Reklama

Reklama

Expozitura

(seriál)
všechny plakáty
Trailer
Česko, 2009, 20 h 25 min (Minutáž: 75–79 min)

Hrají:

Hana Vagnerová, Robert Jašków, Jan Dolanský, Pavel Zedníček, Jan Novotný, Zuzana Bydžovská, Martin Sitta, Michal Slaný, Miluše Bittnerová, Sabina Králová (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Televize nova uvádí další kriminální seriál "Expozitura". Ta nebude vyprávět smyšlené případy, ale bude natáčena na motivy skutečných kriminálních činů - Berdychova gangu, ten naprosto beztrestně vraždil, přepadal a vydíral. V "Expozituře" se setkáme s korupcí neuvěřitelných rozměrů.

V jednotlivých dílech "Expozitury" budou zvlášť řešeny různé případy, ale celým seriálem se také bude táhnout dramatický příběh policistky, která je čerstvě přidělena do Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu a jejího parťáka, kteří nechtěli nechat Berdychův gang, aby si dělal co chtěl bez odezvy. Mladá policistka se ihned vrhá do práce, ale zjišťuje, že ne vždy jsou v případech odsouzeni jejich skuteční viníci. Jejího úsilí si nemohl jeden z největších zločineckých gangů na našem území nevšimnout a stává se nepohodlnou nejen pro ně, ale i pro zkorumpované špičky policie díky důkazům o jejich propojení s gangem a mění se ve štvanou zvěř v tomto nervy drásajícím příběhu...

Nova se v seriálu zřekla laciných triků a opravdu to rozjela ve velkém. Seriál "Expozitura" je nabitý akčními scénami, chvílemi napětí a plný překvapení. Scénář vychází z přímé zkušenosti autorů Josefa Klímy a Janka Kroupy, kteří při tvorbě pořadu Na vlastní oči kauzu Berdychova gangu rozkrývali. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (435)

bourec 

všechny recenze uživatele

Tenhle osm let starej seriál sem docela přehlížel,a až teď sem ho viděl celej.Jedno vám povim,i přesto,že podobnejch seriálů o podsvětí provazanym s politikou a policií bylo natočeno už dost,tak vždy se mi otvírá kudla v kapse,a chce se mi blít.Opravdu hnus.K samotnýmu výtvoru.Poměrně slušná práce,ovšem podotýkám na Novu.Kdyby v seriálu nehrála krajně nesympatická(s hysterickou mimikou,děsnym hereckym projevem,a projevem bez pořádný intonace )Vágnerová,asi bych i s přimhouřenym vokem šlehnul do hodnocení čtyři umolousaný hvězdy,a Hana to fakt vo tu jednu tlačí dolů.Myslim že tři stačej.60%. ()

sssssycak 

všechny recenze uživatele

Právě jsem dokoukal poslední díl seriálu a konečně tak mohu ohodnotit počin, který světlo světa spatřil již dávno, světla televize však teprve tento podzim. Je mi jasné, že komentář či hodnocení nebudou mít v případě tohoto seriálu valný smysl, protože ti, kdo ho chtěli vidět, ho viděli po TV masáži již letos, a ti kdo jsou jeho odpůrcem z jakéhokoliv důvodu, se na něj stejně nepodívají. A tak tedy jen krátce a stručně. Seriál se mi líbil, dílů sice mohlo být méně a mohli být katší, seriál mohl být méně jasný a čitelný, herci mohli lépe hrát a.... a to už je příliš kdyby a co by. Přes to všechno se mi dílko líbilo a rád jsem se na něj jednou podíval. Sice už to s 99,9 % pravděpodobností nikdy nezopakuji, ale to je u seriálů tohoto typu celkem častý jev. A protože po celou dobu sledování jsem i přes menší i větší výstřelky seriálu špatným směrem koketoval s 4hvězdičkovým hodnocením, musím mu ho taky nakonec udělit. Jestli právem či neprávem, je nakonec jedno... ()

Reklama

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Absolútny súhlas s Faustkou. Oplakávať tunajšiu snahu a porovnávať ju s mimóznymi okolitými pokusmi o dielo , ktoré nedovidí ani na slnko je síce ľahké, ale hrabať sa v tunajšom odpade - na to má kuráž kadekto . Beriem snímok , ako seriálový priemer a som rada, že sa aspoň u susedov deje nejaký progres. Vyskúšaj " PANELÁK " a snáď sa ti rozsvieti. Vadí Mi tam kopec vecí , ale neokecám, len aby som okecala. Ostávajú ešte 2 časti ale na Mojom hodnotení to už nič nezmení. Spokojná a rada pridám bodík. Faustka mala pravdu - ten Jašków ! Slovenský Kraus sa pokúša o nový seriál - potešenie z jeho strany. Držím palce, aby sa vám darilo aj v takejto TV forme. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Výpravnější Kriminálka Anděl. ,,Čmaňa", Dolanský, Kanyza, Bydžovská ad. -- drsný poldové? Snažej se, ale nevěřim jim to. Vagnerová je kus ženský, ale tady se hodnotí filmy. Zatím **. ---Dopisuji 21.12.2011 po dosledování posledního dílu. Sice mi občas některý díl zcela utekl, či jeho část, přesto jsem celou dobu stíhal sledovat hlavní linii příběhu. Připouštím, že některé díly byly opravdu napínavé a povedené. Holt korupce mezi strážci zákona je těžký průser a člověka skutečně mrazí při představě jen částečné reálnosti příběhu..Při každodenním sledování dalších korupčních kauz jimiž nás zaplavují média člověka mrazí ještě více. To je také jeden z důvodů proč zvedám celkové hodnocení o jednu hvězdu. Myslím si ale TV NOVO, že kriminálek už bylo dost. * * * ()

CBD 

všechny recenze uživatele

Odpad? To jako vážně? Lidi proberte se. Hodnocení prvního dílu mám možná trošku přešvihlé a do budoucnosti je dost možné, že půjdu na ty tři, ale jsem velice mile překvapená, tak proto. Máme tu slušný scénář, který je místy dokonce napínavý a zajímavý, příjemně to odsýpá a aura spiklenecké teorie se začíná zlehýnka rozvíjet tak, aby to diváka navnadilo. A herci? Tohle rozhodně není žádné ochotnické, nebo estrádní divadlo. Jsou slušní. Víc než slušní. Na poměry české televizní zábavy je nadprůměr a doufám, že další díly budou kvalitativně pouze stoupat. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (37)

  • Herec Robert Jašków řekl, že někteří herci absolvovali přibližně dvouměsíční přednatáčecí průpravu, aby se naučili střílet, bojovat a zatýkat. (navabaca)
  • Scénář psali Josef Klíma a Janek Kroupa jeden rok. Na scénáři se podíleli i ve druhé sérii. (navabaca)
  • V prvním díle, kdy Hodačová (Hana Vagnerová) poprvé přijíždí do Expozitury a baví se u svého auta s kolegou v garáži, vedle nich stojí další vozidlo, které pak v dalším záběru není. (Jirka_Globus)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno