Reklama

Reklama

Expozitura

(seriál)
všechny plakáty
Trailer
Česko, 2009, 20 h 25 min (Minutáž: 75–79 min)

Hrají:

Hana Vagnerová, Robert Jašków, Jan Dolanský, Pavel Zedníček, Jan Novotný, Zuzana Bydžovská, Martin Sitta, Michal Slaný, Miluše Bittnerová, Sabina Králová (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Televize nova uvádí další kriminální seriál "Expozitura". Ta nebude vyprávět smyšlené případy, ale bude natáčena na motivy skutečných kriminálních činů - Berdychova gangu, ten naprosto beztrestně vraždil, přepadal a vydíral. V "Expozituře" se setkáme s korupcí neuvěřitelných rozměrů.

V jednotlivých dílech "Expozitury" budou zvlášť řešeny různé případy, ale celým seriálem se také bude táhnout dramatický příběh policistky, která je čerstvě přidělena do Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu a jejího parťáka, kteří nechtěli nechat Berdychův gang, aby si dělal co chtěl bez odezvy. Mladá policistka se ihned vrhá do práce, ale zjišťuje, že ne vždy jsou v případech odsouzeni jejich skuteční viníci. Jejího úsilí si nemohl jeden z největších zločineckých gangů na našem území nevšimnout a stává se nepohodlnou nejen pro ně, ale i pro zkorumpované špičky policie díky důkazům o jejich propojení s gangem a mění se ve štvanou zvěř v tomto nervy drásajícím příběhu...

Nova se v seriálu zřekla laciných triků a opravdu to rozjela ve velkém. Seriál "Expozitura" je nabitý akčními scénami, chvílemi napětí a plný překvapení. Scénář vychází z přímé zkušenosti autorů Josefa Klímy a Janka Kroupy, kteří při tvorbě pořadu Na vlastní oči kauzu Berdychova gangu rozkrývali. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (435)

veronikav 

všechny recenze uživatele

Koukám asi jen ze zvědavosti :-D Drsňárna po česku ? No nevím .... To vyprávění, na začátku každého dílu, mi připadá jak ve škole při češtině :-( Začněte líčit .... drama :-D A pak přijde chvilka napětí :-D Nevím jestli se chci dívat na korupci (která je tu běžná ) v takhle nepříjemném podání :-( ()

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Slušná hudba, slušná režie, slušní herci, chvílemi i slušné napětí. Příjemné překvapení. Tak se ukaž, TV Nova, co bude dál a zda hvězdičky z mého hodnocení nezačnou postupně opadávat. Po druhém dílu odebírám hvězdičku. Hlavní hrdinka je na zabití a nebaví mě to. I Kriminálka Anděl byla lepší. Ale úvodní a závěrečný titulky jsou dobrý. Dolanský výbornej. A tím to hasne. Třetí díl ještě horší. Ale nevzdávám to. Pátý díl se mi celkem i zase líbil. PS: Dopisuji po díle devátém, kdy musím říct, že poslední díly mě nijak zvlášť neurážejí, dokonce mě to i trochu baví a hlavní hrdince přicházím na chuť. ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele

Po prvním dílu: Zprvu jsem ani neměl v úmyslu se dívat, ale nějak jsem u té obrazovky zůstal. A jsem poměrně překvapen. Nebylo to tak špatné. Jistě, na cenu Emmy to není a podobný typ seriálů bude u nás už asi vždycky působit trochu směšně, ale na poměry Novy to zatím vypadá hodně slušně. Herecké výkony nebyly špatné (Vagnerová a hlavně Kramár překvapili) a po režijní stránce se tomu žádný současný seriál Novy a Primy nemůže rovnat (no ale v konkurenci Cest domů, Ordinace nebo Ulice to není zase tak překvapivé). Scénář neřeším, u prvního dílu forma zvítězila nad obsahem. Expozitura zatím nevypadá tak hrozně jako Kriminálka Anděl, která chtěla být rádoby cool a skutek utek. Na další díly se rozhodně podívám. Vypadá to na slušnou no-brain zábavu. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Jasně, je to chvilkami trošku zdlouhavější, než na co jsme zvyklí z cizích seriálů. Jasně, hlavní představitelka se herecky příliš nepředvedla. Ale JASNĚ, je to 6x lepší, než jiné NOVAcké seriály typu Ordinace, či Ulice. Každopádně tohle je hodnocení po první epizodě, tak uvidíme, jak to bude pokračovat. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

seriál pro inteligentniho divaka, ktery zvladne cist mezi radky a dozvi se tak mnoho o kriminalni minulosti nekterych celnich predstavitelu statu...nektere dily jsou lehce pritazene za vlasy, ale v pohode se to da, cim vic se blizi finale je to lepsi a lepsi, predposledni dil je pak na sest hvezdicek. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (37)

  • Epizoda o takzvané „snake“ střele, která dokáže prorazit i neprůstřelné vesty, se zakládá na pravdě. V reálném světě se munice nazývala „libra snail“ a byla vyvinuta muničkou Libra Jevišovice. Několik tisíc kusů této munice skutečně uniklo na černý trh a její majitel čelil od novinářů obvinění z podpory terorismu. (Nick321)
  • Natáčení 2. série začalo 6. 8. 2013 ve středočeských Hořovicích. (morgos)
  • Televizní reportéři Josef Klíma a Janek Kroupa napsali scénář k seriálu podle skutečných události okolo tzv. Berdychova gangu. O kauzách tohoto spolku oba reportéři několikrát informovali v bývalém investigativním pořadu TV Nova Na vlastní oči (od r. 1994). Už v roce 2006 vydal o zločinech Berdychova gangu Janek Kroupa knihu s názvem "Zločin jako profese". (navabaca)

Reklama

Reklama