Reklama

Reklama

Noc s nabroušenou břitvou

  • Francie Haute tension (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Horor Noc s nabroušenou břitvou je děsivý příběh dvou dívek, které bojují o přežití s šíleným psychopatem. Spolužačky Marie a Alexia jsou nejlepší kamarádky. Aby se mohly v klidu připravovat na univerzitní zkoušky, rozhod-nou se strávit víkend na odlehlé usedlosti Alexiiných rodičů. Uprostřed noci zastaví u domu dodávka a na dveře zaklepe neznámý muž. Otec Alexie otevře a s prvním zasvištěním břitvy se pro obě dívky idylický víkend změní v nekonečnou noc plnou teroru. Alexia je neznámým šílencem spoutána a unesena. Podaří se Marii zachránit kamarádce život? Nebo se také dostane do rukou brutálního vraha?

Horor Noc s nabroušenou břitvou je natočený ve stylu diváckých hitů jako byl Texaský masakr motorovou pilou nebo 3:15 zemřeš. Producentem filmu je slavný francouzský režisér a scenárista Luc Besson (Brutální Nikita/Nikita, Leon, Pátý element/The Fifth Element, Johanka z Arku/The Messenger: The Story of Joan of Arc, Utržený ze řetězu/Unleashed). V jeho produkci vznikly úspěšné filmy jako jsou série Taxi, Kurýr/The Transporter. Nocí s nabroušenou břitvou se vrací k hrůze a napětí, kterou disponovaly klasické horory 70. let. Režisér Alexandre Aja rafinovaně stupňuje tísnivou a děsivou atmosféru až k šokujícímu vrcholu. V hlavních rolích excelují Cécile de France (Cesta kolem světa za 80 dní/Around the World in 80 Days), Maïwenn (Pátý element/The Fifth Element, Leon) a Philippe Nahon (Purpurové řeky/Les Riviéres pourpres, Bratrstvo vlků Hon na bestii/Le Pacte des loups). Noc s nabroušenou břitvou získala ocenění ve čtyřech kategoriích na Katalánském MFF ve Španělsku a získala si velkou pozornost na Festivalu fantasy filmů v Amsterodamu. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

S.Quentin QUALE

S.Quentin QUALE (hodnocení, recenze)

raimi

Když jsem na tomhle byl za mlada s mojí dnes už dávno bývalou v kině, tak jsem si pak dost dlouho nezašukal. Dnes už bohužel takový filmy kinem skoro neprobíhají. Jinak dle mýho je pitomost srovnávat film s původním scénářem a remake.... ;) Samozřejmě oba jsou skvělý, srovnání se Zrcadlama už je ale mimo mísu.

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

Pro zajímavost: Uživatel BloodyBeast mi právě v lámané češtině nadělil do pošty svůj denní příděl žluči. To mám za to, že jsem si na něj dovolil reagovat.

Čistě můj názor: Tito zmetci by se měli vychovávat pevnou rukou a za pomocí rákosky. Není jiná možnost.

na příspěvěk reagoval raimi, Abes

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

PS: "...nezvládnutý závěr ve vysvětlení shledu událostí zapadající k sobě..."

Promiň, ale to snad ani není česky.

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

BloodyBeast

Obojí (jak Hory, tak Zrcadla) jsou remaky, mimochodem. Haute Tension je Ajův původní film. Co tam přesně nezvládl, prosím tě? :-)

BloodyBeast

BloodyBeast (hodnocení, recenze)

Ano krvavé je to velice a více než  Hory mají oči a nebo Zrcadla, ale ten nezvládnutý závěr ve vysvětlení shledu událostí zapadající k sobě mě dovedl k závěru, že jak Hory a tak i Zrcadla byli prostě celkově lepší (nehledě na to že nebyli tak krvavé) to je můj názor.

na příspěvěk reagoval Mr.Apache

raimi

raimi (hodnocení, recenze)

BloodyBeast

Rozhodně nejlepší Aja. První zásek z nové francouzské krvavé vlny. Ve své době to byla taková pecka, že se film dostal i k nám do kin. Což je u filmu naprosto neznámého režiséra slušná vizitka.

na příspěvěk reagoval Bloody13, S.Quentin QUALE

BloodyBeast

BloodyBeast (hodnocení, recenze)

Ach jo, to co tenhle film posralo bylo opravdu špatné vysvětlení v závěru, tak chaotické a špatně podané nebýt toho byl by to velice slušný počin takhle je to bohužel průměr i když jeden z těch lepších, ale Aja umí lépe.

na příspěvěk reagoval Mr.Apache

The Viper

The Viper (hodnocení, recenze)

Ano je to tak....nesledujete to co se stalo, ale to, co si Marie vymyslela. Její zpověď události. Takže k zraněním mohlo dojít během autohavárie, která se jí stala když odvážela Alex. Nemusela ji odvážet v dodávce, ale v pegueotu co přijeli na farmu. Já si vůbec totiž nevšiml že ji tam natáčeli na začátku, což je hrozně velká chyba, ten film jsem si pustil 4x v jeden den (ted jsem dokoukával) a to v původním znění bez titulků a když jsem si to pustil s CZ dabingem tak jsem si teprve slyšel tu větu:,,už to natáčí ?' Takže to je taková menší vysvětlivka pro ty co to nepobrali a nedává jim to smysl.

Uživatel The Viper smazal svůj příspěvek.

Uživatel MikeCool smazal svůj příspěvek.

jarkolar

jarkolar (hodnocení, recenze)

MikeCool

Jo udělali sice nečekanej konec, ale když si to divák zpětně chce poskládat, tak to rozumně nejde . . . buď seš s tím v pohodě a odůvodníš si to tak, že to prostě byly představy, nebo tě to nasralo, že celej film sleduješ fikci a podle toho ohodnotíš x))

na příspěvěk reagoval MikeCool

MikeCool

MikeCool (hodnocení, recenze)

SPOILER V tom případě mi teda vrtá hlavou otázka: Kdo tedy řídil celou tu dobu dodávku, která mířila do toho lesa?...když ta (nakonec vraždící) ženská řídila žlutý auto a na konci dodávka do toho žlutého auta přeci vráží. To je ta dodávka také imaginární? :-D Páč v tom případě bych musel ještě o jednu hvězdu dolů! :-D
Kdyby se na konci neukázalo, že za tím vším stála ta ženská a skončilo to tak, že to auto na konci odveze domů, tak bych dal klidně 4*, protože ta atmosféra byla místy fakt intenzivně dobrá, ale mišmaš, který z toho nakonec vzešel mě trošku zklamal no. :) KONEC SPOILERU

na příspěvěk reagoval Mr.Apache, jarkolar

Uživatel MikeCool smazal svůj příspěvek.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

MikeCool

MikeCool (hodnocení, recenze)

Může mi někdo vysvětlit ten závěr? To celou dobu teda vraždila ta holka? A co tedy potom ten chlap, ten tam tedy hraje jakou roli? 

The Viper

The Viper (hodnocení, recenze)

majo25:  Co se ti nezdá Bogdanove ??

 

jarkolar: nějak nenarážím na ty, kteří to pochopili a nelíbilo se jim to....jen tu pár lidem nedocházel závěr...

jarkolar

jarkolar (hodnocení, recenze)

The Viper:  já ho chápu, stejně tvrdím, že je debilní a filmu podle mě neprospěl

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

The Viper: "odrezané zápestia či zastrelenie chlapca by dávalo lepší dojem"...to sú čo za kraviny :D

The Viper

The Viper (hodnocení, recenze)

To ste chorý mozky nebo co že ten konec nechápete ? :-D 

Filmu akorát škodí to, že to řádění není na plnou kameru. Kdyby ukázali odřezání zápěstí, zastřelení kluka, zabití psa...o dost lepší dojem by to dávalo.

jarkolar

jarkolar (hodnocení, recenze)

Achjo, proc museli ten konec tak posrat ... Celej film byl u me na **** ale kvuli konci dam jen ***

frajerka

frajerka (hodnocení, recenze)

Dudny: Nie si jediní.Aj ja som mala problém pochopit ten koniec.Celí film zabili tým nepodarením koncom.

Uživatel majo25 smazal svůj příspěvek.

tojowoeZNK

tojowoeZNK (hodnocení, recenze)

no ale zasmal jsem se nad tim ze jediny jiny hodnoceni (odpad) liskl zkrocene hore .))

mendrit

mendrit (hodnocení, recenze)

PePiG7: No snad vás tu takových co patří do 5-ti hvězdičkového klubu není moc.

PePiG7

PePiG7 (hodnocení, recenze)

já pomáhám filmům, který si nezaslouží tak malý hodnocení, a taky hodnotím podle sebe, a já nejsem tak velký kritik, jsem milosrdný xD

xhc

xhc (hodnocení, recenze)

PePiG7 ked ta tu uz mame...preco? ..teda preco takto hodnotis vsetky filmy? neber to tak, ze ti nieco vycitam, len sa snazim to pochopit ;)

xhc

xhc (hodnocení, recenze)

mas zaujimave hodnotenia filmov vo svojom profile.............. ))

xhc

xhc (hodnocení, recenze)

ricchi e poveri - sará perche ti amo   -- skvele 80. roky)

PePiG7

PePiG7 (hodnocení, recenze)

prosim Vás jak se jmenuje ta písnička ?italská? co si zpívají na začátku v autě???

StrYke

StrYke (hodnocení, recenze)

Pro mě nudný a téměř bezdějový film, ale vyvraždění rodiny se mi dost líbilo!

Mischaaa69

Mischaaa69 (hodnocení, recenze)

Mně se to jako horor docela líbilo, ale jen dky tomu konci, jinak by to byl jen trapný laciný krvák, ten konec mě fakt dostal

lubo188

lubo188 (hodnocení, recenze)

no ked si to ona vsetko vymyslela tak by ma zaujimalo ze ked ju na zaciatku ukazu ako ju nahravaju ako ma tie krvave rany po celom chrbte ze kto jej ich vlastne spravil kedze ten starky neexistuje? :)

xhc

xhc (hodnocení, recenze)

:-) ok ... staci si kuknut podobne thrillery- horory ktore mam v hodnoteniach.. skutocne si myslim ze je strasne vela hororv na "klasickej sablone" - nahanacka vyvrazdovacka utek nahanacka vyvrazdovacka utek atd atd dokola ... lenze tymto neznevazujem origiinalitu tohoto filmu .. mne sa az prilis paci ... a mozno moj komentar ani nechce vyzdvihovat ten "cyklus" na ktory ste sa tak mozno mnohi zamerali.. d:)

Související novinky

Kinopremiéry v květnu

Kinopremiéry v květnu

01.05.2006

Konečně je tu květen, filmovými fanoušky velice očekávaný měsíc. Do kin dorazí filmy, které bychom si rozhodně neměli nechat ujít. V první řadě se jedná o trojici velice silných blockubsterů. První z… (více)

Krev, duchové, strach… Aja

Krev, duchové, strach… Aja

26.11.2005

Mladý francouzský režisér Alexandre Aja se rozhodl vybudovat svoji kariéru na slasher hororu. Zatímco v našich kinech běží Noc s nabroušenou břitvou, v níž neznámý příchozí terorizuje jednu rodinu,… (více)

Remake Cravenovej klasiky

Remake Cravenovej klasiky

18.06.2005

27. júna sa začne produkcia pred niekoľkými mesiacmi ohláseného remaku kultového hororu Wesa Cravena, a tým nemám na mysli Nočnú moru v Elm Street, ale u nás o niečo menej známy THE HILLS HAVE EYES o… (více)

Reklama

Reklama