Reklama

Reklama

Avengers: Age of Ultron

  • USA Avengers: Age of Ultron (více)
Trailer 1
USA, 2015, 141 min

Pokus miliardáře Tonyho Starka oživit program na udržení celosvětového míru skončí nezdarem a největší hrdinové světa, včetně Iron Mana, Kapitána Ameriky, Thora, Neuvěřitelného Hulka, Black Widow a Hawkeye musí čelit děsivému nebezpečí. V sázce je osud celé planety. Povstane zlovolný Ultron a jenom Avengers mu mohou zabránit v uskutečnění ďábelských plánů. Nová křehká spojenectví a nečekané zvraty jsou zárukou vzrušujícího a jedinečného akčního dobrodružství globálních rozměrů. (Falcon)

(více)

Videa (57)

Trailer 1

Recenze (1 506)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Re-cyklace. Přestože by mělo jít o vrchol marvelovského snažení, působí to spíš jako povinnost. Žádné pořádné nápady ani snaha o originální sekvence, pouhé opakování známých motivů (zápletka) a okoukaných scén (akce). Vyjma úvodu v lese a slovního špičkování, které je opravdu excelentní (chvílemi je to až bravurní komedie) nemá ten film vůbec nic. Snad vyjma až podezřele lacině vyhlížejícího vizuálu, ale ona je celkově výprava v Age of Ultron taková chudá (postavy se de facto točí ve čtyřech lokacích). A Ultron? James Spader je fantastický, ale samotná postava nijak zajímavá. Prostě a dobře, druzí Avengers mají podobný problém, jako pokračování Transformers. Wow efekt se vyplácal prvním dílem a přišlo na řadu pouhé opakování již (navíc několikrát, vzhledem k sólovkám) vyřčeného. Je to škoda už pro skvěle sehrané herce. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Větší, digitálnější a nabušenější. Klasické pokračování... nebo ne? Hodnotit druhý díl Avengers se dá velice obtížně, protože v pozici pokračování veleúspěšné jedničky v podstatě nešlo "uspět" a potěšit všechny. Whedon si zvolil svou cestu a mě jen mrzí, že je na výsledném filmu tolik znát zásah studia a nutnost stříhat a stříhat (osobně věřím, že případný DC bude o víc jak * lepší, jen original cut měl přes 3 hodiny...). Největší moje zklamání - Ultron a jeho nulové charizma, většina pseudobitek (to jsou ty, kde je hromada jedniček a nul proti hrdinům, když divák ví, že hrdinské jádro přeci neumře), slabý hudební oprovod. Škoda takové digitální přehlídky, ten potenciál, osobní linie a epizody (kladivo), všechno to Whedon skvěle drží v rukou, ale celek se mu rozpadá kvůli své nesourodosti. PS: druzí Avengers jsou více než naplněním, doslovným přeplněním možností filmu... je to kopromis, který má uspokojit co nejvíc diváků, kritiků, fanoušků a tvůrce... PPS: Paul Bettany jako Vision je výjimečný ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Stejně jako v případě prvního dílu dávám rozpačité tři hvězdičky a případnou další si schovávám pro DVD reprízu. Neznamená to, že by se mi druzí Avengers nelíbili, jen v nich bylo tolik věcí k vytknutí, že si ode mě teď vyšší hodnocení nezaslouží. Zklamalo mě nevyužití Barona Struckera (a to ho hrál Thomas Kretschmann!), otravná potřeba Josse Whedona, aby každou chvíli někdo řekl či udělal něco alespoň trochu vtipného, mdlý Ultron, ze kterého nešel strach (a který samozřejmě také musel říkat věci, které měly být vtipné) a téměř chybějící napětí. Líbily se mi ovšem scény typu zvedání kladiva (opravdu vtipná) a rozhovoru Black Widow a dr. Bannera (dramatická, dojemná, bylo v ní vše), nadchl mě souboj Hulka a Hulkbusteru, na triky od ILM byla radost pohledět (tedy s výjimkou první uspávací scény Hulka a Black Widow, kterou trumfne vlastně jakýkoliv King Kong - i ten nejstarší) a abych nezapomněl, ze všeho nejvíce se povedl Vision. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Joss Whedon / Komiksové predlohy: Stan Lee, Jack Kirby | Hudba: Brian Tyler, Danny Elfman | Distribúcia: Walt Disney Studios Motion Pictures | Štúdio: Marvel Studios | Rozpočet: 279,9 miliónov $ | Tržby: 1,398 miliárd $ | Ocenenia: - || Je veľmi ťažké objektívne ohodnotiť film, kde je z fleku niekoľko vašich obľúbených postáv, ale ich charaktery fungujú menej, než obvykle. Môže za to scenár, ktorý sa oproti predchádzajúcim Marvelovkám tvári o dosť vážnejšie, no onú osudovodť samostný príbeh neobhajuje. Tak sa z toho v kombinácií s Whedonovou réžiou stáva krčovitá, nasilu nové postavy pretláčajúca motanica, kde vzhľadom k počtu oných postáv sa nemá šancu poriadne predsdiť ani jedna z nich. Tie staré sú pribrzdené, a tie nové nerozvinuté. Vek Ultrona neni zlý film: má plno vydarených vtipov (hlavne párty u Starka nemá chybu), dobrú základnú myšlienku (boj proti umelej inteligencií) a skvelých hercov, ktorý ten bordel krvopotne nesú na pleciach. Nie je to však film, ktorý to mohol byť, a hlavne, nie je to Avengers 1, ktorý mal Lokiho - premysleného, dopredu vystavaného a geniálne zahraného záporáka. Do doby, kým bude vo filmoch rásť počet digitálnych postáv, bude ekvivalentne klesať i kvalita filmov - stratia totiž faktor ľuďskosti - a to je predsa to, čo máme radi najviac... Ps: prvá potitulková scéna je, na tú druhú nečakajte, nedočkáte sa ;) 75% | CineStar Černý Most, Praha, 28.4.2015 | ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Sázka na marveláckou jistotu. Charaktery pořád baví, Whedon má hlášek a nápadů na rozdávání a fungují překvapivě i vážnější a emociálnější chvíle. Tohle si prostě jako comicsový fanda nejde neužít. Jen ten Ultron a Spaderův charismatický hlas zůstali krutě nevyužity a při závěrečná rozhodně nebyla tak strhující a vypiplaná, jako řádění na Manhattanu. Navíc byl ten Ultronův plán opravdu dementní. I přesto ale poctivý letní popcorn se vším všudy. ()

Galerie (201)

Zajímavosti (140)

  • V čase 01:47 je možné vidieť úplne zničenú Škodu 120 na moste. Tesne po 2. hodine je však opäť nepoškodená. (Sao Saoi)
  • V troskách hlavního města Sokovie můžeme zahlédnout poničenou Škodu 120. (Mtwongo)

Související novinky

Desátému Rychle a zběsile ujel rozpočet

Desátému Rychle a zběsile ujel rozpočet

18.11.2022

Jako by nestačilo, že desáté Rychle a zběsile muselo vyměnit režiséra Justina Lina (Star Trek: Do neznáma, Rychle a zběsile 5), který nevydržel pracovat po boku egoisty Vina Diesela, za rutinéra… (více)

Joss Whedon se vrací do televize

Joss Whedon se vrací do televize

15.07.2018

Režisér prvních dvou Avengers Joss Whedon se mezi geeky poprvé proslavil díky seriálu Buffy, přemožitelka upírů. Od té doby měla jeho kariéra jenom vzestupnou tendenci, jenže pak přišlo zklamání řady… (více)

Toby Kebell půjde po krku Vinu Dieselovi

Toby Kebell půjde po krku Vinu Dieselovi

28.06.2018

Akční komiks Bloodshot s Vinem Dieselem (Rychle a zběsile) v hlavní roli se pomalu přesouvá před kamery a nyní bylo konečně taky oznámeno obsazení hlavního záporáka. Postavu nelítostného Axe,… (více)

Black Panther velkolepě ovládl kina

Black Panther velkolepě ovládl kina

19.02.2018

Dlouho to vypadalo, že je značka pro blockbuster to nejdůležitější. Teď se však ukazuje, že je (minimálně) stejně důležitá i péče o ní. Kdybyste se před pár lety zeptali, jestli za první víkend utrží… (více)

Reklama

Reklama