Reklama

Reklama

Přežít!

(seriál)
  • Velká Británie Survivors
Velká Británie, (2008–2010), 10 h 53 min (Minutáž: 50–86 min)

Série(2) / Epizody(12)

Epidemie. Svět zachvátí tzv. evropská chřipka. Smrtící virus se rychle šíří, téměř celá populace Země je nakažena, miliardy lidí umírají. A jak se hroutí vlády a státy, formují se skupinky lidí s jediným cílem – přežít! (oficiální text distributora)

Recenze (83)

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Sci-fi? Ne! Ale potěšilo a zabavilo. Škoda, že to nebylo: jít odněkud někam, ale "motáme se dokola a navštěvujem ty samá místa". Triky? Ha, ha. Ale tady platí: i s malým kašpárkem se dá hrát velké divadlo. Postavy: vede Tom - takový terminátor, vzbuzuje respekt i lítost. Aby - taková matka všech. Taky bych jí poslouchal. Al - takový floutek o ničem. Sarah - fakt se mi nelíbila, byla to kráva, ale ke konci mi jí bylo naopak líto a líbila se mi trochu více. Hezká proměna charakteru. Anya - od té bych se nechal ošetřovat pořád. Nažid - ten prcek mi občas lez na nervy, ale do party se skvěle hodil. Greg - takový pragmatik, co občas ztratí nervy a je to psychotik. Celá ta parta byla skvěle sestavená. Taková zvláštně stmelená rodinka za ještě zvláštnějších okolností. Neubráním se srovnání s Resident Evil. Vir, co unikne a málem vyhladí lidstvo? A ta společnost, co to spáchala? To se přímo nabízí. závěrem: Krásně strávený čas u obrazovky. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle: Momentálně se mi zdá předčasné hodnotit tento seriál, ale dojmy, které jsem nabyl mi přijdou docela odstrašující. Zaprvé hlavní hrdinka, stále dokola plácá jak musíme být všichni pohromadě a přitom hned prvního člověka, kterého potkala na farmě ho tam nechala a ni se nezptala jestli nepojede s ní. Žije asi o dvou krekrech a jednom čaji. Pak tu máme afroameričana, který jediný ví co dělá a proti své vůli se přidá k ostatním, což bude určitě jeho zkáza :) Holka doktorka, které je všechno jedno. 11letý Ind, který místo jídla má fotbalový míč. Truhlíka s audinou. Utečeného vězně, který má tak málo charisma, že by se mohl vydávat za mrtvolu. A pak roztodivný pár, jež holka je labilní a její kluk, tak to zatím netuším. Ale i tak už se zde objevují jisté chyby, např. ze dne na den elektrárna nepřestane fungovat, má svoje protokoly a ty jedou i bez lidí, takže elektřina by chvilku vydržela. Skoro vůbec nikdo se nestará o jídlo a vodu. Nikdo nezašel do nejbližšího armyshopu pro palebnou sílu. Takže vážně nevím co si o tom celém mám myslet. Ale první díl trága... Uvidíme co dál a koment bude rozšířen... ()

Reklama

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně ten typ seriálu, na který jsem čekal. Prakticky vzato jde o takový "Walking dead" bez zombíků. Lidstvo postihne epidemie smrtící chřipky a vyhladí celou populaci za pár dní. Pár lidí však přežije. Postupně na sebe narážejí a podnikají další kroky, aby přežili. Někdo má nápady, někdo se jen veze. Někdo je pěkný všivák, někdo zase dobrák. Pěkně se tady ukazují všechny možné povahy a vlastnosti lidí. Jak dokáží jednat ve svízelných situacích. Jak si dokážou nebo nedokážou pomoct. Někdo chce být sám a vzdát se kontaktu s ostatními lidmi. Někdo zase sám být nedokáže a vyhledává společnost v pocitu, že by tak mohl lépe přežít a řešit budoucnost. Opravdu dost zajímavý seriál. Něco takového tu ještě v takovém velkém měřítku nebylo. Na hlavní postavy se dá dobře zvyknout. Hodně seriálu pomáhá, že v něm nehrají žádné známé osobnosti. 85% ()

draggo 

všechny recenze uživatele

Zatím zajímavě vypadající seriál, jsem rád, že konečně někdo pojal post-apokalyptický svět bez zombíků a zbytečných akčních scén. Nic proti tomu, ale po spoustě akčních titulů mi připadá "Přežít!" jako živá voda. Skupina obyčejných lidí snažících se přežít ve světě, kde relativně všechno zůstalo stejné - kromě toho, že už skoro nikdo nežije. Řešení skutečných problémů a nenápadná, ale drsná kritika současnosti, kdy jsme všichni na civilizaci až neskutečně závislí. Postavy jsou mi zatím relativně sympatické, ale po pouhých dvou odvysílaných dílech zatím nemohu činit rozsáhlejší závěry - snad kromě toho, že příště v neděli si opět zapnu Prima Cool. Cítím tady velký potenciál, třeba časem zamíříme i výše než nad současné čtyři hvězdy. /85% a 4*/ ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Zajímavě vyhlížející britské postapo. Od Britů jsem se sliboval docela dost, protože už jsem si tak nějak zvyknul, že jejich seriály mají jistou úroveň. Byl jsem nadšený z toho, že tady nebudou zombíci. Na druhou stranu mi vážně vadilo, že tu je nedostatek "akce" a hodně se kecá. Vůdkyně Abby po chvíli začne být vážně otravná, hlavně díky svému mírovému přístupu a tomu, že se plete do problému všech ostatních a snaží se je vyřešit za ně. Chápu, že chce mír, jenže tak to nemůže fungovat a nikdy nebude. Po slibném začátku mi začalo vadit stále více věci, ať už šlo o vykreslení postapo světa, které se nerozvíjelo a začalo popírat vlastní nápady ze začátku (nebudeme ve městech, protože mrtvoly - jenže pak se do nich pořád dokola vracejí) nebo snahu (ne)zodpovídat otázky. Rozhodně nepomohl ani otevřený závěr. Premisa tedy nezněla špatně, ale celkově jsem byl ze seriálu nakonec vlastně zklamaný, i když uznám, že svou kvalitu měl. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se na pětatřicetimilimetrový film, kterému dali producenti přednost před digitálními kamerami s vysokým rozlišením. Je totiž mnohem citlivější a stačí mu méně světla. (Lembi4)
  • Roger Lloyd-Pack je jediný herec, který hrál jak v původní verzi z roku 1975, tak i v remaku z roku 2008. (Mara12)
  • Předlohou nebyl ani tak stejnojmenný seriál ze 70. let jako spíše román „Survivors“ od Terryho Nationa, napsaný až po odvysílání původního seriálu. (Lembi4)

Reklama

Reklama