Reklama

Reklama

Ant-Man

Trailer 1

Podvodník Scott Lang (Paul Rudd), vybavený pozoruhodnou schopnosti zmenšit své fyzické rozměry, ale současně znásobit svou sílu, se musí ujmout role hrdiny a pomoci svému mentorovi doktorovi Hankovi Pymovi (Michael Douglas) ochránit tajemství, skrývající se v jeho úžasném obleku Ant-Mana, před zcela novými nebezpečími, která ho ohrožují. Pym a Lang jsou tváří v tvář zdánlivě nepřekonatelným překážkám nuceni naplánovat a provést rafinovanou loupež, která zachrání celý svět. (Falcon)

(více)

Videa (27)

Trailer 1

Recenze (1 241)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Praktické využití zahrnuje špionáž, průmyslovou sabotáž a eliminaci překážek na obtížné cestě k míru." Tak tady se zase někomu zachtělo válčit ve jménu Míru. No dobře. Já zatím ještě neumím stylově proskočit klíčovou dírkou, abych tomu zabránil, ale máme tady pružného Scotta, chytrého doktora Pyma, hláškaře Luise a krásnou zlou paní Hope, kteří mi přinesli dostatek zábavy a inspirace. Už se chystám vyskočit s tankem z baráku, ale musím si dát pozor, abych neurazil hlaveň o nevyzpytatelnou Mašinku Tomáše, který může vyrůst kdekoli. Mně tato hovadina zkrátka připadala zábavná a to se cení ve světě, kde se všechno bere moc vážně. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak by to mělo v Marvelu vypadat už navěky... Chytře cílený situační humor dává jinak neoriginálnímu příběhu zcela nový rozměr a svěžím dojmem působí i tradičně technicky brilantní a zásluhou hlavní dějové premisy i originální akční sekvence. Vedle Strážců galaxie jediný film svého druhu, za kterým když se zpětně ohlédnu, tak se mi po tváři rozhostí úsměv od ucha k uchu - a to vše výhradně díky skvělým hercům (Rudd je sympatický, ale Peňa ve vedlejší roli válí a hláškuje nehorázným způsobem) a rozumné stopáži, která nedovoluje scénáristicky polevit a zabřednout do nudných politických nebo dokonce psychologických žvástů ve stylu nových Avengers.... Nikoli bez chyb, ale naprosto sebevědomě a s úžasným nadhledem vychovaný marvelácký potomek. :) 80% ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Sterilně vypadající control-c, control-v film, bez jakékoliv přidané hodnoty, ale naopak s některými věcmi, které ho degradují na možná nejhorší Marvelovku vůbec. Tak například scénář nefunguje, dialogy působí nuceně papírově, humor je oproti takovému GoTG na zcela podřadném levelu. Heist se nedá snad ani nazvat heistem, kdokoliv tedy tenhle film bere jako další pokus Marvelu o obohacení žánrové pestrosti MCU, tak je prakticky úplně vedle. Nebo tedy s přivřením očí jde o heist, ale extrémně špatný. Paul Rudd je neurážející, ale nijaký, motivace stokrát viděné, Douglas nevyužitý, přesto si krade celý film, Evangeline tuctová, chemie mezi Paulem a ní neexistující, ale překvapivě jejich poslední scéna byla stejně docela fajn. Cokoliv s mravenci je v tomto filmu super, skoro bych řekl, že mravenci jsou tady nejlepší postavy. Nejhorší postava je rozhodně Peňa, za něho jsem se cítil trapně v každé scéně. Akce skoro žádná, a když, tak hnusná i po vizuální stránce, závěrečný souboj ale docela zábavný. Hudbu si nepamatuji. Obojí titulkové scény jsou lepší než celý film. 5/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Místy hravé, místy humorné, ale ve větší míře nevýrazné a utahané. Na druhou stranu mi to nevadilo tak moc, jako třeba dětinská sázka na jistotu v podobě Strážců Galaxie. Marvel holt nehodlá předělávat něco, co funguje a hlavně sype zlaťáky. Odvaha chybí, snaha o nějaký temný příběh rovněž. Až dosud, protože Ant-Man lehce odvážný je. Už jen tím, že režisér Peyton Reed (nečekaná volba) dostal překvapivě hodně prostoru, takže na leccos šel jinak a po svém. Zlodějíček s dobrým srdcem se nemůže dostat ze začarovaného kruhu, po svém ho osloví stárnoucí vědec s ksichtem Michaela Douglase, který mu nabídne status hrdiny: získá schopnost se díky speciální chemikálii a obleku zmenšovat nebo ovládat svou myslí mravence. Zmiňovanou hravost a pohodu ocení ti, kteří nečekají jen na bortící se digitální budovy, obřích demoličních choutek se tentokrát nedočkáme. Tvůrce průměrných komedií si je navrch poměrně jistý komediálním timingem. Paul Rudd je sympaťák, jakým byl loni Chris Pratt. Takže tady dobré. Škoda, že jakmile se začnou rozebírat rodinné vztahy, je všechno špatně. Výsledek ale neurazí. Tvůrci představili hrdinu, který do potencionálních týmovek slušně zapadne. Jen škoda, že mě tak nějak vůbec neláká u toho být. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Incredible Shrinking Man 21. století. Paula Rudda zná jistě většina diváků z romantických komedií, či jako Mikea z Přátel. O tom, že mu role Scotta Langa sedne, jsem tak nějak už dopředu nepochybovala. Ant-Man je zpracováním zcela jiný, než třeba Avengers, nebo Captain America. Více se tu sází na odlehčenost a humor. Snímek se nese víc v duchu prvního Spider-Mana, než aby zapadal mezi ostatní "Marvel Movies" z posledních let. Máme tu spoustu klasických rozhovorů o hrdinství, odvaze a dalších vlastnostech tak, jak si je pamatuju z prvotních Marvelovských filmů. I když scénáristická stránka v Ant-Manovi mi přijde na rozdíl od těchto filmů jakoby záměrně naplněna otřepanými frázemi a strojenými dialogy. Tehdy to byly začátky a tvůrci se ještě drželi tradičních hrdinských schémat. Když pak mezi ostatními filmy z MCU vidí člověk Ant-Mana, působí, jakoby byl tak trochu dělaný i pro pobavení dětí:) Hlavní nepřítel v podání Coreyho Stolla zde tak vyzní jako poměrně tuctový, zaměnitelný záporák. Trojice kumpánů, která se okolo Scotta motá, pro mě byla spíše nepříjemná, zvláště Michael Peña, a jejich humor mě nijak extra nezaujal. A, jak už se někdo zmiňoval v komentářích, více si tvůrci mohli vyhrát na zobrazení miniaturního světa. Občas trochu upustit od akce a nějakou tu minutku věnovat hrátkám s CGI:) Scéna, kdy se Ant-Man zmenší do úrovně atomů, mi připomněla, že něco podobného se mohlo stát i se Scottem Carveyem z filmu z roku 1957. Hudba Christopha Becka je výborná, zvláště Main Theme. Jednoduchá melodie, ale účelná a chytlavá. Celkově se mi Ant-Man líbil. Bylo to takové příjemné osvěžení od superhrdinských epických crossoverů, plných monstrózních bitek, zásadních scén a emotivních konfrontací mezi postavami. "Měl bych jednu otázečku, co jste zač, kdo je ona, co se tady děje a můžu jít zpátky do basy?" :) ()

Galerie (132)

Zajímavosti (70)

  • Tvůrci se při navrhování Ant-Manovy (Paul Rudd) helmy inspirovali vzhledem Iron Mana a Autobota Bumblebeeho ze série Transformers. (ČSFD)
  • Do filmu byl obsazen i Patrick Wilson, ale poté, co se natáčení zpozdilo, byl nucen odstoupit. (Spidey3)
  • Na režii filmu se po dobu osmi let připravoval Edgar Wright, který dokonce už několik let před začátkem preprodukce na Comic-Conu zveřejnil video, demonstrující schopnosti hlavního hrdiny. Na jaře 2014 ovšem studio Marvel těsně před začátkem natáčení oznámilo, že bude vybrán nový režisér. Teorií o odchodu Wrighta prosáklo na veřejnost několik, údajně ale nezvládal ukočírovat tak nákladnou produkci, což studio stálo nemalou částku navíc. Navíc se s producenty nedohodl na úpravách scénáře. (MatyM)

Související novinky

Animovaný prequel Transformers na cestě

Animovaný prequel Transformers na cestě

02.05.2020

Společnost Hasbro a studio Paramount najali režiséra a scenáristu Joshe Cooleyho (V hlavě, Toy Story 4) aby natočil animovaný prequel robotí série Transformers. Film by měl mít gigantické měřítko,… (více)

Captain Marvel si našla režisérské duo

Captain Marvel si našla režisérské duo

20.04.2017

Přestože existují sólové filmy Supergirl, Catwoman nebo Elektry, půlka internetu na ně dávno zapomněla a pravidelně se řeší, kdy už se dočkáme superhrdinského celovečeráku s ženskou hlavní hrdinkou.… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Reklama

Reklama