Reklama

Reklama

Flynn Carsen: Honba za Kopím osudu

(TV film)
  • USA The Librarian: Quest for the Spear (více)

Obsahy(1)

Třicetiletý vědec, “profesionální student” Flynn Carsen (Noah Wyle) získal dvaadvacet akademických titulů  a další studium mu bylo odepřeno. Tajuplný muž ho najme na volné místo knihovníka Metropolitní veřejné knihovny, kde mu svěřili sbírku legendárních historických artefaktů, mezi nimiž nechybí Svatý Grál. Krátce po jeho nástupu členové zlověstného Hadího bratrstva ukradnou část Kopí osudu, kterou římský voják Longinus bodl ukřižovaného Krista. Flynn si uvědomí, že pokud by získali ještě další dvě části artefaktu, stali by se podle legendy neporazitelnými a mohli by ovládnout a zničit celý svět. Vědec proto musí odložit brýle, vstát od stolu a pokusit se získat artefakt zpět, pokud možno celý, i se zbývajícími částmi. Jeho jediným pomocníkem je odvážná a atraktivní kolegyně Nicole Noonová (Sonya Walgerová), jeho jedinými zbraněmi jsou vědomosti, bystrá mysl a kniha psaná dosud nepřeložených jazykem. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (362)

Nivenx 

všechny recenze uživatele

V televizi reklama na Flynn Carsena bývala vždycky ještě týden dopředu co to nebude za megafilm. Když jsem se na to šel dívat očekával jsem nějaký akční nářez v podobě Mumie nebo Lovce pokladů, ale tenhle bratříček je bohužel o hodně slabší. Akce nic moc, herci také a já se po dobu filmu hodně nudil. 35% ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Příběh věčného studenta Flynna Carsena, který je držitelem více než 20 vysokoškolských titulů. Bohužel pro něj jej z fakulty předčasně vystrnadí a jemu nezbude, než si najít práci a začít normální život. Po neúspěšném hledání se pro něj naskytne životní příležitost na postu knihovníka. Když je úspěšně přijat, zjistí, co vše tahle práce ve skutečnosti obnáší.. Televizní Indiana Jones s nižším rozpočtem. Hlavní hrdina je poněkud chytřejší, ale zato méně hbitý, a tak mu po boku vždy zachraňuje pozadí krásná dáma. Nic světoborného. Děj slabý, efekty směšné herecké obsazení vesměs neznámé. Pobavení na chvilky, kdy na jiném kanále v televizi nic neběží a vy jste si na dovolenou zapomněli přibalit notebook. Čistý průměr. 50% ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Na tom filmu se mi vždycky líbila jeho komediálnost a fantasy složka s notnou dávkou nadsázky. Pro hlavního hrdinu snad není na světě nic, co by neznal, neuměl, neovládal - (neplést s MekGajvrem). Naučit se takovou ptačí řeč za pár hodin přece není jenom tak a co teprve poznat, čím potěšit duši rázné ženy uprostřed pralesa! Nemůžu si pomoct, ale občas se podívat na takový film mě dokáže opravdu uvolnit a pobavit. ;-) ()

Ondatra 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl malý, tak jsem Flynna Carsena naprosto zpožňoval. Vždycky jsem si říkal, že to je takovej béčkovej Indiana Jones v kombinaci s Mumií. A po letech můžu říct, že je to vlastně pravda. U tohoto filmu nebylo prioritou natočit oskarový snímek, který by vydělal miliony. Ale stejně si trilogii Flynna Carsena jednou za pět let pustím a je to prostě taková oddechovka, u které se člověk občas i zasměje. 5,5/10 ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Tak konečně jsem si řekla, že se podívám na celou trilogii znova, především proto že jsem nikdy neviděla první díl. A musím říct, že první díl stojí za prd. Bavilo mě to, ale přišlo mi to takové nedomrlé, bez nějakého pořádného nápadu, dramatu, dobrodrůža. Naprosto předvídatelné a docela nudné. Další díly jsem zatím znova neviděla, ale dřívě už ano a přišly mi výrazně vtipnější a promyšlenější i přestože se jasně jedná o nízkorozpočtové filmy s chabými triky. Takže ač je to vcelku neobvyklé, jednička je podle mě nejslabšém dílem.. až pak se Flynn začal rozjíždět a pořádně řádit a nebyl tím studentem, co je mu přes třicet, žije s matkou a slovo přítelkyně zná jen ze slovníku, ale hlavně že má 22 diplomů. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (13)

  • Ve scéně, kdy se Flynn (Noah Wyle) a Nicole (Sonya Walger) propadnou do podzemí k ostnům, Flynn nemá brýle. Při dopadu na zem však již brýle má. (Pepy)
  • Nicol (Sonya Walger) a Flynn (Noah Wyle) jen tak tak zdolají visutý most, který se za nimi zřítí. Nicol předtím říká, že je to jediná cesta. Jak se tedy přes tuto překážku dostalo Hadí bratrstvo, které je s odstupem pronásleduje? (Robbi)
  • Když Flynna (Noah Wyle) a Nicol (Sonya Walger) zajme domorodý kmen, vede Flynn s náčelníkem rozhovor v portugalštině, který není přeložen. Náčelník se ho ptá, co ho přivádí do jeho džungle. Flynn mu odpovídá, že přišli pro kopí z knihovny. Náčelník ho vyzve, ať ho tedy hledá. (Robbi)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno