Reklama

Reklama

Alcatraz

(seriál)
  • USA Alcatraz
Trailer
Akční / Mysteriózní / Thriller
USA, 2012, 9 h 19 min (Minutáž: 42–44 min)

Hrají:

Sarah Jones, Jorge Garcia, Jonny Coyne, Parminder Nagra, Sam Neill, Leon Rippy, Jason Butler Harner, Robert Forster, Samuel Patrick Chu, Greyston Holt (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

21. března 1963 byl Alcatraz oficiálně uzavřen a všichni vězni byli odvezeni z ostrova. Tak alespoň zněla oficiální zpráva. Ve skutečnosti 302 vězňů zmizelo ze svých cel beze stopy, jako by se vypařili a dodnes o nich nikdo neslyšel. Vzhledem k tomu, že se pohřešovala banda hrdlořezů, nikdo se jejich zmizením nepotřeboval moc zabývat a vše bylo zameteno pod koberec jako jedna z mnoha nevysvětlitelných událostí. Celá věc upadla v zapomnění, až do chvíle, než o několik desítek let později, v dnešním San Francisku, jeden z vězňů nezačal zabíjet lidi. A vypadá tak jako by nezestárl ani o den. (3DD!3)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (170)

hrona 

všechny recenze uživatele

Jedna věc se tomuto seriálu upřít nedá. Velmi dobře propracované příběhy a specializace vybraných vězňů. Ovšem zbytek se po delším sledování stává obyčejnou dílovou kriminálkou, s pro mě ne moc sympatickými herci v rolích vyšetřovatelů. Sam Neill by ještě šel, i když jeho neutrálního výrazu už je přehršle, za to ta mladá policajtka, ta je jako osina v zadku. Čím přibývá více dílů, tím se snaží být drsnější a to se stává neúnosné. Doktor je neustále ze všeho vykulenej a je už ho také dost. Škoda, seriál měl poměrně dost našláplo, sliboval dobrou podívanou s neotřelým námětem, avšak až moc veliká samostatnost dílů jej vhodila do obyčejně tuctových kriminálek, kterých je všude ažaž. Poslední dva díly, už se pospojily a začaly odkrývat to, nač se celou dobu čeká a co bylo doposud odhalováno v pár větách každého dílu. Jak to celé skončí, zde prezentovat nebudu, každopádně, dle mého názoru další seriálový adept na pouhou jednu sezonu. Apropo seriál má dílů 13 ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Po prvních třech dílech mám vcelku jasno - není to taková pecka jakou jsem očekával. Největším plusem je zde rozhodně mysterioznost, protože kdybyste ji odebrali, dostáváte seriály jako NCSI či Havaj 5. Hlavní herci předvádějí takový ten slušný průměr, teda až na Sama Neilla, ten je totiž úžasný. Hudba taky ujde, a ten rádoby efekt Alcatrazu, který je vždy v úvodních ukázkách si mohli odpustit. Zatím 4 hvězdy. Edit 18.3.2012 - poté, co se mi seriál tak nějak rozležel v paměti, musím hvězdičku ubrat. Těch 80+ procent dávám filmům a seriálům u kterých se bavím, a užívám si jeho koukání, což se o Alcatrazu říct nedá. Motiv to mělo slušný, ovšem provedení je neskutečně klišovité, aneb klasické vyšetřování jako v milionech NCSI, a bohužel to ani není zábavné jako v Havaj 5. Ubírám na tři hvězdy, a o tom, zda-li budu sledovat i nadále se ještě rozhodnu. ()

Reklama

reqiuem

všechny recenze uživatele

Tak tohle asi neklapne. Každýmu tvůrci seriálů je jasný, že pilotní díly jsou klíčový. Zdá se, že na Alcatrazu se v tomhle smyslu něco zvrtlo. "Tajemství" sice vypadá dostatečně "mysteriózně" a dost by mě zajímalo, jak to chtěj scénáristi racionálně obhájit, ale nemůže stačit k tomu, abych vydržel 9 porcí nudy. Mimoto zdá se, že seriál bude mít kriminální základ a to dost nesouhlasí s tím, co bych od něho očekával. ()

jolanek 

všechny recenze uživatele

Zo zaciatku sa mi pacila myslienka, obsadenie, namet, prostredie, caro neznameho... no ale s odstupom casu musim povedat ze tento serial je FIASKO! Az mam pocit ze tvorcovia sa nam smeju do ksichtu! Naivne sceny, dementne riesenia, vsetci su dementni len hlavni hrdinovia nie. Vsetko sa toleruje, zakony neplatia, logika ide bokom.... tvorcovia nas fackaju, stia nam do tvare a my si to nechame... totalne som znechuteny. dnesny diel bol asi posledny ktory som pozrel. ()

KevSpa

všechny recenze uživatele

Pilotní dvoudíl: Alcatrazu by se jistě dalo vytknout mnoho, ale pro mě je u seriálu podstatné, zda mě dokáže zaujmout natolik, že se nemůžu dočkat dalšího dílu. A tuhle podmínku první dva díly Alcatrazu splnily. Uvidíme, jak se tahle mysteriózní krimi podívaná se zajímavým nápadem bude dál vyvíjet. Každopádně Sam Neill je parádní badass. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (7)

  • Ačkoli se seriál odehrává v San Franciscu a na samotném Alcatrazu, byla zde natáčena pouze část pilotu. Zbytek seriálu byl filmován ve Vancouveru, který je pro filmaře po finanční stránce únosnější. (Aurum)
  • Každá epizoda je pojmenována podle vězně či dozorce, jehož případ se v daném dílu právě probírá. (W-e-n-d-a)
  • Jméno ostrova Alcatraz vzniklo z původního španělského názvu Isla de los Alcatraces, což v překladu znamená „ostrov pelikánů“. (Ainy)

Související novinky

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (více)

Reklama

Reklama