Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 3

(série)
USA / Velká Británie, 2013, 9 h 4 min (Minutáž: 49–60 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Lena Headey, Peter Dinklage, Emilia Clarke, Michelle Fairley, Iain Glen, Sophie Turner, Kit Harington, Richard Madden, Natalie Dormer, Jack Gleeson (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Ve třetí řadě budou ústředními tématy příslušnost k rodu a loajalita, přičemž vyvrcholí mnoho zápletek rozehraných v předchozích řadách a několik hlavních postav potká krutý osud. Hlavní pozornost je i nadále soustředěna na královské sídlo, kde se Lannisterové po divokém námořním útoku Stannise Baratheona (bratra zesnulého krále) sotva udrželi u moci. Dění na Severu hrozí změnit celkovou rovnováhu moci v Západozemí. Král Severu Robb Stark bude čelit veliké pohromě při jeho úsilí zužitkovat vítězství nad Lannistery v předchozích dílech. Na ještě vzdálenějším severu Mance Rayder (nová postava, kterou ztvárnil Ciarán Hinds) se svou obří armádou divochů pokračuje v neúprosném pochodu na jih s cílem zdolat Zeď. Za Úzkým mořem se Daenerys Targaryen - znovu pospolu se svými třemi hrozivými rychle dospívajícími draky - pokusí postavit armádu otroků, aby s nimi vyplula z Essosu v naději, že nakonec získá Železný trůn. (HBO Europe)

(více)

Recenze (69)

Makky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tretia séria ponúka ukážkové dobrodružstvo na všetkých frontoch, keďže sledujeme príbehy hrdinov skutočne po celom tunajšom svete [vynikajú Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) a Jaime Lannister (Nikolaj Coster-Waldau)] . Vojna o železný trón je v plnom prúde, no tak ako každý, i ja očakávam v ďalšej sérii tú onú bitku. Je to excelentné, bude to veľkolepé! ()

krauset 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bezchybně poskládaná série a v podstatě sdílené první místo. Bezútěšný triumf a nemilosrdný pohled na válku a zradu. Série, která napravila jedinou drobnou chybu druhé série, a to jistou chaotičnost ve střídání nesouvisejících příběhů tím, že každou epizodu opatřila sjednocujícím tématem, jako jsou peníze a problematika financování války v jedné, oheň v další a podobně. Samozřejmě vrcholí momentem až omamné brutality na Rudé svatbě. Vyvraždění Seveřanů je budováno celou epizodu, která je zvláštně znepokojivá (Walder Frey si lačně prohlíží Talisu, Daenerys dobude Yunkai, Jon zradí Ygritte a je podrápán v obličeji sokolem, Starkové jsou k sobě nejblíž po dvou sériích – Rickon a Bran ve věži nad Jonem a Arya téměř u své matky a bratra, aniž by se jim dostali láskyplného shledání). Moment, který sjednotil internet v adorování seriálu, moment který má osudové parametry antické tragiky, protože je šokující, ale při zpětném pohledu nevyhnutelný. Celá série je bez hluchého místa. Považte: 3. epizoda – Jaime přijde o ruku, 4. – Daenerys vypálí Astapor a získá Neposkvrněné, 5. – Jaime řekne Brienne, jak si doopravdy vysloužil přezdívku Králokat, 6. – Jon leze s Divokými na Zeď a Malíček mluví o chaosu (další skvělý monolog napsaný showrunnery o tom, že mečů v Železném trůnu je desetkrát méně, než se traduje), 7. – Brienne se utkává s medvědem, 8. – Tyrion se ožení se Sansou. 9. – Rudá svatba. Kritici jí rádi vytýkají scény mučení Theona, ale to mučení je ve skutečnosti jedno z nejlepších v dějinách filmu, právě proto, že je brutální i komické a vede k zásadnímu přerodu postavy. Je to poetika právě třetí série, s níž si nejvíc spojuji Hru o trůny jako celek. Žebříček sérií na TVZone. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám chuť napsat Marťovi, aby do hodnocení přidal šestou hvězdu, protože bez té se u tohoto seriálu dále neobejdu. Rozjezd série byl pozvolnější, ale posledních pár dílů bylo naprosto ohromujících. Zejména musím zmínit 9. díl, ve kterém na nás čeká překvápko hodné srovnání s koncem série první. Nemám co vytknout. Konečně je tu seriál, kde je hned několik hlavních dějových linií a kde se tvůrci nebojí nechat zemřít třeba hned několik hlavních postav. Neskutečně jsem se těšíval na každý díl a ještě více se těším na sérii č. 4. ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všechny postavy jsou víceméně zajímavé, výborně napsané a kvalitně obsazené, je jich tu ale příliš, takže něž se všichni vystřídají, na jednu postavu zbydou v jedné episodě dvě až tři scény, což narušuje dynamiku vyprávění a příběh ztrácí na zajímavosti. Nicméně celkově povedená série, a to i přesto, že naprosto podle a brutálně zabijí mé dosud neoblíbenější postavy - ještě pár dní poté to těžce rozdýchávám. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá séria sa zdá byť veľmi vzdialená. Ale! Boh svetla ma vyslyšal a aj keď to stále pôsobí ako keby bola druhá séria rozdelená na dve, toto je tá záživnejšia časť, ktorá uzatvára väčšinu nezaujímavého (takmer žiadna Catelyn Stark) a obracia sa k väčšiemu množstvu brutality, nadprirodzena, kultových scén a Khaleesi. 90% ()

Galerie (472)

Zajímavosti (21)

  • Natáčanie 3. série trvalo 4 a pol mesiaca a posledná klapka padla 24. novembra 2012 na Islande. (DarkSaint)
  • Jednu z brutálne zavraždených obetí mal hrať autor predlohy George R.R. Martin. Pre preplnený rozvrh sa však v tejto epizóde nakoniec neobjavil. (martin1m2)

Reklama

Reklama