Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jsou šedesátá léta minulého století a zpěvačky Effie, Lorrell a Deena záhy zjistí, jaké to je, když se jim splní jejich nejdivočejší sny. Poté, co je na místní pěvecké soutěži objeví ambiciózní manažer Curtis Taylor Jr., dostane dívčí trio známé jako "Dreamettes" jedinečnou příležitost zpívat vokály v písničkách oblíbeného zpěváka Jamese "Thundera" Earlyho. Když dívky následně začnou díky Taylorovi vydávat jeden hit za druhým a proslaví se jako "Dreams", rychle si uvědomí, že neutuchající snaha prorazit postupně zastínila jejich přátelství. Taylor totiž vystrnadí nesmírně talentovanou Effie, aby se tváří skupiny mohla stát krásnější Deena a udržela je tak na vrcholcích žebříčků hitparád. Maloměstským dívkám s velkoměstskými sny začne pomalu docházet, že daň za slávu je možná daleko vyšší, než by kterákoli z nich čekala. (Cinemax)

(více)

Recenze (218)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Na Dreamgirls jsem se dost těšila, protože mě zaujaly hned, když jsem o nich poprvé četla. Pak jsem ale trochu upustila od horlivého očekávání, protože soudě podle reakcí okolí, to zase tak úžasné nebude. A když jsem se dneska na film podívala, musím říct, že je tam sice hezký (ale taky provařený) příběh, ale celkově mě tento muzikál nechytil za srdce, jako se to stalo třeba u Chicaga a Moulin Rouge. Tohle mi připadalo spíše takové chladné, i když se všichni snažili. Hudba a kostýmy, vše co patří k muzikálu, se nesmírně povedly. Herecké a hlavně pěvecké výkony taky super. Překvapí všichni, ale nejvíce Eddie Murphy v naprosto nové poloze, která mu sluší, a pak taky nováček Jennifer Hudson, která má pěveckého talentu na rozdávání. Nemůžu říct, že by se mi Dreamgirls nelíbily, ale čekala jsem, že mě více vtáhnou do děje a zažehnou ve mně emoce... ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Nedávno mi "kumpl" Gunter, se kterým jsem bydlel čtyři roky na koleji, připomněl dar, který jsem mu kdysi z ČSSR dovezl: dvojalbum "Černá Galaxie". To mě také z části přivedlo k tomuto filmu. K tomuto zvláštnímu muzikálu s českým dabingem, který si s texty písní nelámal havu, nedal je ani do podtitulků, prostě je vypustil, přestože centrum dění bylo právě tam. Nebylo by sice od věci porovnat ono album s tímto filmem, ale jde mi o něco jiného. V době, ve které se snažíme (vážně či žertem) objevovat nové světy mimo zemi, často nevidíme, jaké světy existují kolem nás. Některé jsou přirozené, jiné umělé. Tento byl umělý do všech možných detailů. Na druhé straně, kdo zná róby Petera Gabriela, Johna Eltona nebo Davida Bowieho, snadno uzná, že tyto tři holky a lidé kolem nich, nevypadali tak nabubřele. ()

Lennnnna 

všechny recenze uživatele

Nůžky! Dala by se vystříhat dobrá polovina děje (především spousta cajdáků), aniž bychom přitom utrpěli jakoukoliv velkou ztrátu, tahle délka byla totiž opravdu neúnosná. První polovina dobrá, od půlky už se to veze v utahaném tempu a občas jsem toho měla už opravdu po krk a držela se zuby nehty, abych do konce vydržela. S tím, že písně ve filmu nebudou zrovna šálek mého čaje, jsem byla dopředu smířená, ale jen těžko jsem se smiřuji s protěžováním hlasu Jennifer Hudson, který je tu prezentován jako lepší, což podle mého názoru není pravda. Já zkrátka tyhle uječený hlasy ze srdce nenávidím! (Je sice silný, ale upřímně je to ječák, bohužel to asi slyším jenom já).A chvíle, kdy se na plátně Jennifer Hudson objevovala, aby se vyzpívala v neskutečně dlouhých sekvencích byly pro mě hotovým utrpením. Naopak každá písnička Beyoncé byla proti tomu jako balzám na uši. Nakonec jsem odcházela promrzlá (letní kino) a napůl znuděná a kdo si za mnou vykřikoval, že takovej film už neviděl takovejch dobrejch čtrnáct let - těžko říct jestli to byl výraz obdivu nebo spíš podivu, ale tipla bych si to druhý. Tři hvězdičky si však film zaslouží jednak za herecké výkony a jednak za stylizaci. ()

Petfruf 

všechny recenze uživatele

Muzikál plný nádherných písní a talentovaných lidí. Škoda, že přes ty krásné písně, které jdou z úst talentovaných lidí není cítit větší hloubka. Film je technicky, herecky a hudebně skvělý, jen jsem postrádala víc citu, který by mi vehnal slzy do očí. ()

Beagle 

všechny recenze uživatele

Soundtrack jsem měla naposlouchaný už dlouho před zhlédnutím filmu, takže Dreamgirls byly sázkou na jistotu. Překvapil mě ale vynikající Eddie Murphy (jakého jsem doposud neznala), z hereček u mě na celé čáře vítězí Jennífer Hudson. Její "And I Am Telling You" je ten nejúchvatnější a nejdojemnější hysterický záchvat, jaký umí jen málokterá gospelová diva...:) ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Rika se ze myslenka se da vyjadrit nekolika zpusoby. No a tvurci Dreamgirls si vybrali pisen. A ja vzdy zustanu zastancem tohoto zpusobu filmoveho vyjadreni myslenky. No popravde o myslenky tady moc neslo, slo tu o zpev a o pohyb. Nejsem obdivovatelem tohoto druhu hudby. Budu ted vypadat jako kulturni barbar, ale prijdou mi ty pisnicky na jedno "brdo" pisnicky, ktere sou spise ukriceny nez uzpivany. Tim nechci pochopitelne rict, ze neumi zpivat, spise naopak, ale neni to proste pulitr meho caje. Ani ten pribeh nebyl nikterak oslnujici. Parta nafoukanych holek, ktere zapomneli jak driv zacinali a zapomneli na pokoru a na to kdo ze jim na to vyslunni pomohl. Nakonec se "americky" vraci zpet k rodine a davaji tak najevo dobrackou soudrznost rodinnou. Trosku moc sladky je ten pulitr caje. No ale musim dat hvezdicku navic za ten muzikalovy zanr a za ten neprekonatelnej usmev Eddie Murphyho. ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Spousta překvapení pro mně. Dynamika v rámci muzikálu už dlouho neviděná. Obrovská porce kvalitního árenbí a soulu k tomu. Role za kterou Murphy určitě malinu nedostane (ten kratičký záblesk charakterního herectví - jeho sólo scéna po jeho posledním vystoupení- škoda toho Murphyho....). A pak ta paní Hudson- ta jakmile otevřela pusu , byl jsem opakovaně zamačkáván do mého gautche. Joj. ()

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Wow, chtělo by se říct za málo peněz hodně muziky! Žádné zbytečné kecy, ale zato hodně kvalitní hudby. Tenhle film jsem si opravdu užila, a to nejen písničky, ale i kostýmy a účesy, které holky za celou dobu vystřídaly. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Na začátku jsem byl nadšený. Krásná R&B hudba. Jenže ta se odbyde ve třech písničkách a pak nastupuje už jen dnešní nezáživný muzikálový škvár zasazený do 60. let. Stane se z toho propagační materiál Beyoncé a tu já nemusim, i když zpívá a vypadá dobře. Dějově jednoduché a pro mě nudné, ale tak je to podle muzikálu no. Jediný Eddie Murphy tomu dodává lesk té úžasné doby. Jeho vystoupení jsou hodně autentická. A celkově jeho postava zdařile tehdejší. -"Miracles happen all the time in the world of R&B, baby." -" What R&B means?" -"Rough and black." -"Mr. Early, you're so crazy." -"Call me Jimmy, baby. Jimmy." ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Člověk by neřekl, co vše se dá říct zpěvem :). Pro mě o fous méně zábavné, než Hairspray, ale pořád velmi povedený muzikál se skvělou retro atmosférou. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

v jádru klasický hudební životopis, byť v něm tentokrát reálné postavy nevystupují a celý příběh je jimi "jen" inspirován. Obsazení se každopádně velmi povedlo Jennifer Hudson počínaje a Eddiem Murphym konče. Trochu škoda, že první polovina je podstatně lepší než druhá, ve které hrají prim narušené vztahy a konflikty potřebné k tomu aby nakonec mohlo všechno dobře dopadnout.  Hlavní nicméně je, že po hudební stránce to skvěle šlape od začátku do konce. Jen to finále mohlo být trochu energičtější...70% ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

Nemozem si pomoct, vzdy som mal radsej cernosku zivocisnost Staxu nez uhladenost Motownu. Nemozem si pomoct, ale videoklipovity strih kazdu druhu sekundu je pre mna (vacsinou) remeselna neschopnost. Drobne logicke a technicke nedostatky a schalnosti radsej ani neratam. ANO, toto je presne taky pohlad na hudobnu ciernu minulost, aky dnesny vacsinovy mlady divak rad prijme. to je sakra skoda. ()

bogomira 

všechny recenze uživatele

Jako správnej masochista jsem si pustil tenhle muzikál, ačkoli černošská muzika je daleko, daleko, moc moc daleko za hranicí mýho zájmu. No, po pravdě, dvě čísla byly úžasný, pár ještě průměrnejch a zbytek ani to ne. Ale neměl bych tu mluvit o muzice, ale o filmu. Hlavně je strašně dlouhej. Je krapet nudnej a předvídatelnej. Zas na druhou stranu je fajn vidět Eddieho, když ze sebe nedělá bambulu a hraje. Pro mě teda zatím jediným fakticky dobrým muzikálem zůstává nepřekonatelný Moulin Rouge. ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Dreamgirls je bombastický retro muzikál, v němž nezapadá žádná z celebrit, ale který lehce pokulhává po dějové stránce. Ne však tak hrozně, aby zkazil zážitek z návštěvy kina, kde, při kvalitním ozvučení, bude dopad úderných muzikálových čísel na vaše smysly tak veliký, že se rádi přidáte k tleskajícímu publiku ve filmu. ()

4daPeace 

všechny recenze uživatele

Verdikt: Pribehove velice slabe a klisovite, kvalitou zpevu vyborne, ovsem ty texty pisni, ktere Dreamettes nebo pozdeji The Deams zpivaji? Ubohe texty, nuzne opakovani refrenu popripade tri heslovitych slov jako je 'love', 'whoooa', 'yeeeah', 'move', porad uplne stejnym stylem odzpivane pisne akorat s jinou parukou, v jinych satech, v jinem prostredi, s Eddiem Murphym nebo bez nej. ()

danecek24 

všechny recenze uživatele

64. Zlatý Glóbus za rok 2006 - cena (3) - *Nejlepší film (komedie / muzikál), *Nejlepší herec ve vedlejší roli - Eddie Murphy, *Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Jennifer Hudson + nominace (2) - Nejlepší herečka (komedie / muzikál) - Beyoncé Knowles, Nejlepší filmová píseň - "Listen" - Hudba a text Scott Cutler, Beyoncé Knowles, Henry Krieger, Anne Preven ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Průměrná černá hudební podívaná. Potěšila mě hlavně mužská část obsazení veteráni Danny Glover a Eddie Murphy. Hlavně Eddie zaválel, škoda že teď už je jen v podprůmerných komediích. Jelikož RnB neni uplně muj hudební šálek, tak mě hudba tolik neokouzlila a zdála se mi průměrná. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Urcite jeden z tech lepsich muzikalu. Vyborne se doplnuji texty pisnicek s dejem. Zajimave herecke obsazeni a dobry scenar. Jen si myslim, ze hodne pokulhavala choreografie. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Je skvelé vidieť filmový muzikál s inteligentným zmyslom pre žáner. Film má úžasnú energiu a vášeň. Jennifer Hudson podáva úžasný výkon. 8/10 ()

Související novinky

Eddie Murphy touží po Oscarech

Eddie Murphy touží po Oscarech

07.09.2011

A dostane je. Protože je bude moderovat. Jistě, je to především součást kampaně před uvedením pestře obsazené krimikomedie Mistrovský plán, kterou natočil Brett Ratner. A Ratner je i jedním z… (více)

Režisér pro finále Twilight ságy

Režisér pro finále Twilight ságy

01.05.2010

Kandidátů bylo několik, a rozhodně nešlo o žádné druholigové hráče – padala jména jako Sofia Coppola či Gus Van Sant. Nakonec Rozbřesk natočí Bill Condon. Ten kdysi v polovině 90. let natočil… (více)

Kdo natočí finále Twilight ságy?

Kdo natočí finále Twilight ságy?

17.03.2010

Už angažováním Davida Sladea pro Zatmění studio Summit Entertainment překvapilo. Pro zastánce masakrování upírů sekerami a sněžnými frézami bude zřejmě bolestivé dívat se na selanky v malebných… (více)

Eddie Murphy chce Oscara

Eddie Murphy chce Oscara

02.03.2009

V uplynulých letech sbíral spíš Zlaté maliny, ale očividně závidí zdánlivě odepsaným hvězdám jejich triumfální návrat (viz Mickey Rourke) a chce divákům dokázat, že umí hrát i ve filmech, v nichž se… (více)

Reklama

Reklama