Reklama

Reklama

Oni 2: Noční kořist

  • USA The Strangers: Prey at Night (více)
Trailer 1

Rodinu, která se na noc ubytuje v odlehlém kempu, navštíví tři maskovaní psychopati a podrobí je zkoušce až po ty nejzazší meze. (Vertical Entertainment)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (188)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dvojka, ktorá vlastne ani nie je dvojkou, no skôr akousi samostatnou, osobitou “jednotkou”, pričom v istom slova zmysle, je úplne inou, žánrovou odrodou. Absolútny súhlas s názorom, kým bola prvotina čisto atmosferická “zábava”, pokračovanie sa nesie v mierne odlišnom, “exploiďáckom” duchu. Preto je strašná škoda, že gore ako také, nedostalo takmer žiadnu “šancu”, keďže info v úvode: “True Story”, už dnes nijak mimoriadne nevystraší. Každopádne, Ja som rád, za tú odlišnosť spravovania, pričom hudobný doprovod počas celého diania, bol doslova skvostný! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jednou takhle jako vždycky si sedli producenti na pivko a přemýšleli jaké pokračování by natočili. Žánr? No přeci horor. Není potřeba platit známé herce, záporáky schováme pod masky a navíc je to extrémně levné a prakticky vždy si na sebe nejen vydělá, ale hodí to slušný peníz do kapsy i tvůrcům. Druhý díl solidně průměrného Strangers je naprosto zbytečná podívaná, která dokáže děsit tak leda svou drzostí že vůbec vznikla a hlavně záporáci (jsou z masa a kostí) spoléhají nejvíc na to že se hlavní postavy neumějí prakticky bránit. Hlavní hrdinka je otravná natolik, že jsem si přál její skon už od 5. minuty. Rating R by bylo možné navíc ždímat o hodně více. Jediná vizuálně povedenější scéna je bazén. Další věcí je samotné ubytování v pofiderně vypadajícím kempu. Trojku už opravdu netočit. PS: Alespoň že je tady připomenuto solidní množství hitparádovek. 40% ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Prvý diel (inšpirovaný týmto oveľa lepším, síce tiež nelogickým, zato atmosférickejším a živočíšnejším filmom) pokladám za podpriemer. Nechápem istý kultový status, ktorý si udržiava na čsfd. Herci fajn, atmosféra OK, ale blbý scenár ma dvíhal zo stoličky každé dve minúty. Preto som vnímal negatívne, keď sa začalo hovoriť o dvojke. A hovorilo sa o nej a hovorilo sa o nej a hovorilo sa o nej. A stále nič. Napokon trvalo 10 (slovom a s výkričníkom: desať!) rokov, kým vznikla. Atmosféra pekelnej noci nie je najhoršia, občas to má sadistickú silu (naturalistické úmrtia) a herci nie sú od veci (hlavne Bailee Madison). Ale celé je to hrozne veľké klišé a scenár nemohol byť hlúpejší. Ku koncu som bol otrávený a prial som si, aby sa to konečne skončilo. Režisér Johannes Roberts po solídnom školskom záreze F úspešne pokračuje v zasypávaní si vlastnej, kedysi nádejnej hororovej kariéry. Temná strana dvier, Storage 24, 47 metrov, Oni 2... samé číslovky a nie dobré horory. Napriek tomu (a trápnemu finále s nezabiteľným psychopatom) mi to pripadalo o štipku lepšie, než jednotka. Možno aj vďaka soundtracku presne podľa môjho gusta. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Kdybych nevěděl,kdo film točil,tipnul bych si,že Joseph Zito,hvězda hororu osmdesátek.Prvni Cizinci byla díky hnusný Liv skoro nekoukatelná sračka,a moje dvě hvězdice jsou ještě moc.Strangers 2 zprvu vypadali o něco lépe,ale postupně to upadá až na podobnou úroveň jako předchůdce.Nelogočnosti,klišé,navíc pokud má bejt u mě horor úspěšnej,musí násilí zápornejch postav opětovat alespoň zčásti ta kladná strana,jinak je to jen nudná vykosovačka.Tady je to od scén u bazénu už úplně na palici,prostě zabili jste mi rodinu,nadělám z vás kaši,pokud mám možnost.Roberts podle výsledku jede na slušnym matroši.30%. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Horor „Oni 2: Noční kořist“ není skvělým pokračováním scenáristicky vlastně nemá moc co nabídnout, jede ale na jistotu, která za mě v tomhle případě stačí. Je to jistota, která je celkem fajn, jistota, která neurazí, jistota, s níž se celkem rádi smíříte, protože jsou tam scény, které jsou trochu mrazivé a dovedou na vás zapůsobit tím správným způsobem. U mě to na ten lehoučký nadprůměr fungovalo. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (6)

  • Celosvětová premiéra proběhla 7. března 2018 v Belgii. (Varan)
  • Film bol po prvý krát oznámený už v roku 2008. (molcan2)
  • Písnička, která hraje na začátku filmu, je „Kids in America“ od Kim Wilde. Ve scéně v koupelně hraje „Live It Up“ od Mental As Anything. Ve 43. minutě hraje „Night Moves“ od Marilyn Martin. Ve 47. minutě hraje „Cambodia“ od Kim Wilde. U bazénu hraje „Total Eclipse of the Heart“ od Bonnie Tyler. Závěrečná písnička je „Making Love Out Of Nothing At All“ od Air Supply. (Duoscop)

Reklama

Reklama