Reklama

Reklama

You're Next

  • Velká Británie You're Next
Trailer 1

Manželé Davisonovi se rozhodnou sezvat své potomstvo a uspořádat oslavu k příležitosti 35. výročí sňatku. Idyla je ovšem narušena skupinou ozbrojených maskovaných vetřelců s touhou každého v rodinném sídle zavraždit. (Abes)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (356)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Napřed sledujete tradiční "home invasion" blbinu, která si svou tuctovostí a pitomostí koleduje maximálně tak o jednu hvězdičku. Pak ovšem do hry někdo přimíchá trochu Ramba v sukních, trochu Sám doma a trochu slasheru naruby a začne to bejt sranda, i když pořád blbá. Wingard je dobrej, jen bych prosil zjevnější nadhled a lepšího scenáristu! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

A mám jasno! Co se týče letošní nabídky hororových filmů, nic lepšího (The Conjuring sice prohrál jen o chlup, ale stříbrná příčka taky není žádná ostuda) nemohlo ke konci roku přijít. Nonstop adrenalinová jízda, kterou se vezete od začátku do konce, a během těch 95 minut nemáte chvilku na oddech. Dobrá, tak nutná seznamovačka s rodinou zrovna necáká volty, ale jejich hlavy začnou padat dřív, než řekneš Bloody. You're Next překvapil hned v několika ohledech. Tím nejpříjemnějším prvkem bude určitě hrdinka, která nejenže je nadmíru sympatická, ale je to hlavně pohotový a neuvěřitelně schopný soupeř pro bandu maskovaných zabijáků. Dalším pozitivem je šílené tempo a brutalita, kterou vás Wingard obdaruje. Kromě kuší, drátů a sekyr dojde i na mixér, s nímž se pojí snad nejkrvavější scéna celého snímku. Samostatnou kapitolu tvoří nečekaně humor, kterého sice není moc, ale třeba v závěru působí trošku jako pěst na oko. Naštěstí se tu vyskytuje pouze v podobě hlášek, takže jiných karambolů nebo eskapád se nemusíte bát. You're Next je totiž v prvé řadě našlapaný "Home Invasion" vál, který při porovnání s příbuznými filmy posledních let nemá konkurenci. A pokud ano, i tyhle vzácné případy blednou závistí. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jehňátko, lištička a tygřík si chtějí hrát na jezinky, aneb další kousek do thrillerové škatulky, kde nepochodíte s větou: „Nechci se chovat neuctivě, ale byli by jste tak laskaví a opustili náš dům?“ Wingard si pohrává s žánrovými přesahy takovým způsobem, že občas není poznat, jestli se jedná o nadsázku, či nechtěnou idiocii vepsanou do vínku postav (viz. výběh naboso z domu se slovy „umím 5 km za 23 minut"), kamera je otravně roztěkaná a hudba místy připomíná syntezátorové počátky Michaela Manna. Když si připočtete mrzkou originalitu, laciné lekačky či pocit lhostejna nad osudem postav a k tomu se trochu zajímáte o hokej, možná dojdete k závěru, že větu: „You´re Next!“ uměl účinněji použít bývalý zadák NHL Scott Stevens.. Stále tak v žánru host do domu, smrt do domu trvá „Looking for the Magic“ (nejblíže mu byl Peckinpah se svými Straw Dogs).. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Dobrý hororový film. Ty dlouhé měsíce, které uplynuly mezi světovou premiérou na torontském festivalu (podzim 2011), na němž You're Next získalo status budoucí "klasiky", a momentem, kdy se film dostal i k českým divákům, však očekávání vyšponovaly do takových výšin, že se nemůžu ubránit mírnému zklamání. Kdyby ten film přišel úplně odnikud, tak bych byl naprosto spokojenej. Svižná, výborně natočená, zábavná vyvražďovačka se sympatickou hlavní postavou. Jenže ten hype je svině. Home invasion je jeden z mých oblíbených subžánrů, na kterém mám rád právě ten průnik zla do obývacích pokojů, do oázy domácí pohody a bezpečí, čímž postavy ztrácejí jakékoli jistoty, stávají se bezmocnými a vydanými na milost či nemilost nebezpečným vetřelcům. To tady sice chvíli platí také, ale film má i několik zádrhelů. Zaprvé podle mě zcela nevyužil potenciálu maskovaných zabijáků - Lamb, Tiger a Fox se mohli stát do jisté míry ikonickými hororovými postavami. Jenže žádná větší interakce mezi nimi a kladnými hrdiny neprobíhají, film kolem nich žádnou výraznější auru nebuduje. Zadruhé se film postupně překlápí spíše do subžánru slasher, v němž už ten psychický nátlak na postavy absentuje úplně. V tu chvíli se You're Next stává zábavnou a poměrně krvavou jízdou, ale hlubší účinek už na mou osobu nemá. No a zatřetí až překvapivě nevyrovnané herecké výkony, kdy především v závěrečné třetině už jsem měl místy problém postavám uvěřit to, co právě říkají či činí. V tomto negativním ohledu bohužel zcela vede závěrečný důležitý rozhovor, který dosavadní pozitivní dojem z dobrého filmu trochu kazí. Takže celkově mírné rozpaky neskrývám. Čekal jsem nejlepší home invasion široko daleko, což se tak úplně nestalo. Ale zábavné, řemeslně perfektně zvládnuté hororové pokoukání, u nějž se nebudu bránit dalším projekcím, to je. 8/10 ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Tady by se dalo stručně říct "S čím kdo zachází, tím také schází.." a bylo by obsaženo vše. Je pravda, že ze začátku jsem se zabývala takovými drobnostmi jako- opravdu by tahle rána dala vzniku takovému cákanci apod., ale to mě rychle přešlo, protože tady nejsme Kriminálka Miami, tady jsme ve filmu zaklep bačkorama a neotravuj.. Celkově by se to dalo shrnout jako lehce podprůměrný veselejší horor, nic, co by vyčnívalo, jen některé hysterické projevy mě trochu rušily, ale co naplat, musíme tam všichni. Hlavní problém je asi v tom, že sice můžete sympatizovat s hlavní one-woman-show slečnou studentkou, ale.. věříte jí to?? Jen díky tomu, že "vyrůstala v těžkých podmínkách"? Já tedy ne. Přesto pro mě 2,5 a zaokrouhlím jako v obchodech směrem nahoru. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (8)

  • Režisér Ti West ztvárnil roli Tariqa, prvního zavražděného. (Kejf.)
  • Většina filmu byla natočena bez stativu, aby se zvýšilo napětí. (Polgedney)
  • Film mal premiéru na medzinárodnom filmovom festivale 2011 v Toronte, kde si ho spoločnosť Lionsgate vybrala kvôli distribúcii. Aj keď bol premietaný na viacerých filmových festivaloch, do kín ho distribuovali až v roku 2013. (Da_reba)

Související novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Reklama

Reklama