Reklama

Reklama

Expozitura

(seriál)
všechny plakáty
Trailer
Česko, 2009, 20 h 25 min (Minutáž: 75–79 min)

Hrají:

Hana Vagnerová, Robert Jašków, Jan Dolanský, Pavel Zedníček, Jan Novotný, Zuzana Bydžovská, Martin Sitta, Michal Slaný, Miluše Bittnerová, Sabina Králová (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Televize nova uvádí další kriminální seriál "Expozitura". Ta nebude vyprávět smyšlené případy, ale bude natáčena na motivy skutečných kriminálních činů - Berdychova gangu, ten naprosto beztrestně vraždil, přepadal a vydíral. V "Expozituře" se setkáme s korupcí neuvěřitelných rozměrů.

V jednotlivých dílech "Expozitury" budou zvlášť řešeny různé případy, ale celým seriálem se také bude táhnout dramatický příběh policistky, která je čerstvě přidělena do Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu a jejího parťáka, kteří nechtěli nechat Berdychův gang, aby si dělal co chtěl bez odezvy. Mladá policistka se ihned vrhá do práce, ale zjišťuje, že ne vždy jsou v případech odsouzeni jejich skuteční viníci. Jejího úsilí si nemohl jeden z největších zločineckých gangů na našem území nevšimnout a stává se nepohodlnou nejen pro ně, ale i pro zkorumpované špičky policie díky důkazům o jejich propojení s gangem a mění se ve štvanou zvěř v tomto nervy drásajícím příběhu...

Nova se v seriálu zřekla laciných triků a opravdu to rozjela ve velkém. Seriál "Expozitura" je nabitý akčními scénami, chvílemi napětí a plný překvapení. Scénář vychází z přímé zkušenosti autorů Josefa Klímy a Janka Kroupy, kteří při tvorbě pořadu Na vlastní oči kauzu Berdychova gangu rozkrývali. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (435)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Dovedu si představit, že zapřísáhlým seriálovým žroutům značně pije krev člověk, který se vrhne do hodnocení série dříve, než po odvysílání posledního dílu. Jenže co s tím, když si chce sám pro sebe poznamenat, že ho Expozitura zklamala a že není v jeho zájmu ji dál sledovat? Protože přesně to si právě teď znamenám do svého filmového deníčku. Vnímám pokrok v novácké aktivitě, vnímám i větší kvalitu v porovnání s jinými českými kriminálkami. Současnými, samozřejmě. Avšak spíše než vyznamenání pro Expozituru je toto opětovná potupa pro její seriálové bratry. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Překvapivě to není špatné, hlavně co se týče zpracování a některých příběhů. Bohužel jiné příběhy jsou jak vycucané z prstu a co hůř, chování některých postav by mohlo být leckdy klasifikováno jako demence. Na český TV seriál je to tedy velmi slušná práce, kterou ale skutečně nejvíc sráží jedna věc: neuvěřitelně dlouhé díly. U některých se nudím a sestříhání bych uvítal. Jsem u 10. dílu a už by vážně mohl být konec. ~~~ 2,5* ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Tenhle osm let starej seriál sem docela přehlížel,a až teď sem ho viděl celej.Jedno vám povim,i přesto,že podobnejch seriálů o podsvětí provazanym s politikou a policií bylo natočeno už dost,tak vždy se mi otvírá kudla v kapse,a chce se mi blít.Opravdu hnus.K samotnýmu výtvoru.Poměrně slušná práce,ovšem podotýkám na Novu.Kdyby v seriálu nehrála krajně nesympatická(s hysterickou mimikou,děsnym hereckym projevem,a projevem bez pořádný intonace )Vágnerová,asi bych i s přimhouřenym vokem šlehnul do hodnocení čtyři umolousaný hvězdy,a Hana to fakt vo tu jednu tlačí dolů.Myslim že tři stačej.60%. ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Já chápu, že se Janek Kroupa jako "investigativní" reportér rozhodl, že každou kauza je třeba hledat a dobrat se jejího jádra pudla, ale mám z něj trochu dojem, že tak nějak si Janek skutečně přál, aby to tu vypadalo. Tak prosim vás, když už takhle, tak s jinejma policajtama, s těmahle ne. Hana Vágnerová je to nejhorší herecké střevo, které zkazilo nejeden záběr. Její přehrávání, rachetickej obličej a uječenost se dají vydržet asi tak cca 2 díly. Pak už marně přemýšlíte, proč to takhle zkazili jednou příšerou (ne, opravdu jí nemůže pomoci, že má celkem hezkej ksicht). Za to překvapil Zedníček, od kterého už bych asi větší výkon než ty dosavadní nečekala, stejně jako spíše herec divadelní a z Ulice Jášków. Ti tady slečně trochu zvedají hodnocení. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Novácká představa o akčním seriálu ala CSI, na Čechy povedená, ale paradoxně jí škodí známost prostředí. Když nám před mnoha lety seděl v obýváku policajt Opava a citlivě poslouchal povídání našeho obchodního partnera o tom, jak ho někdo vydírá, vypadal o dost jinak, než tatík Zedníček. Pak dostal v Berdychově kauze x let za vydírání podnikatelů a vraždy a únosy, takže ten klikař si tenkrát docela zachránil život, když na pár let zmizel v zahraničí:-). Jinak Vágnerová je skutečně strašlivá, ale zdatně jí sekundují i ostatní. Těším se, až uvidím provařenou Zedníčkovou a Pavlatu. Ten asi bude hrát nějakého Němce:-))) P.S. Nehrál, ale byl i tak dost suchej:-)) ()

Galerie (71)

Zajímavosti (37)

  • V seriálu celkem havarovalo, vybouchlo, bylo prostříleno nebo jinak zničeno 13 aut a jedna loď. (navabaca)
  • Scénář psali Josef Klíma a Janek Kroupa jeden rok. Na scénáři se podíleli i ve druhé sérii. (navabaca)
  • Název seriálu je odvozen podle elitního policejního sboru, kde ke zločinům docházelo. (morgos)

Reklama

Reklama