Reklama

Reklama

The Reef: Stalked

Trailer

Po vraždě své sestry hledá Nic (Teressa Liane), její mladší sestra, a dvě kamarádky rozptýlení při dobrodružné plavbě na kajaku po tichomořském ostrově. Po několika hodinách výletu jsou ženy pronásledovány žralokem a musí se spojit, čelit svému strachu a zachránit jedna druhou. (mac000)

Videa (1)

Trailer

Recenze (38)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

"To jsou ale ku.dy", prohlásila moudře přítelka, když letmo zahlédla asi deset patnáct sekund jalového plkání a plácání se vystajlovaných ošnorchlovaných pipin na mělčině, když se ony snažily předstírat potápění v ca deseti yardech. Ano, souhlasím, ku.dy jsou nejenom hlavní filmové postavy, ale i jejich nesnesitelné slečinkovské představitelky, které před natáčením nejspíš nejenže neměly v ústech šnorchl, ale neseděly zjevně ani na kajaku. Ale možná seděly na něčem jiném a braly do úst něco jiného, takže dostaly možnost užít si svých patnáct minut slávy v tomhle retardovaném žraločím pseudothrilleru, budiž jim to přáno... Děj filmu (včetně slabomyslných dialogů) je tak pitomý, že na mě většinu času působil, jako by ho rejža/scénárista vymýšlel a ladil spontánně za pochodu. A využil k tomu občas i nějaké ty místní domorodé matróny s dětmi, které se zrovna motaly poblíž na pláži a sbíraly do kbelíků škeble. Zprvu mě aspoň zaujalo několik "žraločích" záběrů a la Jaws, ale jejich kvalita i působivost vzaly záhy taky za své. Zlatá Sharknáda. A zlatý rejžův dřívější The Reef, nebo Black Water 1 i 2, nemůžu uvěřit, že je to film od stejného tvůrce. Za většinu mých negativních dojmů ale dost možná může to odpudivé herecké obsazení. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Trauckého civilně pojatý žraločí survival z roku 2010 patří k tomu nejlepšímu, co bylo v rámci daného subžánru natočeno, a proto zamrzí, že The Reef: Stalked jeho kvalit ani zdaleka nedosahuje. Vzhledem k absenci napětí je výsledný produkt bohužel naprosto mdlý a nevýrazný. Závažné nedostatky spatřuji rovněž v nakládání s kontinuitou prostoru a času, které snímku ubírají na uvěřitelnosti. V jedné scéně kupříkladu postava Jodie pádluje k dřevěnému voru, aby varovala děti před výskytem žraloka. Jenže uplynou tři minuty, po kterých následuje záběr z protipohledu na horizont oceánu a po kajakářce ani stopy. Hned vzápětí navíc sledujeme záběr přes její rameno, kdy má ke břehu stále stejně daleko jako před třemi minutami. Běžný divák si podobných přehmatů asi vůbec nepovšimne, ale zkušené oko hororového experta tato pochybení okamžitě registruje, což se pochopitelně promítá do celkového hodnocení. Chápu, že natáčení probíhalo v obtížných podmínkách a kamera zápolí s nedostatkem manévrovacího prostoru, ale tohle si zkrátka schopný režisér musí pohlídat. Snímek The Reef: Stalked tak nemohu doporučit k projekci a uděluji mu pouze jednu silnější hvězdu. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Asi bylo zbytečné názvem odkazovat na předchozí režisérův počin. Čtyři mladé ženy na kajacích a čtyři mladé ženy coby potrava pro žraloka. Krásné moře (má slabost), parádní žralok (žádný trapný digitál), napětí...a útok! Samozřejmě že gore divák by chtěl trhání v přímém přenosu, ale tady to je spíš z pohledu přímého účastníka útoků - ten toho ve skutečnosti také moc neuvidí. Minimálně od dob Čelistí nesmí chybět dítě ve vodě. A když už jsme u Čelistí, pak potěšily hned dva odkazy - vylévání kyblíku a coby splávek kajak (místo barelů). Jen s tím kajakem bych si více vyhrál, protože čekání, kdy vystřelí z vody, bylo napínavé. Jedna z pěkných attack scén bylo rozmydlení plovoucího mola. Příjemný odpočinkový snímek, kde snad mohlo být více sežraných, ale jinak OK. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Angažovaly se čtyři majitelky pěkných pozadí, které (snad) udrží diváckou pozornost. Žralok, který měl být v hlavní roli, jaksi podstatnou část filmu absentoval. A to byla zásadní chyba. Režisér Andrew Traucki tedy rozhodl, že Teressa Liane a spol. budou vydatně pádlovat, posed na kajaku vyformuje jejich zadečky ještě do šťavnatější kulatiny a čekání na klasickou žraločí ploutev nad hladinou vyrovnají záběry na průzračnou mořskou hladinu a panující slunečné počasí. I tohle je možné řešení. Přece jen film ale ukazuje, že má sekvence, kdy umí být napínavý a je nebetyčná škoda, že se žralokem tak nadmíru šetřilo. A to kousavý borec nevypadal vůbec zle, když se zjevil. Určitě svoji roli při jeho nízké účasti na scéně sehrál rozpočet. Malebné australské vodní scenérie rozhodně nedokáží spasit nedostatek nervydrásajících scén. A režisér si pochopitelně neodpustil zahrát na otravnou psychologickou notu v podobě ohraného traumatu. Hlavní hrdince v úvodu filmu zemře sestra rukou násilnického partnera, její tělo bez známek života je nalezeno v napuštěné vaně. A vodní patálie se od té doby promítá mladé ženě do života, kdykoliv se potká s něčím mokrým. Na tohle snad nikdo nebyl zvědavý. Útoků žraloka bylo tedy pomálu, ovšem byl jsem za ně rád. A i těch mrtvých mohlo být povícero. Závěr filmu byl takový nějaký nedomrlý. Ten se tedy vůbec nepovedl. Kupodivu jsem se v globálu až tak výrazně nenudil, jen jsem litoval, že žraločích výpadů bylo poskrovnu a režisér filmu nedokázal vtisknout dynamiku. Tak třeba příště bude žralok kousat delikátně. 6/10 ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Jednotka patrí medzi moje obľúbené žraločie filmy, ale tu už režisér nedokázať vymyslieť vlastne nič, tak proste hodil štyri pipiny do mora na kajakoch, a nech si ich žralok loví. Jedna z nich ešte aj musela trpieť nejakou traumou, takže jej neustále vidiny bohovsky potešia. V tých herečkách som nejakú veľkú atraktivitu nenašiel, a vo vyčíňaní žraloka už vôbec nie - obete totiž takmer ani žiadne nie sú. Nakrútené je to pekne a žralok aspoň nevyzerá amatérsky, no v porovnaní s ďalšími žraločími filmami je tento jeden z tých menej zaujímavých (približne na úrovni "Great White", a našťastie o niečo lepší ako "The Requin") ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama