Reklama

Reklama

Půjčovna masa

(seriál)
  • USA Altered Carbon
Trailer 1
USA, (2018–2020), 15 h 36 min (Minutáž: 43–67 min)

Tvůrci:

Laeta Kalogridis

Předloha:

Richard Morgan (kniha)

Hrají:

Martha Higareda, Joel Kinnaman, James Purefoy, Stephanie Cleough, Ato Essandoh, Byron Mann, Andre Tricoteux, Matt Frewer, Renée Elise Goldsberry (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Po 250 letech strávených v hibernaci je oživený vězeň, který si může vydobýt svobodu jediným způsobem: musí zjistit, kdo je vrah. (Netflix)

Recenze (244)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série je hodně příjemným scifi překvapením. Ač ne moc diskutované ani nikde propagované, s neznámými herci a s dost ulítlou představou budoucnosti a výměnou lidského vědomí pomocí malého žetonku v páteři. I tak jsem ale seriálu od druhé epizody propadl a byl přímo nadšen u dílu číslo 5. Bohužel dál už byl seriál trochu slabší, vymýšlel si natahující a dále vysvětlovací berličky, ale hrdiny už jsem měl oblíbené. Na druhou sérii bude ale lepší si počkat, když hlavní hrdina přesedlá do jiného těla a už se nejspíš ani nedočkám nejlepší postavy seriálu - hoteliéra Poea. 2. serie aneb Poe se přeci jen vrací. Juhů. No a tím končí většina pozitiv. Ze zbytku série se dá kladně hovořit už jen o návratu vůdkyně povstání po 300 letech z hrobu. Což byla špičková 4. episoda. potom už jen charismatický záporák v podobě velitele, který je v novém a rozhodně (oproti hlavnímu hrdinovi) v lepším těle. Ke konci serie jsem už u dílů začínal usínat. A vždy k tomu docházelo, když došlo na akci. Poslední vyslanec byl v první řadě a v první řadě bystrý bojovník. Z té jeho bystrosti zbylo ve druhé řadě už jen pár poznámek a vsazeno bylo na jeho kung-fu dovednosti. Býda, býda. ()

kristianzen 

všechny recenze uživatele

nejvíc deep transcendental work. It is image of our inner land. Mind and mentality. Character and consciousness. Reminder and goal that primary meaning of life is to to free your self means to free  world itself, because you are the world and you have to go deep to yourself so deep that you withstand the biggest largest pain you cannot even imagine.  And you will have to look right through it live it feel it totally in its power. But at the same time it is an illusion of time and matter as your body and world around it. You are the tool you are looking for. You are the decision. You are the puzzle. You are the answer and world is your question. It is absolute connection. fight for freedom, fight gently with deep care about child in yourself and endorse him. Endorse him and her in you more than your parents could ever imagine. Surpass your parents more than you can imagine. Open your heart so truthfully and imagine absolute support and love which is given to you with the instruction how to use it. Instructions are your intuition and joy and sense for adventure and games. You are playing life set your goal or play it on random but be conscious about here and now and set your intention to live the ultimate truth. And truth is something which brings and gives peace with power. ()

koxin 

všechny recenze uživatele

Odvrácená stránka nevyhnutelného technologického vývoje a jeho následků v zbořených základech dnešní společnost. Je neskutečné, kam až tvůrci zašli. Altered carbon dokazuje, že není nutné vidět stříkat krev a vnitřnosti téct, abyste znechutili diváka. A v takovémto světě o to lépe vynikne láska, která příběh od začátku pohání, ač vám to ukážou opatrně až v pozdějších epizodách. Doufejme, že se případné další série s vyšším budgetem neodchýlí a neudělají z toho pouze efektovou záležitost, byť třeba za pořádný soundtrack bych byl rád. ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Velice poutavá sci-fi podívaná, jehož svět vás bude bavit a zajímat. O nahá těla, akční scény a zlomové momenty zde není nouze. Až jsem se občas trochu už v tom motala, ale finále vás vymotá. Zdevastovaná lidská povaha je místy krásně vyobrazena a i k postavám si dokážete najít nějaký vztah. I když osobně si nejvíc budu jako highlight pamatovat růžový batůžek, co nás celou dobu provázel. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Mohl by to být áčkový seriál, a stačilo jen málo. Občasná béčkovost, záměrná překombinovanost, nebo sem tam zjednodušující nelogičnost mu ale sluší víc. V cyberpunku se nevyznám, takže budu věřit hlasům tvrdícím, že námět není originální. Mně se ten netradičně vymyšlený, ovšem na vodě postavený svět líbil. Ocenil bych nějaký uvítací tutoriál. Postavy z reálií něco málo nakousnou, něco se dá domyslet a něco vyplyne ze situace. Ovšem protože se hlavní hrdina i po čtvrt tisíciletí mimo vcelku orientuje (kam zmizel technický pokrok?), tak je pro mě po první sérii většina věcí záhadou. Zážitku to neublížilo, protože ten stojí na tísnivé atmosféře a především na napětí. Scénář se s postavami nemazlí. Nechává je projít peklem i očistcem a to všechno několikrát dokola. No a protože jsou to vesměs sympaťáci, tak jsem trpěl s nimi. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Podla mna pecka. Drsne. Dokonca by som povedal ze na mainstream mega drsne. Pacilo sa mi ako si to vytvaralo pribeh. Budovanie napetia je super. Ortega mohla by trochu lepsie zahrana, ale stvarnila ju aspon sexi herecka co sa nevahala vyzliect. Inak su tu super postavy. Sam Kovacs ma bavil. Poe bol dokonaly. Slizky sikmooky killer tiez sadol ako rit na serbel. Jedine co mi trochu kazilo serial bola sestra. Na konci to uz s nou bolo trochu chujne. Som zvedavy na druhu seriu. Davam zatial slabych ale vzbojovanych 5*. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Před tím, než jsem na seriál kouknul, tak jsem četl dost nadšených reakcí, ale také dost reakcí, které byly dost zklamané. Jsem velmi rád, že se mohu přidat na stranu barikády, která z tohoto seriálu je nadšená. Já osobně jsem velmi spokojený, ale k absolutní spokojenosti mi něco málo chybělo. I tak si Netflix a tvůrci zaslouží obrovskou pochvalu, že do tohoto projektu šli, a taky že ho pojali dost nekompromisně. Žádné zavíraní očí, žádné pohledy stranou. Násilí, drogy, a sex s nahotou v plné míře. Důležité je, ale zmínit, že to má své opodstatnění a není to jen, kvůli nějaké kontroverznosti. Velmi se mi líbila vizuální stránka seriálu, která je famózní. Spoustu nápadů, zajímavý svět plný detailů a propracovanosti. Daný svět působí velmi živě a originálně. Co se týče příběhu, tak ten se mi dostával pod kůži malinko déle, ale jakmile tam byl, tak jsem byl velmi rychle zaháčkovaný a těšil jsem se na každý díl. Některé věci mě nesedli, ale na druhou stranu jsem některé věci o to více docenil. Dost hodně mě sedli herci, kteří hrají velmi dobře. Joel Kinnaman je dobrý a svou roli zvládl, a krásně jsem mu to celé věřil. Martha Higareda si mě naprosto získala a má nejlepší roli v celém seriálu. Velmi se mi líbila Dichen Lachman protože předvedla dost dobrý výkon. Totéž platí i pro Renée Goldsberry, jejíž linka mě bavila. Z vedlejších postav jsem si užil Jamese Purefoye a Chrise Connera. V seriálu mě bavila jak akce, tak i klidnější scény plné emocí. Některé věci působily béčkověji, ale to mělo svůj účel, a neberu to jako zápor. Ve výsledku jsem se seriálem dost hodně spokojený a budu vyhlížet druhou řadu, a doufat. ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Maximum je možná trošku zbrklé hodnocení, ale námět, vizuál, herci, nápady... jo! Závěr je maličko pomalejší, ale jinak nemám co vytknout. AC se stane milníkem. ()

Midori_Mike 

všechny recenze uživatele

Jsem jedním z těch, kterým tohle sedlo zcela na míru. Tohle je pro mě cyberpunk, ze kterého mi po dlouhé době běhal příjemný (i nepříjemný) mráz po zádech. Mějte mě klidně za kacíře, ale tohle pro mě bylo mnohem zajímavější, než Blade Runner 2049. S prvním Blade Runnerem nesrovnávám, to nejde - ten vznikl skoro o 40 let dříve. Kvalita tohoto seriálu dělá samozřejmě perfektní knižní předloha, ale přece jenom samotní tvůrci na tom mají také značný podíl, protože vizuálně nemám absolutně co vytknout. Tohle tady dlouho nebylo, pokud vůbec. Každopádně od tohoto seriálu dále má Netflix můj doživotní vděk a obdiv. Nebojí se dělat seriály, které by se ostatní vydavatelé báli financovat. To už ostatně dokázali prostřednictvím Stranger Things ()

Wade 

všechny recenze uživatele

Perfektní Joel Kinnaman + krásná a skvělá Martha Higareda utvořili super sci-fi/krimi podívanou v cyberpunkovém světě na kterou se skvěle koukalo. --- Bohužel tohle všechno šlo v druhé sérii pryč a ze skvělého seriálu se stala jen dobrá podívaná, protože nový herci prostě nedokázali tolik zaujmout a i když si na ně divák po pár dílech zvykne prostě to není ono i děj nebyl tolik poutavý, alespoň že Poe zůstal takový jaký byl. 1.série 4/5 (8/10 IMDb) --- 2.série 3/5 (6/10 IMDb) --- ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

To, co začalo jako noir sci-fi detektivka se zajímavým nápadem, zasazená do špinavého přelidněného světa plného neonových nápisů ála Blade Runner, se bohužel po prvních třech epizodách změnilo na blbou telenovelu téměř cimrmanovských rozměrů (vše okolo Takeshiho sestry). Seriál, který by měl potenciál díky své originalitě, temnému prostředí a docela dobrému castingu (Kinnaman, Higareda, Purefoy) tak zase jenom sklouzl do bahna všemožných klišé a nesmyslných plot-twistů. 1. série - 2*. ()

Zagi20 

všechny recenze uživatele

Neokoukané a perfektně zpracované prostředí cyberpunku, nemůže zakrýt skutečnost, jak neuvěřitelně překombinovaný příběh se snaží tvůrci vyprávět. Bavilo mně to, ale zhruba v polovině už mi bylo jedno jak to dopadne. Ztratil jsem se ve všech těch postavách, konfliktech a zvratech. Chtělo by to trošku ubrat na ambicích a víc se věnovat souvislostem. 70% ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

1. série... asi? Moc ani nevím jak hodnotit, když jsem nebyl schopen dokoukat první sérii. Neustálá šmatlanice v podobě rozplétání příběhové linky, která se snaží ukázat nějaký ten nový pseudosvět a vlastně zapomíná na nějakou zápletku. Vlastně ani nevím o čem to bylo. O čem to mělo být. Táži se Vás, vážená poroto. Oceňovaná kravinka, která si zřejmě našla dost příznivců. Pro mě osobně šlo o neustálý náběh čehosi futuristicky bláznivého a ne moc smysluplného. Už samo o sobě, že to sklouzávalo do nějakého druhu anime, bylo nanejvýš prapodivné. Asi nikdy viac. ()

dragon94 

všechny recenze uživatele

Do tohoto seriálu jsem se přemlouval hodně dlouho. V podstatě nějakého půl roku. Pořád jsem se tomu vyhýbal, protože jsem se bál, že se to bude brát pekelně vážně, a že to bude sice něco zajímavého, ale nudného. Díky bohu, že jsem se jednoho dne odhodlal a prubnul první díl. Okamžitě si mě totiž tento seriál získal. Né jenom opravdu skvostnou vizualizací, jejiž úrovně nedosahují ani mnohé holywoodské bijáky, a sympatickým hlavním hrdinou, ale také parádní zápletkou, výbornou akcí a výborně napsanými a zahranými postavami. Altered Carbon je pro mě osobně překvapením roku. Škoda jen komornějšího finále, do kterého toho mohli vecpat trošku víc. 5* 92% ()

LizianShaw 

všechny recenze uživatele

Svět cyberpunku se mi velice zamlouvá, je dnes zatím docela neokoukaný, přirovnávat ho lze jen k Blade Runnerovi, ale AC se mu tónem vůbec nepodobá. Carbon je o dost surovější a akčnější (2049 dbá o dost víc na vizuály a hloubku) zkrátka R rating mu dost prospěl. Jde docela vidět, že do seriálu byly investovány značné peníze, což mu jedině prospělo, taková hi-tec budoucnost musí nějak vypadat. Joel Kinnaman jako Takeshi překvapil, o to víc zklamala nová slupka s tváří Anthony Mackieho, jehož Kovacs (nehledě na rasu) už tak charismatický nebyl. Oblíbenou postavou byl samozřejmě Poe, u něhož jsem byl velice rád, že byl jako jediný ve druhé sérii. Snad nejsmutnější arc měla Martha Higareda, která se spojením Kinnamana, Poea a herečky Lachman dokazuje, že první série se dost vydařila, 5 hvězd si určitě zaslouží. Druhá série nebyla špatná, ale už nepřinesla moc nového, jako ta první, některé postavy přibyly do počtu, na druhou stranu jsem byl rád za pouhých 8 epizod, uteklo to docela rychle. Uvítal bych třetí sérii s novou slupkou (třeba Callan Mulvey nebo Ed Skrein). 75% ()

spikey1 

všechny recenze uživatele

Netflix se holedbá tím jak dokážou předpokládat dle datové analýzy na co se chce divák zaměřit při sledování. Tak si to tam doprkený vohrady opravte vy trapáci. Chápu že jste po ukázce Cyber města ukázat širší záběr světa, ale pak to zaříznout. To jste hovádka boží. Dokonalou první sezonu, kterou se dalo rozvětvovat uskřípli future válkou druhé sezony, nedík ale facku za tu stopku teda. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. Řada: Hyper-Sci-Fi podívaná, která každou epizodou dokáže překvapit fantazií autorů. Vystavěli svět a jeho logiku využívají do naprostého maxima. To celé by ale bylo jen trapná digitální opičárna bez správného pojetí (občas pro slabší nátury až přes čáru) naturalismu. Ten dodává to správné koření a jeden nestíhá nic než zírat, že něco podobného vůbec vzniklo pro TV. Netflix prostě jede a i přes počáteční skepticismus (promakaný scénář začne zapadat až šestou epizodou) musím uznat, že seriál zatraceně ví co dělá a vychutnat si ho na 100% se dá až na druhé podívání, kdy vyplavou i veškeré detaily, které napoprvé nedávaly smysl. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Úžasný a řádně hutný sci-fi zážitek prvních dílů bohužel postupně přešel do béčkové vztahové romance. Celé to navíc stále nabíralo Westworldovou tematikou, kterou si mohli autoři odpustit. Nebýt výrazně horší druhé půle seriálu, mohlo to být za plný počet. ()

LuciusWlk 

všechny recenze uživatele

Je jenom velká škoda, že podobných seriálu navzniká více. Čímž myslím, tak zatraceně dobrých seriálu. Tahle space opera má vše, co se od tohoto žánru očekává a já si jí náležitě užil. Teď jen doufat, že další řada udrží laťku tak vysoko, jak jí ta první nastavila. S02- druhá série kvalitou příběhu nedosahuje kvality první. Přesto, že jde o řemeslně a vizuálně vynikající záležitost, jen o chloupek nesnižuje hodnocení na 4*. ()

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Kyberpunkový Altered Carbon mění obsazení

Kyberpunkový Altered Carbon mění obsazení

30.07.2018

V čerstvě oznámené druhé řadě kyberpunkové sci-fi Altered Carbon od Netflixu se v hlavní roli vojáka Takeshiho Kovacse nově objeví herec Anthony Mackie (Captain America: Občanská válka, Detroit). Ten… (více)

Netflix a hvězda bojových umění

Netflix a hvězda bojových umění

01.07.2018

Netflix si objednal akční sci-fi seriál Wu Assassins s hvězdou bojové série Zátah Iko Uwaisem. Scénář k novince napíše John Wirth (Terminátor: Příběh Sáry Connorové, Falling Skies), o režii první… (více)

Barbar Conan míří do televize

Barbar Conan míří do televize

06.02.2018

Amazon dal před pár měsíci najevo, že si hodlá sehnat vlastní Hru o trůny. Krokem číslo jedna byl nákup televizních práv na Pána prstenů, z čehož se má ukuchtit prequel slavné filmové trilogie. Krok… (více)

Reklama

Reklama