Reklama

Reklama

Wolf Creek

  • Austrálie Wolf Creek (více)
TV spot

Obsahy(1)

Parta kamarádů se vydává na dovolenou po Austrálii. Má to být pařba plná alkoholu, drog a dobré nálady. Jedinou plánovanou zastávkou je Wolf Creek, kde leží legendární kráter po spadlém meteoritu. Tady jim auto vypoví službu. Přijíždí "pomoc", která dovolenou snů změní v nekonečnou hrůzu, mučení a teror. Podaří se jim najít cestu ven z pekla? Příběh jednoho z největších australských policejních případů, který nebyl nikdy objasněn. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (334)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Tomuhle se říká udělat z tebe hlavu na špejli...kuch!" Jen několik nádherných obrazů přiblíží divákovi neobyčejnou australskou krajinu, což je nakonec škoda, jelikož trvá téměř padesát minut, než dojde k ohrožení hlavních postav. Dívat se po tu dobu na přírodu Austrálie by bylo jistě zajímavější, než poslouchat kecy trojice, co si vyjela na výlet do kráteru. A protože na usměvavé strejdy z buše je dobré dáti si pozor, tak je jasné, co bude záhy následovat. Tak samozřejmě jsou zde oblíbená klišé, kdy vrah není utlučen k smrti, kdy utíkat po cestě není nejmoudřejší a kdy sportovnímu vozu zkrátka neujedeš. Na druhou stranu klišé o blondýně padá a nevyužití psů bylo nepochopitelné a trestuhodné. Pak začne hlodat červíček, zda ten usměvavý strýček nebyl jen přeludem. Z mizerného gore zaujaly pouze ufiknuté prsty. Hodnocení ponechávám, i když dnes bych dal ty hvězdy jen dvě. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

K filmům „podle skutečných událostí“ jsem se již naučil přistupovat s jistou opatrností. Je velký rozdíl mezi takovým Pádem do ticha a Texaským masakrem motorovou pilou, ač se oba pyšní zmíněným titulkem. První danou situaci celkem věrohodně rekonstruuje na základě výpovědí dvou přeživších horolezců, druhý si z reality vypůjčil jenom postavu masového vraha, který si z lidské kůže šil slušivé oblečky, a na tomto faktu vystavěl co nejefektivnější podívanou. Wolf Creek leží někde mezi těmito dvěma přístupy. Má sice zdlouhavý úvod, ostatně jako všechny novodobé horory, ale já se u něj bavil od samého počátku. Vůbec mi nevadilo, že tvůrci neměli odvahu ani finance na devadesáti, nýbrž jenom na čtyřicetiminutová jatka. Prvních padesát minut je i tak napěchováno napětím. Tušil jsem, co přijde, že to nebude nic pěkného, ale netušil jsem kdy, proto ve mně i běžné zastavení u odlehlé pumpy vzbuzovalo touhu zařvat ať nevcházejí dovnitř, ať natankují a zdrhnou do civilizovanějších končin. Hlavní hrdinové mi na rozdíl od zmíněného TMMP (resp. jeho remaku) nebyli úplně šumák. Nejenže se nechovali jako naprostí primitivové, ale v těch nejkrizovějších momentech dokázali sebrat rozum (a usekané končetiny) do hrsti a jednat přibližně (přibližně!) tak, jak by jednal rozumný člověk v podobné situaci. Těžko říct do jaké míry to scénáristé udělali z úcty k obětem a do jaké míry se drželi reality, Wolf Creek je každopádně jedním z nejreálněji působících hororů posledních let. Prospívá mu natáčení HD kamerou, prospívá mu lidská zrůda z masa a kostí, prospívá mu i necenzurovaná porce násilí. 80% Zajímavé komentáře: choze, Radko, anderson ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Trosku podobne HOSTELU (2005), nie scenarom, ale tym, akym sposobom si vychutnaval hlavny zlocinec mucenie ludi. Zaciatok bol trosku zdlhavy, avsak neskor film pridaval postupne na plyn. Nastvala ma len jedna vec, aku sancu mali tie 2 zeny toho zlocinca zabit a nevyuzili ju, ale to by bol automaticky koniec filmu a to by ma nastvalo este viac. Radsej keby v scenari tato scena ani nebola a vrah mal byt vzdy o krok vpred, to by som viac privital. Nikdy nezabudnem na uzivatelku Madison, ako velmi lutovala, ze sa na tento film so mnou divala, ta si od nervov skoro vytrhala vsetky vlasy a to sa este na tento film tak strasne tesila :-)... 27.12.2009 _____ John Jarratt - (Mick Taylor) +++ Cassandra Magrath - (Liz Hunter) +++ Kestie Morassi +++ (Kristy Earl) +++ Nathan Phillips - (Ben Mitchell) +++ Phil Stevenson - (Mechanik) +++ Hudba: Frank Tetaz +++ ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Kvalitný realistický austrálsky horor (alebo skôr krvavý thriler) natočený podľa skutočnej udalosti. Prvých 40 min. ubieha v pozvoľnom tempe, potom sa film prevalý do druhej polovice, ktorá stojí za to. Podobné filmy stoja na podivných chlapíkoch, ktorí na prvý pohľad vyzerajú normálne. Tu máme do činenia s naozaj kvalitným magorom. Jednoznačne odporúčam titulky, kvôli scéne s puškou v garáži a prestreleným krkom sprevádzaný smiechom cez plač.Jednoznačne najlepšia scéna vo filme.70%. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Chabý australský pokus o hixploitation, čili buranské exploitation (např. Boormanovo VYSVOBOZENÍ). První půle zbytečná, pouze nastavující stopáž a druhá zhusta klišoidní (hrdinka najde v doupěti buranského zabijáka stopy toho, že ona a její kamarádi nejsou zdaleka prvními jeho oběťmi) a nic moc, vlastně jen nic. Nevím co na tom Hellblazer nachází nezapomenutelného, já si ten film budu pamatovat jen jako obrovskou ztrátu času a to mám exploitation ze srdce rád. Naopak musím říct, že remake TCM u mě nad touhle sračkou vítězí na celé čáře - obsahuje totiž aspoň dvě slušné scény (sebevraždu stopařky a její "rekonstrukci" R. Lee Ermeyem), zatímco tady byli tvůrci evidentně rádi, že se jim podařilo ošéfovat technickou stránku věci, ale film samotný těžce zazdili. Takže jednu hvězdičku za pěknou kameru. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (22)

  • Nápis při vstupu do starého dolu, kam si vrah veze své oběti, je jméno vraha batůžkářů Ivana Milata napsáno pozpátku, tedy Navithalim Mining Co. (BlackJoanna)
  • Cassandra Magrath řekla, že jí zlověstný smích Johna Jarratta způsobil noční můry. (Chatterer)
  • Většina dialogů Micka Taylora byla improvizovaná jeho představitelem Johnem Jarrattem. (ČSFD)

Reklama

Reklama