Reklama

Reklama

Expozitura

(seriál)
všechny plakáty
Trailer
Česko, 2009, 20 h 25 min (Minutáž: 75–79 min)

Hrají:

Hana Vagnerová, Robert Jašków, Jan Dolanský, Pavel Zedníček, Jan Novotný, Zuzana Bydžovská, Martin Sitta, Michal Slaný, Miluše Bittnerová, Sabina Králová (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Televize nova uvádí další kriminální seriál "Expozitura". Ta nebude vyprávět smyšlené případy, ale bude natáčena na motivy skutečných kriminálních činů - Berdychova gangu, ten naprosto beztrestně vraždil, přepadal a vydíral. V "Expozituře" se setkáme s korupcí neuvěřitelných rozměrů.

V jednotlivých dílech "Expozitury" budou zvlášť řešeny různé případy, ale celým seriálem se také bude táhnout dramatický příběh policistky, která je čerstvě přidělena do Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu a jejího parťáka, kteří nechtěli nechat Berdychův gang, aby si dělal co chtěl bez odezvy. Mladá policistka se ihned vrhá do práce, ale zjišťuje, že ne vždy jsou v případech odsouzeni jejich skuteční viníci. Jejího úsilí si nemohl jeden z největších zločineckých gangů na našem území nevšimnout a stává se nepohodlnou nejen pro ně, ale i pro zkorumpované špičky policie díky důkazům o jejich propojení s gangem a mění se ve štvanou zvěř v tomto nervy drásajícím příběhu...

Nova se v seriálu zřekla laciných triků a opravdu to rozjela ve velkém. Seriál "Expozitura" je nabitý akčními scénami, chvílemi napětí a plný překvapení. Scénář vychází z přímé zkušenosti autorů Josefa Klímy a Janka Kroupy, kteří při tvorbě pořadu Na vlastní oči kauzu Berdychova gangu rozkrývali. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (435)

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdinku musí nenávidět i její máma. Nevím jeslti je to jen tou herečkou, jejíž hlas je odporný asi tak jako stoka plná krys, a její intonace patří do skupiny: "nasere k smrti", nebo i scénáristickým profilem. miluju ty pseudohumanistický hlášky na téma: tohle to si nemůžete dovolit, jsem zvyklá pracovat podle předpisů. navíc socvidlák policistka si ráda hraje na drsňačku. moc hezký. další ze série seriálů a knih, kde nenávidím hlavní postavu ()

Vojťas 

všechny recenze uživatele

Klasická nezajímavá "českárna". Mdlí herci, dementní dialogy .... a kvůli tomu, že je seriál natočen podle skutečných případů, to dech opravdu nevyrazí! Nechci škatulkovat, že je to opět "povedený" seriál z novácké produkce, ale na jednu stranu vlastně musím! ... Když to stojí za starou belu, ať se na natáčení vykašlou a raději se věnujou dabování kvalitních zámořských seriálů. Český dabing byl a vždy bude mít v mých očích respekt. ..... TOHLE NE! To kdyby raději vysílali zrnění! ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

50%. Už dlouho jsem nezažil, aby jeden díl takhle položil celý seriál, do té doby to vypadalo na dost slušný průměr, vtipného Klímu (Kroupu?) a snesitelnou produkci novy, záverečné omílání všech (divákům? policajtům?) neznámých faktů, obrácení hajzlíka po jedné větě a dějové zvraty, které se nás snaží zmást v tom, jestli nepřežije nikdo, či jen Terezka, svou urputností doslova ubilo normální dílko, které se dá sledovat třeba i při umývání nádobí. Jasným pozitivem je Robert Jašków, kterýmu bych toho vyšetřovatele uvěřil i v reálu...pobavil mě Pavel Zedníček tím slovem "detektíve", docela by mě zajímalo, jestli to byla záměrná narážka na Pitaval... :o) ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Jmenuji se Hana Vagnerová. A když vám řeknu, že hraju přirozeně, asi mi nebudete věřit. Stejně tak ti, milá Hanko, neuvěřím ani tu kopu drsnejch keců z tvých úst, při nichž se občas musím jen jízlivě pousmát. A že se to prsí titulem "nejdražší český seriál z produkce Novy"? Tak to je na pováženou, přátelé! Tenhle fakt mi opravdu vyrazil dech a naprosto ovlivnil můj pohled na tenhle seriál. Že bych kvůli tomu nahodil plný počet? ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

První část příjemně překvapila i přes velké halló a s ním spojené přílišné očekávání, dobrý casting. Zatím 80% ----------- Druhý díl podstatně mín zajímavější než první, proto zatím snižuju na 60% .. .a uvidíme. -------- Po šesti dílech: seriál má hodně hluchých míst, nicméně i několik zajímavých momentů a celkov by tohle zahraniční produkci celkem s přehledem prošlo. DOkoukám až do konce - to u většiny cz seriálů napsat nemůžu ... -------Po 16 dílu: kvalita různě kolísala. Konec dobrý - tak všechno dobrý? no celkem jo. Ale na opáčko fakt nevidím. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (37)

  • Rada pro prozhlasové a televizní vysílání udělila TV Nova CET 21 za násilné scény pokutu 300 000 Kč. (morgos)
  • Epizoda o takzvané „snake“ střele, která dokáže prorazit i neprůstřelné vesty, se zakládá na pravdě. V reálném světě se munice nazývala „libra snail“ a byla vyvinuta muničkou Libra Jevišovice. Několik tisíc kusů této munice skutečně uniklo na černý trh a její majitel čelil od novinářů obvinění z podpory terorismu. (Nick321)
  • Seriál byl natočen během 260 natáčecích dnů. (navabaca)

Reklama

Reklama