Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva policisté (Brad Pitt a Morgan Freeman) jsou na stopě geniálního vraha, zodpovědného za sérii děsivých vražd, jejichž oběti spojuje sedm smrtelných hříchů. V jedné z rolí tohoto kvalitního trhilleru, zasazeného do temného města nasáklého bolestí a zkázou, uvidíte také Gwyneth Paltrow. David Fincher (Klub rváčů, Zodiac, Podivuhodný případ Benjamina Buttona) s dokonalou znalostí našich nejhlubších obav pevně svírá otěže akce – fyzické, psychické i spirituální – neodvratně směřující k rozuzlení, které do hloubi otřese i tou nejzatvrzelejší duší. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (2 384)

Lima 

všechny recenze uživatele

Fincher opět depkoidní, jak to umí jenom on. Odporné vraždy, zvláště ta první s tlouštíkem není příliš koukatelná. Policajti zřejmě nevědí, co je to vypínač a tak si neustále svítí baterkami, aby toho pochmurného šera bylo co nejvíc. I věčně padající déšť na náladě nepřidá, to už věděl Scott v Blade Runnerovi. Depka střídá depku a zajímavý, pochmurný scenář hraje Fincherovi do karet. Protože depku, to on přece umí, to už všichni víme. Připočtěme k tomu neodolatelně odporného záporáka ve Spaceyho podání a na hollywoodské poměry vskutku neobvyklý konec a vyjde nám jasně pětihvězdičkové hodnocení. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z nejlepších filmů!!! Absolutní špička svého žánru, špičkové herecké výkony Freemana, Pitta, Paltrow a Spaceyho, výborný scénář a to vše podtrhuje bombastická režie Davida Finchera (nechápu jakto, že nebyl nominován na Oscara!!). Kdo tohle neviděl, tak přišel o jeden z nejlepších krimi-thrillerů všech dob. Geniální. Pět hvězdiček. ()

Reklama

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Labužnická pochoutka první třídy. Zajímavá dějová linie, hezky depresivní prostředí, na kterým tolik ulítávám, a hlavně geniální Kevin Spacey. Tím nechci nijak shazovat Freemana nebo Pitta, ale Spacey svoji roli hraje s takovým klidem a přehledem, že byste ho klidně obsadili do role Jacka Rozparovače. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Po mnohých rokoch zhliadnuté na remastrovanom BR: Scenáru sa dá pár drobností vytknúť (niektoré prvky zápletky zľahka smrdia samoúčelnosťou), ale réžia je geniálna a herecké výkony skvostné - spätne som docenil hlavne Pitta. V rámci thrillerov dvojka po Mlčaní jahniat, ktoré síce nie je tak brilantne zrežírované a atmosférické, ale má lepší scenár a omnoho prepracovanejšie postavy. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem viděl film SEDM se SEDMi kamarády v SEDM hodin SEDMého SEDmý v SEDMé řadě na sedadle číslo SEDM. Než jsem napsal tento komentář viděl jsem film už SEDM krát. Mám přesně SEDM důvodů proč dát filmu plný počet *. 1. Scénář ; 2. Režie ; 3. Dokonale vytvořená depresivní atmosféry ; 4. Morgan Freeman. 5. Brad Pitt ; 6.Kevin Spacey ; 7. Originální závěr. Kdyby bylo SEDM hvězdiček jistě by se našlo SEDM důvodů, proč dát SEDM hvězdiček. Mezi mou filmovou TOP má film SEDM pořadové číslo SEDM. Film SEDM je vynikající krimi - thriller na který se můžete koukat SEDM hodin vkuse a stejně nebudete unaveni více jak po SEDMi SEDMi stupňových pivech. Stačilo mě pouhých SEDM minut, aby se napsal komentář, který bude mít SEDM řádků. Přesto zůstává slovo SEDM jen pouhá číslovka nebo snad ne ? ()

Galerie (55)

Zajímavosti (135)

  • Andrew Kevin Walker mal obrovské ťažkosti pri získavaní štúdia, ktoré by kúpilo práva na jeho scenár, pretože bol v Hollywoode úplne neznámy. Údajne si vytvoril zoznam agentov, ktorí zastupovali autorov zločineckých a thrillerových žánrov, a začal im postupne telefonovať, až kým nedostal pozitívnu odpoveď. (WalterIK7)
  • Denzel Washington nepřijal roli detektiva Millse (Brad Pitt) kvůli tomu, že se mu film zdál až moc temný a zlověstný. Potom, co herec finální snímek viděl, prohlásil, že svého odmítnutí lituje. (cihlenka)

Související novinky

Seriálový Mindhunter je definitivně mrtvý

Seriálový Mindhunter je definitivně mrtvý

23.02.2023

Patříte mezi fanoušky seriálu Mindhunter od režiséra Davida Finchera? Pak pro vás má tvůrce špatné zprávy. Zdá se, že po pár let starých informacích, že herci byli uvolněni ze svých smluv a se třetí… (více)

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

12.08.2022

Noir Film Festival letos slaví 10. narozeniny. Unikátní žánrová akce, která se v roce 2013 poprvé konala na hradě Kokořín a rok poté se přestěhovala na hrad Křivoklát, se již podruhé v řadě bude… (více)

Fincher chystá film se scenáristou Sedm

Fincher chystá film se scenáristou Sedm

24.02.2021

Tak se zdá, že starý dobrý David Fincher se přece jen vrací. Režisér pecek jako Sociální síť či Zodiac totiž nejenže chystá nový film, zároveň se ale bude jednat o temný thriller z pera scenáristy… (více)

Reklama

Reklama