Reklama

Reklama

Útok žraloka

(TV film)
  • Austrálie Malibu Shark Attack (více)

Obsahy(1)

Heather pracuje jako plavčík na jedné z pláží v Malibu. Spolu s ní tam pracuje její bývalý přítel Pete, mladík Doug a Barb. Je to den jako každý jiný, Heather a Pete se hádají, protože Heather má nového přítele a Pete ji chce zpátky. Tento malicherný spor přeruší varování před tsunami. Plavčíci tak vyklidí pláž, ale sami uvíznou ve strážní věži. S plavčíky tam uvízla i Jenny, která si odpykává veřejně prospěšné práce, a Bryan, který se ten den zasnoubil s Barb. Heather a Pete vědí o žralocích, kteří se toho dne objevili ve vodě, jeden se je pokusil zabít i na souši. Barb poznala, že jde o prehistorického žraloka šotka, který žije v hlubinách a všichni ho již považovali za vyhynulého. Když parta uvízla po úderu tsunami ve věži, začali na jejich věž útočit žraloci. Široko daleko je jen voda. Barb  žraloky brání, ale ji sežerou jako první. Kromě této skupiny uvízli uprostřed vody i dělníci, kteří pracovali na domě, který navrhl Colin, což je nový přítel Heather. Colin tam uvízl také a velmi se bojí o Heather. I v jeho partě postupně lidé umírají, až zbyde jen on a dělník George... (TV Prima)

(více)

Recenze (108)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Takže si to ujasněme:) V Kalifornských vodách se prohání jistý počet, údajně vyhynulých "Žraloků šotků," kteří se začnou přiživovat na místním obyvatelstvu. Zároveň se k pobřeží Kalifornie blíží třicetimetrová vlna tsunami, která se objeví znenadání a dorazí během pěti minut. Na pláži však není David Hasselhoff se svou "Pobřežní hlídkou," aby mohl nebezpečí odrazit a tak tato vlna smete vše, co jí přijde do cesty. Tedy, pouze kromě strážního domku na pláži, do něhož se zázrakem nedostane ani po kolena vody a dokonce se pod tíhou vody ani nezřítí a neodplaví jej. Štěstí pro skupinku lidí, která se sem ukryla (stejně jako pro prehistorické žraloky, kteří začínají spřádat svůj ďábelský plán:). Výčet charakterů je vskutku pestrý. Máme tady "Brutální Nikitu," která se snaží zachovat si klidnou hlavu, jejího přítele, se kterým se samozřejmě dá opět dohromady, hysterickou, uřvanou blondýnku, která soutěží o to, který divák v sobě objeví superschopnosti a dokáže jí přes obrazovku dát po tlamě, svalnatého plavčíka, který ji má dokonce možná rád, či sympatickou tmavovlásku, která chce žraloky odchytit a zkoumat. Útok žraloka nabízí velmi dynamickou podívanou, plnou tradičního klišé, nelogiky a odzbrojujících dialogů i scén. Pro nudu nezbyde žádný čas a já si tak mohla vychutnat, v rámci béčkových, žraločích kousků, další povedený "zářez" do daného tématu. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Horor jako řemen, ať se na to nedívá nikdo ze slabýma nervama, i já se tak třásl strachy, že jsem se šel během filmu nejmíň čtyřikrát ujistit, jestli jsem doopravdy zamknul vchodové dveře a zavřel všechna okna! A to se ještě naštěstí druhá půlka odehrávala v naprosté tmě, buď režisér vyčerpal rozpočet, nebo to chtěl prodat i rádiu jako rozhlasovou hru. Jinak se musím pochlubit, jsem doopravdy filmový znalec, hned mi bylo jasné, kdo a v jakém pořadí přijde o život a kdo přežije. Je jasné, že první na řadě byla ta krajně nesympatická milenecká dvojice studentů, kterým bylo každému tak padesát, a slíbili si, že se vezmou po promoci (fakt hodně fikaný, vzhledem k jejich studijnímu tempu měl ten chlap před sebou dalších padesát let svobody!). Člověk, když poslouchal jejich dialog na pláži, silně zalitoval, že žraloci nejsou obojživelníci, páč než ti dva vlezou do vody, skoro jednomu upadnou uši. A tenhle věčný student požádal tu svoji o ruku. Což bylo taky jediné, co mu ti žraloci z jeho milé nechali. Tím se jasně ukazuje na nebezpečí používání stálých slovních spojení, neměl ji žádat jen o ruku, ale o ni celou! Dalším na řadě byl ten postarší a plešatej, zkrátka proto, že byl postarší a plešatej. Mně tohle přijde děsně nespravedlivý (proto taky strhávám hvězdičku), tak povrchní, hodnotit podle vzhledu, třeba to byl v jádru správný a hodný kluk, ale to nikoho nezajímá. Navíc už byl postižený tou plešatostí, tak bylo od života nespravedlivé mu tak dál nakládat. A vůbec, jestli jsem se dobře díval, podle záběrů byli ti žraloci tři, nijak zvlášť velcí, a sežrali cca deset lidí. Takže já osobně bych s nimi bojoval tak, že bych jim přednášel o nebezpečnosti přejídání, a/nebo pod vlivem Války světů, co jsem viděl těsně před nimi, bych doporučoval na ně kejchnout a mikrobi by už vše zařídili sami! ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Tak tohle dokonale zvedlo náladu. Když se sejdou prehistoričtí žraloci, plavčíci pobřežní hlídky a ničivá vlna tsunami, může a bude to slušná řachanda. Je nesmírně těžké vybrat nejhorší scénu, nejhorší „herecký“ výkon, nejhorší technickou finesu. U výsledku (a i samotného natáčení) museli trpět všichni zúčastnění – pokud jsou tedy alespoň trochu soudní. Neodolatelné!! ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Já osobně mám TV horory rád a doufal jsem, že spojení Pobřežní hlídky s EKO hororem bude sice stupidní, ale zábavný. Bohužel se tak nestalo. Přesto, že Útok žraloka nemá ani hodinu a půl, tak mi to přišlo dlouhé a těšil jsem se až to skončí. A stačilo by více mrtvol a méně šťastný nejen průběh, ale i závěr. V tomto "dnu" hororové zábavy se dá najít rozhodně mnoho lepších počinů. ()

lestyna odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud bych měla tu možnost vlézt do televize a všechny hlavní hrdiny tam pozabíjet paličkou na maso,s chutí bych to udělala! Naprosto nelogické chování všech,mě dovádělo k nepříčetnosti.Opravdu sem jim všem přála,aby je sežral ten odporný žralok u kterého bylo úplně vidět,že je to jeden velký efekt.Uřvaná bloncka,byla tak nesnesitelná,že jsem se neudržela a i přesto,že mě bohužel neslyšela jsem na ní řvala ať už drží hubu!!! Takže pokud se chcete psychicky složit,nebo jste sumo zápasník je tento film urče přímo pro vás,protože co umí perfektně je dohnat člověka k chuti někoho zabít... ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama