Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta

  • USA Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V dalším pokračování svých fantastických dobrodružství se kapitán Jack, ke kterému se štěstěna opět jednou nemilosrdně obrátila zády, ocitá tváří v tvář bandě smrtících pirátských duchů pod vedením strašlivého kapitána Salazara (Javier Bardem), kterým se podařilo uniknout z Ďáblova trojúhelníku a jejichž jedinou touhou je připravit o život každého piráta - a zejména Jacka. Jackovou jedinou nadějí na přežití je bájný Poseidonův trojzubec, ale pokud má mít šanci ho nalézt, musí přesvědčit ke spolupráci Carinu Smythovou (Kaya Scodelario), geniální a krásnou astronomku, a Henryho (Brenton Thwaites), tvrdohlavého mladého námořníka a člena královského námořnictva. Jedině s jejich pomocí má kapitán Jack, svírající v rukách pevně kormidelní kolo Umírajícího racka, své zoufale nicotné a zchátralé lodi, naději nejen zvrátit nepřízeň osudu, se kterou se poslední dobou potýkal, ale také zachránit si život ve střetu s nejmocnějším a nejděsivějším protivníkem, jakému byl kdy nucen čelit. (Falcon)

(více)

Recenze (938)

verbal 

všechny recenze uživatele

Musím se smát, když si vzpomenu, jak Jeník vždy na všechny strany úpěnlivě pičoval na nevypověditelný úvazek v Džampstrýtu, bez něhož by ale nikdy nebyl tam, kde je dnes, protože to prý pro něj byla naprosto dehonestující role v seroši pro tupé týnejdžry a nemohl se kvůli tomu věnovat vysněným kůl andrgraundovým projektům. Padesát míčů je ale evidentně dostatečná cena za tvář i zásady, a tak na stará kolena předvádí snad to nejtrapnější debilní čurákování v povrchní komerční žumpě, jaké kdy bylo na plátně k vidění a kterým navíc dokonale degraduje už tak dostatečně hloupou, obskurně předraženou dyznejovskou sračku pro zvláštní školou povinné retardéry a vrozenými genetickými vadami značně zpomalené pětileté děti. Od vcelku snesitelné jedničky to jde s touhle sérií od desíti k prdeli, ještě pár pokračování a ty infantilně maligní tumory dosáhnou úrovně klecových lůžek, všichni ťy pyráťy po sobě budou z dvanáctiliberních děl dvě hodiny už jen rovnou nesmírně efektně střílet hovna a Brukhajmrovo prasátko kvičet blahem, jaké má další nové, perspektivní a nesmírně hihňavé cílové publikum a jak mongoloidní scénarista, efiksa a uboze prostituující degen Jeník zvítězili i nad bazálním vkusem a elementární inteligencí. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Výprava a triky super, jak to umí jen bezedná Bruckheimerova peněženka, ale páté setkání s Jackem Sparrowem je jako setkání s opilcem, který vám vypráví veselé historky a vy ho už poslouchat nechcete, protože vám leze krkem. Prostě opilecky drmolí dlouho a opakuje se a vás už to nebaví :o) ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Aj keby tam nebolo nič okrem geniálneho fóru s gilotínou, furt je to tučných 8/10 a rozhodne najlepšie pokračovanie skvelej jednotky. Našťastie je tam aj veľa iných zábavných scén a sympatických postáv. Jack je spočiatku otravný, ale postupne si naňho človek zvykne a sem-tam dá aj slušnú hlášku. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Hurá, laťka se na závěr zase povedla přeskočit, i když po předešlých dílech byla nastavena níže, než obvykle. Každopádně věřím, že Piráti se tímto filmem uzavřeli jednou provždy. Btw. Javier Bardem byl asi nejcharismatičtější padouch série. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Měl jsem po pátém dílu Pirátů z Karibiku poměrně rozporuplné pocity. Na jedné straně je jeden z nejlepších příběhů celé série a na straně druhé je málo vtipu a zábavných scén a hlavně naprosto zbytečné linka Orlanda s Keirou, kteří se ve filmu ukázali snad jenom proto, abychom na ně nikdy už nezapomněli. Ve výsledku jsem ale pátý díl zhodnotil jako rozhodně lepší, nežli třetí a čtvrtý. Příběh je pořád tak strašně silná složka, že je škoda jí opomenout. Javier Bardem se tu předvedl a naprosto perfektně mu sekundoval Geoffrey Rush. Johnny tu pro změnu opět absolutně přehrával, ale lepší to s ním už asi nebude. Parta mladých je tu pak spíš na záskok za statické postavičky, ale snést se ve výsledku víceméně i daly. Pokud ale Piráty máte rádi, tak neváhejte. Najde se tu pár geniálních scén, na které moc rádi budete vzpomínat. Pokud například zmíním scénu s gilotinou, tak mi určitě každý dá za pravdu. Celkově musím dodat, že jsem rád, jak Piráti kvalitně pokročili od posledních dílů. Mají své mouchy, ale nakonec jim je rádi odpustíte. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem nic, dostal jsem hodně fajn podívanou. I když to tak ze začátku možná nevypadá. Prvních pětačtyřicet minut se Piráti snaží opět recyklovat Jacka Sparrowa a jeho fóry, což bohužel moc nefunguje. Tahle postava už fakt ničím moc nepřekvapí a noví hrdinové zpočátku nepůsobí zrovna zajímavě. Pak se ale vypluje na moře a režiséři Joachim Rønning a Espen Sandberg jakoby se rozhodli hodit za hlavu všechny legrácky a přitlačit mnohem víc na dobrodružnou atmosféru. A jde jim to. Obří rozpočet je na filmu vidět a Salazarova pomsta je velkolepá podívaná a neskutečně šlape. Zároveň tu však v rámci dobrodružného žánru fungují emoce a Kaya Scodelario je jako nová hrdinka hodně fajn. Což potěší i vzhledem k tomu, že nováček Brenton Thwaites moc nezaujme a i Bardem by si zasloužil trochu zajímavější roli. Ovšem přes všechno to dobrodružné blbnutí a tempo budete nejspíš tyhle nedostatky řešit až po filmu. Během něj na to fakt nebude čas. Poctivý bruckheimerovský blockbuster a po jedničce nejlepší film série. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $230miliónovTržby USA $172,558,876Tržby Celosvetovo $794,068,817Tržby za predaj Blu-ray v USA $22,724,710Tržby za predaj DVD v USA $8,494,118║ Prevažne pekný vizuál, pokiaľ sa tam moc nepchá CGI-čka, pár zábavných scén ale príbeh taký zľahka nastrelený nie moc pútaví, 3D k ničomu. Aj keď je to o niečo lepšie než predošlí diel ale ako celok to nemá až tak čím upútať. Najviac ma bavil úsek s mladým Sparrowom. /videl v kine 3D verziu: 55%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Sezóna dlouhých a neskonale blbých filmů. V první půlhodině se najde pár ucházejících nápadů, pak už je to jednom misery porno dvojího druhu: můžete škodolibě pozorovat, jak v tom scenáristé zoufale plavou a snaží se děj provázat tak, aby aspoň trochu dával smysl a ještě škodoliběji lze pozorovat Deppa, který se v roli zkrachovalého piráta, živícího se sebeklamem, nachází zjevně víc, než by chtěl. Joachim Rønning / Espen Sandberg odvádějí solidní práci, ale do týhle lodi teče víc než do Kon-Tiki. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Piráty jsem nikdy moc nemusel a i jednička mi přišla průměrná (akorát ten úvod je super), takže jsem se po protrpěné čtyřce vážně netěšil. Jenže… světe div se, ono se to povedlo. Jack Sparrow je sice pořád kašpar, jenž na jeden dobrý vtip vytasí tři trapné, a film po nabitém rozjezdu upadne do dialogového bahýnka. Jakmile si ale všichni vysvětlí, kdo vlastně jsou a co musí dokázat, Rønning a Sandberg napnou plachty a už nezpomalí. Jedna epická akce střídá druhou, postavy mají vcelku nosné linie (hlavně ta Barbossova je vynikající) a celé je to svižná dobrodružná jízda, která se kupodivu netopí v blbých humorech. Docela věřím, že budou fandové série nadšení. Za mě totiž nejlepší díl (Kaya vládne!) a doteď moc nechápu, jak mohla z tak problémové produkce vylézt tak poctivá blockbusterová radost. (7/10) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„A TROJZUBEC BUDE MŮJ…“ /// Sice je to už taková obehraná pirátská písnička, ale oproti …Na konci světa má tohle mysteriózno zase švih a ftip. Navíc oživení vnesli nový postavy, který už vokoukanýho Deppa v pohodě vyšoupnou z jakýkoliv bárky. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Když se řekne záporák, odpovídám Javier Bardem. 2.) Rád si poslechnu pirátský legendy. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Buena Vista // Počet premietajúcich kín v USA: 4,276 // Otvárací Víkend v USA: $62,179,000 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Piráti jsou po 6 letech zpátky a delší pauza zřejmě prospěla, protože se jedná o jeden z nejlepších dílů. Vysoký rozpočet jde na tom rozhodně vidět ovšem spekuluje se, že dosahoval až 300, někdo říká 400, IMDB tvrdí 230 melounů, nevím kdo má pravdu, ale uvěřitelnější mi příjde 230. Film má slušné tempo, příjemné nové postavy, především Kaya Scodelario je pastvou pro oči, ale i Javier Bardem v roli záporáka byl slušně děsivý. Jack Sparrow pořád stejný. Highlightem pro mne byli mrtví prohnilí žraloci, což jsem zatím nikde neviděl či spektakulární finále. Co zamrzí, že nedojde k žádným šermířským soubojům, většina akce se odehrává pouze mezi loděmi. Kino si film už jen díky vizuálu zaslouží. Oddechová zábava. 80% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Podívaná, o které jsem nevěděl, jak moc mi v životě chyběla, dokud jsem ji nedostal. V porovnání s předchozími pokračováními minimum přebývajících vsuvek nebo nedůležitých postav, žádné vedlejší linky, které brzdí zábavu a definitivně už žádné psychedelické chvíle, které v rámci celé ságy moc nezapadly. Pomsta si bere z dosavadních dílů to nejlepší, série se tak opět stává etalonem dobrodružství a dost možná uzavírá něco, co začalo před dlouhými čtrnácti lety. Nathanson ve scénáři právem hřeší na osudy starých známých, protože dobře ví, že jsou to právě oni, kdo z Pirátů udělali milovaný příběh. Jestli už Perla nikdy nevypluje, tak obrovský dík za všechny ryby. Jestli se přece jenom šestá plavba plánuje, nemůžu se dočkat. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Máš vôbec loď? Posádku? Nohavice?“ – „Správnemu pirátovi na takých veciach nezáleží!“ Piráti Karibiku si (až na štvorku) udržujú vysokú úroveň čo sa týka zaujímavých postáv, silnej audiovizuality (hudba, more, exotické ostrovy, kostýmy, džungle, masky, rekvizity...) a monumentálnych trikov. Pätka má našťastie bližšie skôr k prvým trom dielom, než k matnej štvorke a štvrtá hviezda jej v mojich očiach uplávala len o kormidlo. Oproti biednej štvorke sa vylepšil nielen zlosyn (smiešneho Iana McShanea nahradil pomerne strašidelný Bardem), ale i scenár. Ten už nie je prehnane prekombinovaný a ide priamo na vec, čo je fajn. Občas si síce logika dáva prestávku („banku“ komentovať nebudem, to je schválna blbosť, ale zaskočilo ma, ako postava, ktorá tri časti prichádzala do kontaktu s nadprirodzenom, odrazu neverí na existenciu ďalšieho zázračného predmetu a pokladá ho za rozprávku pre deti). Scenár má muchy (čo so zombies žralokmi, ktorí si nevedia poradiť ani len s jedným člnom?), ale inak fajn. Takisto Depp už nie je otravný ako v štvorke, ale sviežo sa opäť ocitol na koni (lodi, ehm). Snaží sa nerobiť to ako one man show a prenecháva priestor novej generácii. To síce robil aj v štvorke, tam ale šlo o nesympatické postavy. V pätke prichádza na scénu nový mladý pár a ten už je o poznanie znesiteľnejší. Ďalším plusom je Geoffrey Rush, za ktorého osobnú dejovú líniu dávam pár bodov navyše; Barbossa je ostatne už od jednotky mojou najobľúbenejšou postavou série. Trikov je strašná kopa a sú kvalitné a použité na originálnych miestach (gilotína). Výprava je „obrovská“, herci sa snažia, scenár baví, akčné scény sú šikovne premyslené (a i natočené, čo nie vždy býva samozrejmosť). Ale na 4* to nie je. Možno som príliš  rozmaznaný jednotkou, dvojkou a trojkou, no už to proste nebolo „ono“. „Niečo“ tomu chýbalo. Ale potešili ma chytľavé hlášky („Toto vážne v pláne nebolo.“; „Hovoríme vôbec o rovnakých ľuďoch?“; „Všetci prídeme o život - a možno aj o prácu.“; Vy chlapi ste všetci rovnakí.“) a parádnych dialógov („Mám tu piráta a čarodejnicu.“ – „Tak to máš skvelý deň.“). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Trvalo to dlouho, ale pirati jsou zpatky v plny parade. Film dava zapomenout na mizernej ctvrtej dil a dotahuje se na uroven prvnich tri. Pribehove samozrejme necekejte zadnej zazrak, klasicky uvodni saskovani a pak zase vyprava za legendarnim predmetem a do toho samozrejme nejaky ty stary krivdy a prokleti, ale nastesti to funguje. Akce od zacatku do konce, postavy neztratily nic ze svoji zabavnosti a triky opet na spickovy urovni. Samozrejme nechybi ikonicka hudba. Jednu hvezdicku srazim za tuctovej pribeh, sice chapu, ze se neda asi vymyslet na dany tema nic moc novyho, ale meli na to 6 let, mohli jeste trochu zamakat. Ale i tak spokojenost. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení po té spoustě celkem nudných dílů, tenhle je celou dobu zábavný, velmi akční, s nádhernými triky a osvěžujícími mladými postavami. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Prcháme před mrtvými na lodi z láhve. Dá se tohle vědecky vysvětli?" Já se přiznám k tomu, že věčně opilý kapitán Jack Sparrow mě baví, i když nemá loď, posádku ani kalhoty. Baví mě však spíše jako postava než ta jeho dobrodružství, která mi připadají pořád tak nějak stejná. Z tohoto dílu mi patrně v paměti zůstane jen brilantní hádka na popravišti mezi pirátem a čarodějkou a následné kapitánovo vyhýbání se rotující gilotině. Jinak stojí za zmínku jen pár hlášek, což není žádný zázrak, ale vzhledem k tržbám se obávám, že jsem se vstříc utonutí nevydával naposledy. ()

Související novinky

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

24.10.2018

Scenáristé Deadpoola a Zombielandu Rhett Reese a Paul Wernick měli údajně mít první schůzky se studiem Disney o potenciálním rebootu miliardové série Piráti z Karibiku. Zatím není jasné, jestli… (více)

Depp, Rylance a Pattinson mezi barbary

Depp, Rylance a Pattinson mezi barbary

23.10.2018

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) a producent Andrea Iervolino (Hudba ticha) nedávno oznámili spolupráci na několika nových projektech, přičemž tím prvním se stane snímek Waiting for… (více)

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

20.11.2017

U filmových sérií platí jednoduchá matematika - pokud je další díl úspěšnější než ten předchozí, jede se dál, pokud ne, místo pokračování se dá chvíli pauza a potom ideálně reboot. Letos takhle… (více)

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

Reklama

Reklama