Reklama

Reklama

Scary Movie 4

  • USA Scary Movie 4 (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Co může být ještě neuctivější, vtipnější a děsivější než Scary Movie 3? Samozřejmě Scary Movie 4! Scénárista a režisér David Zucker se znovu sešel se scénáristy Craigem Mazinem a Jimem Abrahamsem, aby v tomto pokračování velmi úspěšné série opět posunul hranice komediálního žánru. Žádný blockbuster ani popkulturní ikona nejsou před jejich zběsilým humorem v bezpečí: oběťmi nemilosrdné parodie se stávají Válka světů, Nenávist, Vesnice, Hra o život, Million Dollar Baby, Zkrocená hora a celá řada dalších filmů... Tentokrát osud zavane naivní Cindy Campbellovou (Anna Faris), která se snaží budovat kariéru v oblasti péče o nemohoucí, do domu podivné staré paní (Cloris Leachman). Jako by nestačilo, že dům je ještě podivnější než ona obskurní důchodkyně a zjevně v něm straší, bydlí hned vedle skvěle vypadající kluk (Craig Bierko) a svět navíc sužuje akutní hrozba globální mimozemské invaze. Neohrožená hrdinka se však znovu vrhá do víru událostí a snaží se rozluštit hrůzné zprávy ze záhrobí, najít lásku na velmi zvláštních místech a zachránit svět před totální zkázou. Během hledání indicií, které mohou zachránit život nejen jí, ale i celému lidstvu, se setká s hrůznými leteckými katastrofami, pozoruhodnými nevidomými dívkami, vesnickými idioty, nedbale oblečenými rappery, psychotickými lidmi, kteří se připravují na přežití globální katastrofy, mimozemskými svěrači a dokonce i s populární televizní hvězdou Oprah! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

novoten 

všechny recenze uživatele

Rozjezd nebyl špatný a přiznávám, že u linie, která paroduje Nenávist, jsem se místy zasmál, ale co ten zbytek? Ke konci už se mi na tváři ani nevyloudil sebemenší úsměv a to jsem z originálních filmů viděl všechny. Někdy byla chyba ve mně (viz absolutně over the top Million dollar baby), ale většinou v tupém a fekálním scénáři. Tohle je od Zuckera? Nevěřím. ()

Janek 

všechny recenze uživatele

To se nepovedlo. Trojka byla "skvělá" (všimněte si uvozovek), čtyřka je nudná a má jen pár opravdu úsměvných míst (Million dolar baby, Zkrocená hora, začátek a možná konec), největší chybou je, že se autoři chtěli dopátrat jakési logiky (která zde působí vyloženě trapně). Špatná parodie s pár světlými místy. ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Po debilní dvoje a nudné trojce příjemné překvapení. Opět je to sice "pouhý" slepenec scének odjinud, ale nepostrádá to vlastní nápady (Detroid rulez!) a klasické ZAZ fórky. S elitou žánru se to srovnávat nedá (na to je to až příliš závislé na parodovaných filmech), ale pokud máte nakoukáno, tak se rozhodně budete dobře bavit. 3 a 1/2*... ()

tron 

všechny recenze uživatele

„S deckami to neviem. Podpíšem ten zákon o potratoch.“ Parodická séria z nenásytnej produkcie bratov Weinsteinovcov zažila naprieč rokmi a dielmi zaujímavý posun. Originál (2000) urobili vulgárni bratia Wayansovci, navážajúc sa do v tej dobe módnych slasherov (VIEM, ČO STE ROBILI MINULÉ LETO a VRESKOT). Titulnej úlohe dominovala rozkošná Anna Farisová a tá sa, spolu s Wayansovcami, vrátila aj do SCARY MOVIE 2 (2001). Ten už nemal až takú zrozumiteľnú parodickú orientáciu (snažil sa triafať prevažne do hororov o strašidelných domoch) ani ohlas u divákov a tak Weinsteinovci klan Wayansovcov (Keenen, Marlon a Shawn) vyhodili a na uvoľnený post nasadili starú školu, režiséra Davida Zuckera. Tomu sa vďakabohu (i s pomocou hercov Charlieho Sheena a Leslieho Nielsena) v trojke (2003) aspoň troška podarilo naviazať na hity (jeho vlastné) PRIPÚTAJTE SA, PROSÍM! (1980), BLÁZNIVÁ STRELA (1988) a BLÁZNIVÁ STRELA 2 ½: VÔŇA STRACHU (1991) napriek tomu, že trojka trpela prepisovaním scenára a náročnou post-produkciou (vystrihnuté scény na DVD naznačujú, že pôvodne mal byť film o niečom úplne inom!). Kým na prvé dve epizódy sa chytilo agresívne mladé publikum, trojku (snažiacu sa parodovať najmä KRUH + Shyamalanove ZNAMENIA) si vychutnali dávnejšie narodení, ktorí zažili doby, kedy Charlie Sheen pražil na horúcom brušku panny Valerie Golinoovej vajíčka a Leslie Nielsen zmastil Saddama Husajna kutáčom a nakoniec naňho z helikoptéry zhodil piano. Na štvorku (2006) nebol dôvod netešiť sa: znova sa jej chopil Zucker so scenáristom Proftom (UTOPENEC NA ÚTEKU) a dokonca na scenár prizvali legendárneho parodického scenáristu, režiséra a producenta Jima Abrahamsa (HORÚCE STRELY/1991 a HORÚCE STRELY 2/1993). Bohužiaľ, výsledok tomu odpovedá len občas (masové lámanie väzov, otváranie dverí na aute, zombíci, „Russell Crowe má telefón!“, nahý prezident), Sheen sa len mihne v úvode (SPOILER zabije ho viagra a dorazí mačka SPOILER) a po zvyšok minutáže ho nahradí neschopný Craig Bierko (kto to je?). Kým jeho rovina paroduje VOJNU SVETOV, rovina s do štvorice sa vracajúcou Farisovou si berie na mušku sériu JU-ON a OSADU. A v závere sa to všetci snažili nejakým šialeným (sme predsa v paródii) spôsobom spojiť. Sem-tam si vypomohli paródiou z „iného súdka“ (MILLION DOLLAR BABY, SAW, SKROTENÁ HORA, George W. Bush), ale nestačí to (a nestačia ani Michael Madsen, James Earl Jones a Bill Pullman). Je to lepšie ako paródie, ktoré sa dnes robia, ale na staré klasiky sa to nechytá a aj dialógy len zriedka strhnú (americký prezident, začínajúci medzinárodné stretnutie svetových politických kapacít rečníckou otázkou „Viete, aký je rozdiel medzi Belgičanom a psím hovnom?“). ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James L. Venable: 1. Games with Peoples Lives (1:34) ,2. BooYa! (1:08) ,3. Tom Wants to Die (2:36) ,4. Cindy Meets the House (1:04) ,5. A Feeling of Evil (1:11) ,6. Tom and Cindy Fall in Love (1:02) ,7. House Creatures (1:10) ,8. Mrs. Norris Gets a Bath / Encounter in the Attic (2:02) ,9. The Big Mistake (1:03) ,10. Why is the Sky So Dark? (1:44) ,11. Nothing Will Start (1:38) ,12. Destroy Humanity (:56) ,13. Cindy Speaks Japanese (1:09) ,14. Dad’s Home (2:07) ,15. I Just Don’t Get Kids (:45) ,16. Cindy Sees the Plane Wreckage / Brenda Explains (1:25) ,17. Look What They Did / Car Trouble (2:21) ,18. Cindy and Brenda are Outsiders (2:21) ,19. The President Enters the U.N. (:40) ,20. Be All You Can Be (2:01) ,21. Those of Which We Do Not Speak (1:43) ,22. A Terrible Accident / Basement Medley (2:22) ,23. The Abduction (:51) ,24. Finding Each Other in the Basket / Getting Sucked In (1:03) ,25. Cindy and Brenda Play the Game (1:53) ,26. The Final Standoff (3:45) ,27. The Way Love Can Find Anyone (1:37) ,28. Crooked Letter* Performed by Young Huss (3:41) ()

Galerie (37)

Zajímavosti (23)

  • Celosvětová premiéra proběhla 12. dubna 2006 v Dánsku. (Varan)
  • Toto je první film z celé série, který byl natočen digitálně na video s vysokým rozlišením. (Bauer)
  • Když Cindy (Anna Faris) nastupuje do auta, tak auto má sundanou střechu. V dalším záběru ale jede v autě, které střechu má. (dom156)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno