Reklama

Reklama

Kriminálka Staré Město

(seriál)
  • Slovensko Kriminálka Staré Mesto
TV spot 1
Slovensko / Česko, (2010–2013), 12 h 19 min (Minutáž: 52–59 min)

Hrají:

Zuzana Fialová, Matěj Hádek, Milan Lasica, Emília Vášáryová, Tibor Babarcai, Peter Šimun, Marián Slovák, Boris Farkaš, Táňa Pauhofová, Alexander Bárta (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Nový česko-slovenský kriminální seriál České televize, Slovenské televize a společnosti Trigon, zasazený do každodenní reality životem kypícího bratislavského Starého Města. Ale tak jako je současný zločin mezinárodní, tak i naše příběhy se budou odehrávat v širším, česko-slovenském prostoru. Svoji úlohu v seriálu hraje především pestrobarevný vzorek typických obyvatel malebné bratislavské čtvrti, lidí se svými rozmanitými, často smutnými osudy. Nejen drobné krádeže, ale i vraždy z vášně, či skandální aféry s mezinárodním dosahem stojí v centru tohoto poutavého vyprávění, plného napětí, zajímavých psychologických postřehů i nadlehčeného humoru. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele slunicko2 k tomuto seriálu (1)

Kriminálka Staré Město (2010) 

Malý pitaval z velkého města po třiceti létech. 1) Kriminálka rozhodně není akční seriál, ani si na něj nehraje. Určitě by neškodilo atraktivnější a coolovější zpracování jednotlivých případů. 2) Obávám se ovšem, že pak by seriál popřel sebe sama. Vždyť tady nejde o napínavé vyšetřování. Filmy chápu spíše jako svého druhu sociologickou sondu, která jaksi mimochodem odhaluje aktuální slovenskou společenskou atmosféru. Civilní vyšetřovatelka Fialová s výraznou tváří se výborně doplňuje s rovněž civilním lidsky chybujícím Hádkem i dalšími zdánlivě nevýraznými členy týmu. Vše pak glosuje ironicky cynický bývalý policejní šéf Lasica. 3) Zobrazení rodinného zázemí vyšetřovatelky (jako jediné ve filmu) dobře symbolicky vystihuje slovenské (a potažmo i české) rozpaky nad současným stavem společnosti, který je takový, jaký je, a málokoho uvádí do nadšení. 4) V době, kdy píši tento příspěvek, je na ČSFD celkem 67 komentářů, z toho v 15 pisatelé sami uvádějí, že viděli pouze první díl a v dalších minimálně 10 je totéž zřejmé ze způsobu hodnocení. Co na to říci? Snad jen, že geniální komentátoři, schopní zhodnotit celý seriál na základě jednoho dílu, zcela určitě neskončí v mém buddy listu. ()

Reklama

Reklama