Reklama

Reklama

Přežít!

(seriál)
  • Velká Británie Survivors
Velká Británie, (2008–2010), 10 h 53 min (Minutáž: 50–86 min)

Série(2) / Epizody(12)

Epidemie. Svět zachvátí tzv. evropská chřipka. Smrtící virus se rychle šíří, téměř celá populace Země je nakažena, miliardy lidí umírají. A jak se hroutí vlády a státy, formují se skupinky lidí s jediným cílem – přežít! (oficiální text distributora)

Recenze (83)

johnymdoe 

všechny recenze uživatele

Musel jsem dát 5 hvězdiček..Sledoval jsem celý seriál (2 série) dvakrát a znovu jsem si ověřil že ve Velké Británii se prostě natáčí kvalitní věci. To i díky BBC která tento televizní seriál nakonec sice zrušila z důvodů snížení rozpočtu stanice, ale všm fandům post apo záležitostí i tak vřele doporučuji. Skvělí herci, až na pár nelogičností i velmi kvalitní scénář a v neposlední řadě i Anglický venkov:) Kdyby jen natočili i nějaké zakončení, diváci by si to zasloužili. ()

Roseinka 

všechny recenze uživatele

Moc dobrý seriál. V tomto žánru něco nového, nepočítám-li filmy, takže bod k dobru. Čtyři hvězdy dávám proto, že mě cca první 3 díly moc nebavily a proto, že poslední díl je neukončený a já chci mít úplný konec. Jinak často jsem dost přemýšlela, jak bych se ve stejných situacích chovala já, takže psychologie seriálu fungovala na 100%. Další bod k mínusu má také dabing, za což seriál samozřejmě nemůže. Bohužel se mi to nepodařilo sehnat v originále. Do seriálů prostě dabing z mého pohledu nepatří, vadilo mi to.... Každopádně od 4. dílů až do konce jsem si to nesmírně užila, takže jsem se v podastatě dívala pořád a dala ho celý během pár dní. Překvapivě pro mě příjemná role byla postava "(ne)napraveného kriminálníka" Toma. Líbilo se mi sledovat jeho povahu a jedna scéna s ním mě nejvíc z celého seriálu dojala k slzám. Kdyby byla ještě třetí série, určitě bych dala 5 hvězd, takhle z výše uvedených důvodů prostě nemůžu. ()

Reklama

KarKulA 

všechny recenze uživatele

Další věc ke které jsem se dostala zbytečně pozdě jenom proto, že mě odradily mé vlastní předsudky - i když v té záplavě seriálů se mi nikdo nemůže divit. Jakmile ale člověk jednou nasedne, už se v tom veze. Přes občasná příliš konverzační místa a snahy o hlubší oduševnělé dialogy a morální rozbory, je tu i plno napínavých momentů a docela dobré akce a celé se to tak nějak nese v duchu takové té surové reality, kterou mám ráda. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

V první sérii mírně stereotypní a spíše umírněná "evropská" variace na postapo filmy, byť bez zombie či podobných fantasy vylomenin. Postavy zpočátku jsou sice mírně nesympatické, nejedná se o klasické líbivé typy, ale člověk k nim po zhruba 6 dílech přilne a i přes časté kiksy v logice jednání s nimi začne žít jejich příběh (a ve výsledku se zalíbí i zpočátku nesmírně otravná Samantha). Pomáhá tomu i kvalitnější druhá série, která se už netočí na místě, ale postavy jsou více v pohybu, v nebezpečí a dostávají se do vyhrocenějších situací. Škoda, že to celé končí cliffhangerem. Naštěstí se alespoň ta jedna linka s hledáním ztraceného syna dočká uzavření, takže tvůrcům leccos odpustím. ()

esopesokeso 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci pilot, ale pri štvrtej časti prvej série som sa musel som sa musel štípať, či sa mi náhodou nesníva. Z dobrého námetu spravili nepremyslenú koninu jak kráva! Sadomasochisticky som sa trýznil ešte po koniec prvej série. Nakazený vírom debilitus positive som šialený behal po dome sem a tam, a pustil som si ešte 2 časti druhej série, než som konečne precitol. Tlačítkom SHIFT plus DELETE som dal svojmu harddisku aj sebe vakcínu. Prežil som. Verte mi, toto je zbytočná strata času. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Aby v záběrech nebyli lidé, některé se točily po nedělích v časných ranních hodinách. Například sekvence, v níž Al Sadiq (Phillip Rhys) řídí auto v centru. Postup pomohl snížit rozpočet a omezit počet počítačově upravovaných záběrů. (Lembi4)
  • Natáčelo se na pětatřicetimilimetrový film, kterému dali producenti přednost před digitálními kamerami s vysokým rozlišením. Je totiž mnohem citlivější a stačí mu méně světla. (Lembi4)
  • Předlohou nebyl ani tak stejnojmenný seriál ze 70. let jako spíše román „Survivors“ od Terryho Nationa, napsaný až po odvysílání původního seriálu. (Lembi4)

Reklama

Reklama