Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Archeolog David se jednoho dne dozví, že jeho otec záhadně zmizel při potápění v Benátkách. Vydá se spolu se svojí snoubenkou Laurou na místo a pátrá po něm. Stopa ho vede až k ztracenému pokladu Medicejských, ukrytému v katakombách. Na ten si dělá zálusk tajemný Ital Clemenza. David postupně zjišťuje, že Clemenza vypustil do benátských kanálů lidožravé žraloky, aby zabránil ostatním najít poklad. David a Laura jsou nyní ve smrtelném nebezpečí a budou muset čelit nejen Clemenzovi, ale i lačným žralokům... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (67)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Společnost Nu Image po třech letech obnovila spolupráci s režisérem Lernerem a po takových „skvostech“ jako jsou Raging Sharks a Shark Zone natočili další žraločí „pecku“. Tentokrát se s nimi vydáme do nádherných Benátek, které ročně navštíví tisíce turistů kvůli různým památkám, nebo jen kvůli romantické plavbě v gondole. My si však jejich krásu užijeme jen okrajově z několika záběrů, které patří k tomu nejlepšímu, co je zde k vidění. Celý film se však ubírá úplně jiným směrem, než aby nám dělal průvodce po městě. Spíše než čistokrevný horor bych to viděl na dobrodružnou akční céčkovou podívanou, kdy se na naše zubaté kamarády podíváme jen v několika scénách z různých dokumentů (a to ještě mnohokrát opakovaných) a několik počítačově (digitálně) upravených záběrů. Co na tom, že většina z nich je natočených v moři a kanály jsou tam jen uměle dosazeny, hlavně když se publikum pobaví. Odstavení žraloků na druhou kolej se mi ani za mák nelíbilo, ale všechno zachránilo alespoň několik akčnějších scén, kdy jsem nevěděl, zda se mám smát, nebo brečet. Špekatý Baldwin nám už toho však nemá moc co nabídnout... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ukázkový snímek ze stáje Nu Image znalce jistě nezaskočí, ostatní mají holt smůlu. Mix fantastického, dobrodružného a hororového žánru těží především z nádherného prostředí Benátek. Kulisy města na vodě jsou tím nejkrásnějším z celého filmu, velmi dobrá je i hudba. A pak jsou zde samozřejmě herci s mizernými výkony v čele s S. Baldwinem, co vypadá jak starý fotr před důchodem. Žralok se zde nevyskytuje až tak často, navíc divák dobře pozná, že se v době natáčení nacházel jinde než herci. Ti se plahočí kalnými vodami kanálů, zatímco žralok si plave v relativně čistých vodách. Útočí sice s bravurou, leč prasácký střih a kombinace reálu s počítačem trvající v řádech sekund hororového fanouška nepotěší. A když žralok překousne gondolu, pak laciné pixely z obrazu jen křičí. Zpestřením je cesta k pokladu kopírující tak trochu Indiana Jonese, tudíž zamrzí, že pasti nebyly využity, jelikož probodnutí či stínání se přímo nabízely. Honičky, kdy utíká Baldwin, za ním gangsteři a jim v patách policie, jsou spíše komické, zato potápění jisté napětí má. A pěkná je i noční mořská můra. Za město, podmořské scény, hudbu a rychlý spád musím ten průměr dát. A celkové 2,5 zaokrouhlím na 3*, i když žraloka mohlo být více. V závěru je zodpovězena otázka, kdo je horší - zda mafián, či žralok. ()

Reklama

Rodriguez odpad!

všechny recenze uživatele

Žralok v Benátkách? Kdybych věděl do čeho lezu, tak si hodim lano kolem krku. Jediné plus sem dával reálným záběrům žraloka, ale to bylo jediné pozitivum. Zbytek už šel do kopru, scénář, dialogy a herecká trapácká eskapáda, fuj, blil bych v koutě. Ukazovat záběr potapěče v první minutě, jak dejchá pod vodou a přitom komunikuje? Si ze mě asi někdo dělal pr*el ne? A pak záběr potapěčů v úzkém tunelu, kam se pomalu nevešli a hned za nimy žraloka, který je slup bez problému jak malinu? A jak může žralok někoho zabít útokem shora? Vždy nás učily, že pokud žralok útočí, tak jedině zespoda vzhůru. Takže nevim zda jim při psaní došly peníze nebo si jen tvůrci mysleli, že z nás udělají idioty??? 0% ()

PRobin 

všechny recenze uživatele

Jak sám název napovídá, jedná se o pytlovinu. Ale řekl jsem si, že to může být zábavná pytlovina. Hlavně když tam hraje lidská obdoba Troye McClura - Stephen Baldwin. Poslední dobrý film natočil někdy v pětadevadesátém a od té doby se rozhodl dělat radost magorům jako jsem já perlami typu "Král hadů", "Měsíc v ohrožení", "Harpyje" nebo "Flinstoneovi 2". Tentokrát se náš tlustínek vydává se svou snoubenkou do Benátek, kde hledá svého taťuldu, kterého ale nenajde. Páč v Benátkách jsou žraloci. Sice nevím, co tam žrali dokud nevyrostli, ale nedělám si iluze o čistotě tamních vod. Takže nějaký ten podpapírák, použitá vložka nebo zbytek hamburgeru tam jistě plave. Nemračte se při představě, jak se tam mohli dostat. On je tam vysadil zlý mafián, takovej hrozně zarostlej zjev jménem Vito... Ale ne Corleone, ale Clemenza. Amíci jsou prostě originální až na půdu. Hlavně že šéfisko benátské policie se jmenuje Bonasera (asi někdo z produkčních četl Kmotra :). A proč je tam vysadil? Páč tam je přece ztracený šalamounův poklad, to dá rozum! A nechtěl, aby tam někdo čmuchal... Ono pár zlých ryb určitě nikoho nepřiláká... Zvláště když sežerou každého, kdo se jen trochu přiblíží k vodě (a v Benátkách se k ní přiblížíte často). Taky slupnou jednu gondolu. Sice je film uváděn jako horor, ale bylo celkem zábavné si po nějakých deseti minutách sledování uvědomit, že se jedná o jednu velkou vykrádačku všech cestopisů o Benátkách, zatímco herci se pachtí v nějakém zaplivaném hangáru v L.A. před modrým pozadím Snoubenka jen okouní na pozadí a nosí těsná trika, takže se nebojte, že byste se museli nudit při pohledu na Stephena. Už jen abysme ho viděli v nějakém TV shopu stejně jako jeho archetyp, Troye McClura. "Ahoj, já jsem Alec Baldwin a určitě si mě pamatujete z filmů jako Pavoučí síť nebo Žralok v Benátkách." Stephene, za Tvoje nehraní a za to, že nám děláš radost, jedna hvězda :) ()

Spooner odpad!

všechny recenze uživatele

V některých scénách neuveřitelně vtipné, ale jinak docela nudné a zdlouhavé céčko, ve kterém byli žraloci nakonec naprosto zbyteční a i docela nevyužití. Stephen Baldwin je vtipnější než kdykoliv předtím, ale bohužel to nebyl záměr a režisér disponuje pouze talentem pro zmatený střih a zálibou v opakovaní těch samých záběrů (schválně kolikrát si všimnete toho samého záběru žraloka či projíždějící policejní lodi). Prostě DVDshit. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (4)

  • Že se nejedná o skutečnou loď, nýbrž o maketu s koly, kterou kameraman záměrně zachycuje jen do horní poloviny, si je možno všimnout během Lauřina (Vanessa Johansson) únosu skupinou mafiánů v lodních docích. (Conspi)
  • Během prvního útoku na Davida Frankse (Stephena Baldwina) je jasně vidět jeho ukousnutou nohu, která se mu v zápětí - v dalším záběru - navrací na původní místo. (Conspi)
  • V jednom okamžiku je Laura (Vanessa Johansson) připoutaná želízky, v dalším jen pouhým provazem. (Conspi)

Reklama

Reklama