Reklama

Reklama

Whitechapel

(seriál)
TV spot
Thriller / Krimi / Mysteriózní
Velká Británie, (2009–2013), 13 h 37 min (Minutáž: 44–48 min)

Hrají:

Rupert Penry-Jones, Phil Davis, Steve Pemberton, Sam Stockman, Claire Rushbrook, Ben Bishop, Hannah Walters, Angela Pleasence, Alex Jennings (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Detektiv Chandler dostává svůj první případ vraždy. Roku 2008, přesně sto let po sérii vražd, které spáchal Jack Rozparovač, je v londýnském okrsku Whitechapel nalezena mrtvá žena. Způsob vraždy přesně odpovídá sto let starým zločinům - přesto nikdo nechce věřit tomu, že vrah kopíruje zločiny Jacka Rozparovače. Zanedlouho je ale nalezena další oběť. (mahler)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (79)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

1.série Stíny minulosti v přítomnosti aneb Jack the ripper je zpět. Pořád nechápu, proč někdo nenatočí seriál přímo z doby, kdy řádil skutečný Jack (Ripper street k tomu mělo nakročeno), ale přejděme k seriálu; Nejlepší je na něm především ta ponurá atmosféra, temný Londýn, kdy se diváku až zdá, že to nemůže být to samé turisty milované město. Líbil se mi nápad s ripperologem nebo detektiv outsider, naopak policisté zabedněnci by se mi spíš hodili do nějakého českého seriálu (no potěš koště, jestli skutečně někde takoví strážníci pracují). ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

[po 2. sérii] Tahle kriminálka z tvorby ITV naštěstí není pouhou copycat těch z NY, Miami, etc. Při sledování Steva se až bojim, aby se v budoucnosti nepřišlo na to, že on sám je sériovým vrahem. Zajímavé bylo i obsazení Serafa v druhé sérii. Ten mi ale nepřišel ve své roli tak jistý. _ Jsem zvědavý, co bylo vybráno do té třetí, která nedávno proběhla televizí. ()

Reklama

hrona 

všechny recenze uživatele

Whitechapel, londýnská čtvrť aneb případy policejního týmu kopírující zločiny minulosti. První série 3 dílná si hraje s odkazy na Jacka Rozparovače - velmi působivé a tajemné. 2 série také 3 dílná o něco horší, spíše akčnějšího ražení s odkazem na gangstery. 3. série opět nabírá na kvalitách, tentokráte jsou jednotlivé případy rozděleny do třech dvoudílných epizod, ze kterých sálá neuvěřitelné napětí až mrazení. 4. série, a zároveň kvůli nízké sledovanosti definitivně poslední, jede stejný koncept, jako předchozí třetí, ovšem řekl bych, že některé epizody už by mohly z fleku prorazit mezi fanoušky realistického hororu - opravdu děsivé případy. Velice příjemné osvěžení a zpestření kriminalistického novodobého žánru. Jones je skvělý, trošku Monkovsky ulítlý, jeho kolega Davis se mi dostal pod kůži již v Sherlockovi, toho chlapa zkrátka žeru. Každopádně srovnáme-li Sherlocka s tímto výtvorem, je parta Whitechapelu přeci jen o poznání natvrdlejší, a namachrovanější. Ovšem v celkovém zpracování, navození správné tajuplné atmosféry, včetně vyřešení, si se slavným myslitelem mohou podat ruce. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Výborná a velmi napínavá detektivka ze současnosti v klasickém stylu, v temných, ponurých ulicích Londýnského East Endu. První (mini)série (2009) (3x45min) o vraždách podle předlohy, podle Jacka Rozparovače: 95% # Ve druhé, znovu třídílné sérii (3x46min), řeší inspektor Chandler, seržant Miles a "bloody amateur" Ed další zločiny věrně kopírující gangstery ze šedesátých let. Opět napínavé, rafinované jak konspirace v Aktech X, až jsem se místy v záplavě informací při rychlých konverzacích trochu ztrácel (rozuměj, nestíhal jsem číst titulky :). 2.série (2010): 70% # 3.série je tentokrát šestidílná (6x cca46min) a čítá tři dvojdílné případy záhadných a děsivých mordů (1-vraždy v uzamčených domech / 2-rozčtvrcené oběti / 3-honba za psychopatickým vrahem). 3.série (2012): 80%, 90%, 95% #################### Doporučení pro milovníky strašidelných detektivek na pozdní večery! ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

1. série:Těšil jsem se, ale čekal jsem asi až příliš. Samotný nápad kopírovače vražd Rozparovače předem odsuzuje seriál k snadné předvídavosti. Je jasné, že pokud vrah selže v naplňování předlohy, bude to až někdy ke konci. Seriál už je trochu starší, takže trpí otravnými klišé doby typu krátké záblesky a haluze a kdyby se vystříhaly všechny sekvence, kde si detektiv mne v napětí spánky a komická figurka literárního vědce, možná by se to vešlo i do dvou dílů. Televizní rutina. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • V seriálovém obsazení figuroval i britský herec Dave Atkins nám známý díky filmu Nemocnice Britannia (1982). Ten naneštěstí zemřel krátce před první klapkou ve věku 67 let na selhání srdce. (Conspi)
  • Mnoho jmen postav je založeno na skutečných podezřelých a obětech v případu Jacka Rozparovače. (Kulmon)
  • Většinou se točilo na místech, kde Jack Rozparovač vraždil a většinou se točilo v noci. (Kulmon)

Reklama

Reklama