Reklama

Reklama

Carter Chambers a Edward Cole jsou zcela odlišní. Jeden je černoch, druhý běloch, jeden je prostý automechanik, druhý bohatý vlastník miliardového obchodního impéria. Jeden prožil příkladný život s jedinou ženou, dětmi a přáteli, kterým vždy pomáhal, jak mohl. Druhý má za sebou několik krátkých manželství, má jedinou dceru, s níž se nestýká, a s oblibou terorizuje své okolí. Jeden chtěl být profesorem historie a je pyšný na své vědomosti, druhý chtěl vydělávat peníze a je pyšný na to, kolik jich má. Dvě věci však mají společné. Nepříjemnou zprávu o zdravotním stavu a nemocniční pokoj, do kterého je svede osud a Edwardovo rozhodnutí, že v nemocnici, kterou vlastní a málo podle něj vydělává, budou všechny jednolůžkové pokoje nahrazeny dvoulůžkovými. Přes všechny rozdíly se muži pomalu sbližují a jednoho dne Edward objeví zmačkaný papír, na který Carter začal psát, čeho chtěl v životě dosáhnout a co chtěl prožít. Přesvědčí ho, že by měl seznam naplnit, a přidá do něj několik svých položek. Potom na vlastní zodpovědnost opustí nemocnici a s pomocí Edwardova asistenta Tommyho vyrazí. Absolvují seskok padákem, automobilový závod, nechají si udělat tetování, zaletí si do Francie, dají si kafe na vrcholku egyptské pyramidy. Společná cesta kupodivu není jen sérií výstředních zážitků, ale má pro oba mnohem hlubší význam. Vede je k úvahám o smyslu života, sebezpytování a pokusu o napravení chyb, kterých se v životě dopustili. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (960)

Falko 

všechny recenze uživatele

70%. Celkom dobry namet, ale z tohto sa dalo vytrieskat omnoho viac. Mozno si Rob Reiner myslel, ze uplne staci obsadit dvoch veteranov Nicholsona a Freemana a bude to skvely film, ale nastastie som vedel, co mam ocakavat a nemal som teda ziadne velke ocakavania, takze nedopadlo to u mna az tak najhorsie. Bol to celkom dobry napad, natocit film o dvoch starcoch, ktori si pri poslednych mesiacoch zivota potrebovali zazit nejake dobrodruzstvo, ale prislo mi to strasne urychlene a ani hudba nebola postacujuco emotivna, respektive nezostala mi v pamäti tak, ako v inych filmoch. Mala to byt mozno aj komedia, ale bolo tam len par usmevnych scen, takze netreba mat prehnane ocakavania. Skuseny reziser Rob Reiner natocil aj tieto filmy: STAND BY ME / STUJ PRI MNE (1986), PRINCEZNA NEVESTA (1987), KDYZ HARRY POTKAL SALLY (1989), MISERY NECHCE ZEMRIT (1990), PAR SPRAVNYCH CHLAPU (1992) uz v tomto filme Jack Nicholson spolupracoval s reziserom, alebo aj AMERICKY PREZIDENT (1995) s Michaelom Douglasom... 18.11.2010 ________ Jack Nicholson - (Edward) +++ Morgan Freeman - (Carter) +++ Sean Hayes - (Thomas) +++ Beverly Todd - (Virginia) +++ Rob Morrow - (Dr. Hollins) +++ Alfonso Freeman - (Roger) +++ Rowena King - (Angelica) +++ Produkcia: Rob Reiner +++ Hudba: Marc Shaiman +++ ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Film má velmi silné a vtipné scény, ale chybí mu trošku osobnosti. Někdy to vypadá jako velká cestovní reklama a já opravdu ted chci navštívit spoustu míst, která jsem viděla. Ovšem nemůžu se vyhnout srovnání s Klepání na nebeskou bránu. Ta mě zasáhla mnohem víc. Ovšem nemůžu říct, že by tento film také nebyl smutný. Nejvíc se mi líbil závěr filmu. Opravdu krásný konec. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Když se v jednom snímku střetnou taková herecká esa, tak i ten nejzarytější pesimista očekává, že by to přeci jen za něco mělo stát. Vtipná mi tahle záležitost nepřišla vůbec a všemožná pseudo moudra vás také zrovna k erekci nedoženou. Tento snímek je naprostý kýč. Děj je vážně neuvěřitelně ubohý a příšerně předvídatelný. Oba dva aktéři hrají role, ve kterých už jsme je měli možnost vidět snad stokrát. 80 % stopáže se člověk nudí a těch zbylých 20 % vás nudí taky. Když se v Německu klepalo na nebeskou bránu, tak to mělo podstatně větší šmrnc. Tohle se nepovedlo. Viděno v rámci Filmové výzvy. Film jsem dostal od uživatele fimler. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Prakticky přesně to, co jsem očekával. Takřka nulový scénář hází Reinerovi klacky pod nohy, ale s vypjetím všech sil a přispěním pohodářských výkonů Nicholsona s Freemanem se mu nakonec přece jen daří dolovat ze srdíčka dojetí a z očí krokodýlí slzičky. Hezké, ale zapomenutelné jako moje dnešní snídaně. 7/10 ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Bucket List mě hodně překvapil. Čekal jsem, že asi bude fajn, ale že bude až tak fajn, bych nikomu nevěřil. Nicholson a Freeman hrají i hláškují jako o život a Reiner je protahuje po atraktivních lokacích (Pyramidy, Velká čínská zeď, Himaláje) s noblesou, jakou jsem v jeho filmech už dlouho neviděl. Nebojí se občas zahrát i na vážnější notu a i tyhle pasáže mu fungují na jedničku. Jsou to takové poctivé čtyři, ale vzhledem k tomu, že z toho kouká moje letošní srdcovka, jednu hvězdu za krásný konec rád přihodím. Tenhle film jsem rozhodně neviděl naposledy. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (24)

  • Když Edward (Jack Nicholson) sleduje baseball v televizi, komentátor říká, že hrají Lakers. Hrají ale LA Dodgers. (Dawid199)
  • Stejná fotka mladého Morgana Freemana (Carter), jako je na obrazu u pohřbu Cartera, se objeví i na začátku filmu Frajeři ve Vegas (2013). Jedná se o skutečnou fotografii Morgana Freemana z jeho mládí, když byl v armádě. (MrAldridge)

Reklama

Reklama