Reklama

Reklama

Prokletý ostrov

  • USA Shutter Island (více)
Trailer 2

Mrazivý thriller, ze kterého podle kritiků "sálá napětí tak, že je přímo horký na dotek", je výsledkem opětovné spolupráce oscarového režiséra Martina Scorseseho a Leonarda DiCapria.
Když federální agent Teddy Daniels dorazí do věznice pro psychicky narušené zločince na ostrově Shutter Island, zdá se, že půjde jen o rutinní vyšetřování. Jenže atmosféra na ostrově brzy zhoustne. Jak Teddy postupuje kupředu, odhaluje stále otřesnější a temnější skutečnosti. Nakonec zjistí, že existují místa, která člověku už nikdy nedovolí odejít. (Magic Box)

(více)

Recenze (2 598)

xxENDxx 

všechny recenze uživatele

Další spolupráce DiCapria a Scorseseho. Jakoždo milovník většiny tvorby obou zmíněných jsem byl nadmíru natěšen, avšak to co se mi dostalo se nedá nazvat jinak než rozčarování. Naprostá nuda, jejíž "překvapivou pointu/twist" jsem odhalil někdy ve dvacáté minutě filmu. Ještě že atmosféra byla tak hutná, jinak bych tpo půlce filmu odcházel. Řemeslně výborně odvedená práce, herecké výkony parádní, ovšem zvolená látka mě naprosto minula a stopáž měla tak o půlhodinu víc, než by bylo záhodno. Nicméně, i přes všechny vyjmenované nedostatky, se jedná o dílo nadprůměrné (v porovnání s kolegy z kinodistribuce). Znovu vidět už to ale netoužím. ()

desolator6 

všechny recenze uživatele

Nálepku "horor" by som tomu rozhodne nedával. Bola to proste len detektívka s potemnelým prostredím. Veľmi zaujímavý koniec, ktorý bol poriadne dlhý, žiadny prd na koniec aby som boli šokovaní (ako napr. SAW). Žiaľbohu prvá polovica bola veľmi slabá, skoro som to chcel vypnúť. Nestalo sa. A som rád. ()

siloalampa 

všechny recenze uživatele

Toto cimpr campr poprepletané nedokonalo-geniálne bláznenie bolo nad moje sily... Zbytočne veľa násilne zámernej demagógie. I keď psychologické filmy s ukrytým významom mám veľmi rád, omnoho ľahšie ako tento film sú pre mňa stráviteľné Horalky. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Technicky neuveriteľne precízny film, ktorý sa môže oprieť o veľmi dobrých hercov (hoci Ruffala moc nemusím). Záverečný zvrat nie je skôr očakávaný ako prekvapujúci, ale funguje výborne. Problémy som mal hlavne so snovými pasážami, ktoré mi nesadli a pôsobili rušivo. Príbeh samotný ma tiež príliš nedostal, ale atmosféru mal film výbornú a napriek dĺžke sa neobjavili žiadne hluché alebo nudné miesta. 8-/10 ()

Fat'Fatal 

všechny recenze uživatele

Totálně mě to nadchlo! Miluju mysteriózní filmy, miluju věznice na ostrovech a miluju brilantní zápletky. Tady tuhle jsem odhadl jen částečně, a hlavně dlouho jsem nemohl věřit, že to tak skutečně může být. Ten konec je prostě masakr, ale i ta cesta k němu je výtečná. Čtyři hvězdy za tradičně skvělého DiCapria, Scorseseho umění, příběh, dramatičnost a twisty. Asi to jdu shlédnout znovu :)) // Viděl jsem v originálním znění s titulky. ()

Porp 

všechny recenze uživatele

Bolo to dobré, ale jednoducho mám pocit, že keď si na to budem spätne spomínať, budem vedieť iba, že to bol jeden z tých filmov so super pointou, ktoré stačí vidieť len raz a potom už netreba lebo koniec je známy, ako napr.: Tí druhí, Village alebo Hra. Ale hlavne to veľmi pripomínalo Čistú dušu s Russelom Crowom, čo je tiež podobný príklad "jednorázovky" lenže je to navyše "true story" a má to v sebe aj nejaký odkaz. Štyri hviezdičky za dokonalú prepletenosť scenára, parádne upršanú atmosféru a zaujímavých hercov - hlavne Ben Kingsley, Mark Ruffalo až tak nevyšiel. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Opravdu úpřimně závidím těm "géniům", kteří už po 10ti minutách ví, jak to dopadne. U filmů od Rosamundy jistě, ale od Scorseseho? Jinak film je opravdu mistrovsky natočený s vynikajícím di Capriem a překvapivou pointou. Možná by to chtělo trochu zkrátit. Určitě se k tomto filmu ještě vrátím a možná tu pátou hvězdičku přidám. ()

A_málka 

všechny recenze uživatele

K absolutní spokojenosti mi něco chybí, nehmatatelné, nepojmenovatelné "něco". Ačkoli L. DiCaprio nezklamal, ten chlap je snad film od filmu lepší... ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Hooodně jsem se těšil na tenhle nový film mého velmi oblíbeného reřiséra a čím dál tím více oblíbeného herce v hlavní roli. Atmosféra, která se ve filmu povedla vytvořit je nevuěřitelně silná a vše na ní hodně stojí. Když se film začne pomalu zamotávat, dostává vše ještě větší gradaci a divák je tak ještě o něco více v ději, který se v závěru stihne ještě několikrát "zvrtnout" na obě strany aby předložil po více než dvou hodinách hodně otevřený závěr, při kterém jsem měl přesně takový pocit, který popisuje golfista. ()

jurca 

všechny recenze uživatele

Naprosto famózní jízda, která mě totálně pohltila. Čím víc šel děj kupředu, tím více rostla atmosféra a vyplouvala na povrch nová a nová fakta. DiCaprio je prostě borec a ví přesně, jakej film si vybrat. Jeho výkon je (ostatně jako pokaždé a všude) famózní. Nelze se samozřejmě zavděčit všem a už vůbec ne zdejším "kritikum" :) Prostě parádička a 5*. ()

pepa3rd 

všechny recenze uživatele

Jediným mínusem tohohle filmu je skutečnost, že jeho základní nosná linka je v podstatě klišé. Respektive, minimálně si to budete při sledování z počátku myslet a tak se vlastně trochu neprávem připravíte o předsudky neporušený zážitek. To byl i můj případ, kdy jsem se někdy kolem poloviny filmu podíval na hodinky a s hrůzou zjistil, že mě ještě jednou tolik čeká. Jenže pak se příběh pomalu od zaběhlých kolejí začal vzdalovat a stejně tak já si začal užívat tíživou atmosféru plnou hutného napětí, nejistoty a přehodnocování postojů, abych nakonec v poslední minutě dostal facku a definitivně tak vystřízlivěl z mírného podřimování, do kterého mě ukolébala první polovina filmu. Jenže co naplat, když jsem se první hodinu nudil. Přitom by nejspíš stačilo vystříhat trochu té zbytečné vaty. Určitě ale vítaný nadprůměr, 70 % ()

Wopat 

všechny recenze uživatele

Tak tohle strhující drama je doslova nacpané úzkostí a depresivitou! Ta monstrózní sklíčená atmosféra mě tak pohltila, že jsem se vůbec necítil pohodlně. A ač si často přeju, aby film neměl happy end, tady jsem Teddymu moc přál, aby se z toho dostal vcelku, protože tohle bych nepřál opravdu nikomu. A i přesto, že jsou tato psychologická dramata se schizofrenním vyústěním dobře předvídatelné, nějak mě to celou tu dobu netrklo. O to více pro mě pak byl závěr emotivnější a šokující. ()

emdvojka 

všechny recenze uživatele

Prekliaty ostrov je dráma o bolesti, ktorá sa nedá prekonať. Bolesti ktorá Vás pohltí a nepustí až kým nestratíte rozum vďaka ktorému sa dostanete až tam kde sa ocitá aj náš hlavný hrdina. V ušitom obleku a s morskou chorobou z novým parťákom, ale z nasadením federálneho detektíva sa Teddy Daniels púšťa do objasňovania záhadného zmiznutia z ostrova, kde nie je široko ďaleko nič, len komplex ústavu pre chorobomyseľných...Čo tam však najde mu zmení život od základu... DiCaprio výborný, sekunduje mu kolega Mark Ruffalo a aj riaditeľ v podaní Bena Kingsleya Vás určite zaujme. Tak, ako aj neohraný príbeh s koncom, ktorý sa nedá odhadnúť a ktorý je natoľko dobre premyslený, že opätovné vzhliadnutie snímku, je po odhalení pointy znova úplne nový a iný zážitok... Krásna a premyslená hra na divákove závity. ()

mi-ib 

všechny recenze uživatele

Tak jsem nevěděl jesli Scorsese dělá blázny z nás nebo z DiCapria. Prostě nevím jesli to mám pochopit, tak jak nám to předložil personál blázince, nebo se v tom mám ještě štourat. Každopádně by určitě pomohlo ještě jedno zhlédnutí. Od prvních minut jsem měl pocit, že se dívám na něco vyjímečného. Musím to říct znova, ale prostě mám strašně rád, když se film nerozjíždí rychlostí šneka, ale jde hned na věc přesně jako tady. Možná někdy mi přišly záběry, které se mi zdály točené před zelenym plátnem, trochu laciné. I pár prostřihů, kdy jednou má DiCaprio cigaretu nahoru a během okamžiku v jiném záběru zas dolu, mužou trochu iritovat, ale mě vlastně vubec nevadily. Suma sumárum nemám co vytknout a tak nemůžu dát jinak než 5*. ()

Cruchot 

všechny recenze uživatele

Scorsese nikdy nepatřil mezi mé oblíbené režiséry a ani tenhle film to nezmění. Vizuálně podmanivé, ale chybělo tomu něco, co by mě vtáhlo. ()

candy_daze 

všechny recenze uživatele

Tak to byl solidní mind-fuck. Ne, že bych mistrovi nevěřila, ale do Shutter Island jsem šla s mírným strachem, že mě zklame. Což se nakonec vůbec nekonalo. Víc, jak dvě hodiny jsem seděla jako přilepená a prostě čučela. Čučela na další z DiCapriových skvělých výkonů (které se za posledních pár snímků staly snad standardem, ale chvály stejně není nikdy dost), čučela na skvěle napsaný scénář, na vizuálně mistrně zvládnuté scény (hlavně flashbacky do minulosti), na skvělou atmosféru. Nutno poznamenat, že v hlavě mi to šrotovalo ještě dlouho po závěrečných titulcích ()

groman 

všechny recenze uživatele

O_o Myslim že tenhle smajlík přesně vystihuje muj výraz po skončení filmu. Miluju filmy s koncem, kterej vám vyrazí dech a tohle je jeden z tech nejlepších. Ani nevím co napsat, proste jen kroutím hlavou a poslouchám závěrečnou hudbu u titulku která ještě násobí muj pocit. A to je možná to jediné, co by se dalo tomuhe filmu vytknout - málo hudby která by vás připoutala k monitoru (v mém případě). Proto dávám "pouhých" 99,9%. ()

Pekisan 

všechny recenze uživatele

Konecne po dlhej dobe som videl skvelo inteligentny triler s mystickymi a mystifikacnymi prvkami. Takmer od zaciatku je jasne, ze nie nieco nie je v poriadku a skor ci neskor na to takmer kazdy pride (naznaky som videl ale nechal som sa velmi rad tahat za nos). Vsetko je to vsak uplne jedno pretoze, posledna veta vas kopne do prdele, prefackuje z lava z prava a pusti vam dve tri sliny z otvorenych ust. Atmosfericky mi to velmi pripominalo adventury (druh pc hry) z 90 rokov. Leonardo DiCaprio hra skvelo a nevadi mi ani jeho obtlstnuta velka gulata hlava. Co je vsak minimalne v mojom pripade zaujmavejsie, je rola Ben Kingsley. Samotny herec mi totiz vyslovene vadi vo vsetkom v com ho musim pretrpiet (Elegy) avsak tentokrat "davam palec hore". Jeden z mala filmov, ktory by mohol byt zajmavy aj pri druhom premietani hoci pointa je uz dobre znama. ()

nurielka 

všechny recenze uživatele

Som rada, že som o filme predtým vôbec nič nevedela, nepozrela som si trailery- nič. Film som si absolútne užívala. Keby viem pointu vopred tak by to bolo o niečom inom, či skôr oničom. Aj napriek tomu keď si ho teraz pustím, tak sa na ňom bavím, pretože ho vnímam z úplne inej perspektívy:) Absolútne premyslené, prekombinové. U mňa len stačí vidieť meno tohto režiséra a dopredu tuším, že zhliadnem niečo, čo tu ešte nebolo. ()

Související novinky

DiCaprio krutým zabijákem

DiCaprio krutým zabijákem

12.08.2015

Gangy New Yorku, Letec, Skrytá identita, Prokletý ostrov a Vlk z Wall Street. Pětice společných filmů Leonarda DiCapria a Martina Scorseseho je impozantním odkazem, který se již brzy rozšíří o šestý… (více)

DiCaprio a král současného thrilleru

DiCaprio a král současného thrilleru

24.05.2013

Dennis Lehane je jeden z mála spisovatelů, kteří se nemůžou stěžovat na filmové adaptace svých knih. Filmy jako Sbohem, baby, Tajemná řeka nebo Prokletý ostrov byly úspěšné komerčně i u kritiků.… (více)

Kate Beckinsale v blázinci plném hvězd

Kate Beckinsale v blázinci plném hvězd

16.04.2013

Povídka klasika žánru Edgara Allana Poea se stala základem pro „dobový psychologický thriller" Eliza Graves, který měl původně režírovat paranormálně aktivní Oren Peli, ale nedávno jej převzal Brad… (více)

Nový Terminátor od scenáristky Avatara?

Nový Terminátor od scenáristky Avatara?

18.01.2013

To samozřejmě vyvolá spoustu spekulací o podílu Jamese Camerona na pátém pokračování ságy, kterou před téměř třiceti lety odstartoval. Teď ale fakta: produkční společnost Annapurna Films, která před… (více)

Reklama

Reklama