základy staré dobré horrorové školy ... Spolu s mnou neoblíbeným Rothem, víceméně oblíbeným Robem Zombie a s tvůrci posledních dvou "Texasských masakrů" snad rozjede vlnu horrorů na starou drsnou a řemeslnou trať 70. let a počátek 80. let. HAUTE TENSION je opravdu šílený, hustý a brutální zážitek a to zejména v kině. Nelogičnostmi jsem se moc nezabýval ... Aja je prostě borec!!! ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Nuda. Napětí žádné, příběh je hloupý a nedává smysl. Pointa je laciná, až ubohá. Scénárista by se měl za tak trapné zakončení stydět. A pak jsou tu ještě ony sadistcké scény, které ocení hlavně teenageři, až si o nic budou vyprávět ve školních lavicích. ,,Ty vole, viděls jak si to tam dělal uříznutou hlavou?" Hm, viděl a co jako? ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Aja dokázal, že je rozený filmař, bohužel u Noci mu chyběl lepší scénář. Většinu snímku to ani nevadí, bohužel pak přijde supermegablbá pointa, která je totálně nelogická a fakt se sem nehodí. Jinak i z tisíckrát viděných scén dokáže režisér vypumpovat adrenalin, natočit je vizuálně zajímavě a propojit je s dokonale padnoucí hudbou (třeba v případě New Born od Muse). ()

Subjektiv odpad!

všechny recenze uživatele

Je-li jedinou aspirací hororového žánru být hrozný ve smyslu znechucení vyvolávající (nikoliv strach nahánějící), pak ten žánr zřejmě neladí s mým vkusem. Tento způsob filmové hrůzy nezdá se mi být dobrým. Postupné vyvražďování nevinných lidí šíleným maniakem, jenž se kromě svého vyvražďování a sexuální frustrace neprojevuje ničím jiným než svou analytickou myslí nepovažuji za vhodný námět pro film, pokud by tento aspoň velmi, ale opravdu velmi neotřele neexperimentoval se stylem. Noc s nabroušenou břitvou však experimentuje jen s mou trpělivostí. Již v úvodu velmi čitelně naznačí svou závěrečnou "šokantní" pointu, pak různými indiciemi diváka utvrzuje v tom, že na ni opravdu dojde a nakonec na ni opravdu dojde. Jistě, nebýt indicií, mohli bychom si říkat, že nás někdo podvedl, ovšem takhle se na nás spáchal zločin právě opačný... Vlastně jsou ty hrátky s indiciemi jedinou trochu zábavnou složkou filmu a dost možná i obsahují nejeden odkaz, leč nevím. Zdá se mi však pravděpodobné, že páni autoři někde viděli filmík, kde jakýsi vraždícíc maniak odhalí přítomnost oběti teplým topením a mokrým umyvadlem. Jupí, hned ukážeme, že i když na tohle oběť myslí, ani to nestačí! SPOILER - Tak si plivněme do rukou, každou nelogičnost omluvme tím, že jde o subjektivní pohled pomateného šílence, který rekonstruuje vnímání reality tak, aby to hovělo jeho lesbické sexuální frustraci. Každý ví, že takový šílenec vidí, jak pejsek, maminka, tatínek i bráška brání pravému sexuálnímu vyžití. KONEC SPOILERU. Možná bych se mohl rozmýšlet, zda-li je film homofobní nebo naopak hlásá sexuální otevřenost a upřímnost namísto šizení klína. Ale raději na to kašlu. Pokud je můj nej dojem: "Ty jo, vona si udělala kyj z ostnatýho drátu a kůlu," nepůjde asi o přelomové dílo. Krev příště chytřeji nebo zábavněji. Z hororů začíná na mě jít strach... ale některé mám přeci jen rád. Eidt: SPOILER - Nechám si vysvětlit, proč je pointa tak strašně nečekaná, když hlavní hrdinka je přítomna všem vraždám, je při nich nehybná a jindy přitom tak činorodá, když pohled její milované jasně ukazuje, že to jí se bojí, když jí alter ego "čte myšlenky" atd. atd. Dávat pozor! ()

Galerie (19)

Zajímavosti (13)

  • Hoci sa Alexii pri scéne v aute dostala striekajúca krv aj do úst, o pár sekúnd neskôr má žiarivo biele zuby. (ČSFD)
  • Rozpočet tohoto slasheru byl 2,2 milionu eur a za prví tři dny (12. – 12. 6. 2005) promítání si v USA vystrašil 1,8 mil. dolarů, přičemž celkový obrat byl dvojnásobný. (imro)
  • Režisér si ve filmu střihl svérázné cameo, ztvárnil nohy otce Alexe. (imro)

Související novinky

Kinopremiéry v květnu

Kinopremiéry v květnu

01.05.2006

Konečně je tu květen, filmovými fanoušky velice očekávaný měsíc. Do kin dorazí filmy, které bychom si rozhodně neměli nechat ujít. V první řadě se jedná o trojici velice silných blockubsterů. První z… (více)

Krev, duchové, strach… Aja

Krev, duchové, strach… Aja

26.11.2005

Mladý francouzský režisér Alexandre Aja se rozhodl vybudovat svoji kariéru na slasher hororu. Zatímco v našich kinech běží Noc s nabroušenou břitvou, v níž neznámý příchozí terorizuje jednu rodinu,… (více)

Remake Cravenovej klasiky

Remake Cravenovej klasiky

18.06.2005

27. júna sa začne produkcia pred niekoľkými mesiacmi ohláseného remaku kultového hororu Wesa Cravena, a tým nemám na mysli Nočnú moru v Elm Street, ale u nás o niečo menej známy THE HILLS HAVE EYES o… (více)

Reklama

Reklama