Reklama

Reklama

Hra na vraha

  • Česko Maturiťák (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Při hře ve staré opuštěné škole nešťastně zemře holčička. Ostatní děti se rozhodnou o nehodě mlčet, ale netuší, že někdo je viděl. A ten někdo přichází o šest let později na jejich maturitní ples, aby je všechny zamordoval. Klasika whodunit slasheru vezoucí se na slasherové vlně z počátku 80. let následovaná třemi pokračováními. (choze)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (73)

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Snaha okopírovat snad všechno do té doby ve slasherech viděné a hodně okatě hlavně Halloween a to navíc za přítomnosti Jamie Lee Curtis. Velkými písmeny je taky na obálce uvedený Leslie Nielsen, který je ale ve filmu všehovšudy pět minut a nehodí ani žádný přihlouplý vtípek ve stylu bláznivé střely, i když by si to tenhle film zasloužil fakt hodně, protože všechny ty slasherové motivy kopíruje strašně nudným způsobem a vůbec v celé první hodině filmu se neděje prakticky nic co by stálo za zmínku. Teenageři se prostě připravujou na maturitní ples, dohadujou se mezi sebou a do toho se občas objeví prostřih někam na policajty, kteří se baví o tom jak jim utekl místní úchyl :). Když teda nakonec přijde to očekávané vraždění, tak už by to muselo být sakra dobré, aby to diváka probralo, jenže ani to není zrovna ono. Na druhou stranu ale celou druhou hvězdičku tomu dávám za neskutečným způsobem vtipnou scénu s dodávkou, která je jak kdyby vypadla z němé grotesky, ale navrch má ještě vtipný zvukový a hudební doprovod. Prostě je to slasherová nuda, ale je tam jedna dost komická zabijácká scéna, takže to dostane ještě jednu hvězdičku teda :). ()

petero 

všechny recenze uživatele

V PROM NIGHT sa dobrú trištvrtinu filmu nič nedeje, rozumej nikto nezomrie, teda okrem začiatku čo bola aj tak len nešťastná náhoda. Keď príde k vyvražďovaniu, nie je nič vidieť pretože sa to odohráva v totálnej tme a je to maximálne nenapínavé. Odhalenie vraha je popritom logické čo bolo jediné dobré na tomto filme spolu s Jamie v spodnom prádle. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nejnudnější film pod sluncem. Strašidelný - nebo nedejbože napínavý - není ani omylem, a ačkoli nemá ani 1,5 hodiny, táhne se to fakt neskutečně. Děj je zcela stupidní a nic tam nedává smysl, všechny postavy se chovají jak idioti, a pokud na tom filmu bylo někdy něco dobrého, bezpečně to odvál čas. Nesnesitelně mě to nudilo a nevidím důvod, proč to ještě dnes chtít vidět. ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, o které se mnozí ani neotřou a hodnocení mají nanejvýš 50%. Prom Night jedním z takových je. Hledáte strach, krev, zábavu? Jedno vám slíbit mohu, strach se dostaví. Ne snad, jak hrůznou atmosférou tento slasher disponuje, ale stačí několik málo minut na to, aby jste se zhrozili, cože vám to zabralo místo na disku. Dobře, přeháněl bych... První půl hodina, kdy si děti hrají na vrahy je povedená, ale minimálně platí, že druhá polovina patří na smetiště. Snad jen vstup vraha na scénu pomocí telefonátu viz. Black Christmas, má nějakou úroveň. Nicméně váš respekt si nezíská. Běhá v kukle se sekerou, a má co dělat sám se sebou, natož pak s oběťmi. Rovněž mordy nestojí za nic, pokud ovšem nejste fandové kečupu a jiných potravinářských barviv. Do toho všeho si přidejte příšernou disco hudbu a máte výsledek. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Jamie Lee Curtis sa po Halloweene stala kráľovnou vyvražďovačiek, čo okamžite potvrdila svojou účasťou v tomu odpovedajúcich snímkach Halloween 2, Hmla, Terror Train – a kanadská Hra na vraha. Hodnotím ju ako najslabší príspevok Jamie do pod-žánru. Film na mňa pôsobil strašne fádne, matne a nezaujímavo. Chápem, že v roku 1980, kedy sa slashery plus mínus ešte iba dostávali do módy, mohlo ísť o solídny zárez, ale s odstupom desaťročí je to ozaj veľmi slabé. Ani kasting bohvieako nevyšiel, herci z vedľajších postáv hrajú nesympatické postavy, hoci mala Jamie len 22 rokov, pôsobí tu skôr ako tetka, než stredoškoláčka a Leslieho Nielsena vo vážnej úlohe jej otca je možno zaujímavé vidieť v nekomediálnej úlohe... prvé dve minúty, potom už je to s ním značná nuda. Tanečné scény wtf. Remake z roku 2008 tiež biedny. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (15)

  • Dejová línia s Leonardom Murchom - psychopatom neprávom obvineným zo zabitia dievčaťa, ktorý práve ušiel z ústavu, bola do filmu vsunutá až dodatočne. (beso74)
  • Film zaujal pozornosť štúdia Paramount potom, čo Jamie Lee Curtis podpísala zmluvu. Paramount však plánoval uviesť film iba v 300 kinách, a tak sa film nakoniec uvádzal v distribúcii spoločnosti Avco Embassy Pictures, ktorá ho uviedla do 1200 kín. Paramount sa namiesto toho stal distribútorom iného nezávislého slasheru - Piatok trinásteho (1980). (beso74)
  • Film bol zakázaný vo Fínsku, Švédsku a na Islande. (Paldiny)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno