Reklama

Reklama

Kruté oči hor 2

  • Česko Kruté oči hor (více)
Trailer

V hrůzném pokračování klasického hororu se vracejí všemi milovaní zmutovaní kanibalové z pouště. Osm let po původním masakru, jehož se v roce 1977 stala obětí obyvatel jeskyně středostavovská rodina, vedou traumatizovaní pozůstalí tým drsných motorkářů autobusem zpět do divočiny. Když se však vůz porouchá, je na cestovatelích, aby si zachránili život. Z hor se totiž znovu vynořují hladové bestie (vedené strašidelným plešounem Michaelem Berrymanem) a chtějí večeři! V režii mistra hororu Wese Cravena (Vřískot, Noční můra v Elm Street) se v tomto brutálním krváku vrací několik šokujících záběrů z původního filmu (včetně dnes legendární vzpomínky psa) a hrozivá hudba Harryho Manfrediniho (Pátek třináctého). Ještě zvrácenější, ještě odpornější a ještě šílenější – to jsou KRUTÉ OČI HOR! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

tron 

všechny recenze uživatele

„Vedľa. Netrafil.“ Prvému Cravenovmu dielu dávam 80% predovšetkým za zásluhy: je to jeden z prvých hixploitation, čo je jeden z mojich najobľúbenejších hororových pod-žánrov). Ale toto pokračovanie je fakt mimo. Postavy: nesympatickí zakomplexovaní frajeri na motorkách s malými pinďúrmi, slepé panny ustráchane „cítiace prievan“ a Afroameričania, ktorí v amerických hororoch slúžia len na jedno (ak nie sú Candyman). Výprava: pár chatrčí a skaly. Občas (VEĽMI občas) to relatívne chytí dych (gore, vlčiak), ale inak snímka krajne zostarla (pritom napr. VYSLOBODENIE nie, takže sa nedá operovať vetou „všetky filmy časom zostarnú“. Niektoré sú nadčasové.). Postavy po miliónty krát kráčajú nocou a pýtajú sa „Je tam niekto?“, pritom dobre vedia, že miesto je zamorené zmutovanými kanibalmi. Nechutnú korunku Wesovmu ukážkovo zbytočnému hlúpemu filmu nasadzuje ale až nestrašidelné Zlo – žiadne parádne masky, ako v remake Alexandrea Ajau, len škaredí chlapi v kožuchoch, ktorí nielenže vedia rozprávať, ale dokonca majú zmysel pre humor a jazdia na motorkách. Fakt hnus. ()

PetrPan odpad!

všechny recenze uživatele

S druhými Cravenovými Horami jsem měl tu "čest" již před lety, bez znalosti první části, a byl jsem naprosto otrávený. A ač svému pubertálnímu vkusu nedůvěřuju na sto procent, v případě tohoto filmu jsem si věřit měl. Bizarní hloupost se šklebícím se a křepčícím Berrymanem a hlasem v křoví neustále přešlapující mezi trapnou fraškou a hloupou sračkou a někdy se ony přívlastky prohodí. Napadá mě ještě několik šťavnatých vulgarismů, od domrdaných pičovin po dokurvené kokotiny, ale vzhledem k blížícímu se spuštění POMOvy pičiprosté databáze bych se nerad dostal na černou listinu a raději na to seru. Jo a vodpad, vole. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Rodinu vymenili za mladých namyslených frajerov a drzé pipky,ktorý mali v hlave toľko logiky ako húpací koník.Ale celkovo film je celkom bez logiky a niekedy mi to pripadalo až zaostalé.Film mal čiastkovú atmosféru ale ani nebola jednotka prekonaná. Jednotka bola super ale dvojka nieje ničím iným ako nie moc dobrým pokračovaním. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Po skvělé jedničce přichází slabší dvojka, která ale z původního poselství nenese už zhola nic a obrací se jen na násilí a brutalitu. Kupodivu jí to celkem vychází a není to tak nesoudružné, jak se může zdát. Vlastně se jen film propadl daleko hlouběji do béčkového žánru. Michael Berryman se vrací, i když je tak trochu ve stínu svého strýčka. Ostatní postavy jsou méně zajímavé, k dokonalosti jim toho hodně chybí - hlavně kvůli opravdu nelogickému chování v některých scénách. ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Doufat, že bych snad mohl šílet z galonů krve nebo úchylností v syrové podobě by bylo poněkud naivní. Všehovšudy jsou Kruté oči hor 2 levnější, vyčpělejší pokračování jedničky s lehkým nádechem osmdesátých let. Craven těžko mohl věřit na zopakování úspěchu, a víc než kdy jindy platí známé přísloví „Nevstoupíš dvakrát do stejné řeky“ - jak je vidět, pokusil se o to. Koncepce zůstala do puntíku stejná. Přihlouplí zabijáci, lokace, akorát místo rodiny tu máme partu teenagerů. Škoda, že šňůra neschopných výpadů se táhne až do poslední dvacetiminutovky, která přinese vyvražďovací smršť a částečně odčiňuje předešlou bídu a utrpení. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (5)

Reklama

Reklama