Reklama

Reklama

Leatherface - zrození

  • USA Leatherface (více)
Trailer 2

Film předchází událostem původního snímku Texaský masakr motorovou pilou (1974) a přiblíží nám zrod legendárního masového vraha, známého jako Leatherface (Kožená tvář). Dospívající Leatherface uteče z psychiatrické léčebny spolu se třemi dalšími pacienty a unese mladou zdravotní sestru. Na stopě je jim však muž zákona toužící po pomstě. (Spidey3)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (203)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Vidět tuhle 18+ (Netflix rating!) krvárnu v patnácti po boku Pachu krve, Fakulty, Vřískotu nebo Blair Witch, asi bych to dneska adoroval podobně, ne-li více než výše vypsaný filmy. Jak se ale s nabývajícíma hororovejma zkušenostma mění nároky a preference, nemá už Leatherface mezi průměrnýma příbuznýma šanci na solidní umístění v mým guilty pleasure žebříčku... Vždycky se na podobný vyvražďovačky rád podívám, chce to ale něco víc než jen rutinní odškrtávání přibývajících mrtvol. A přitom to s onou tajnou identitou hlavního masochisty zprvu vypadá tak geniálně! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Všechno, co jste kdy nechtěli vědět o mládí Kožené tváře, ale Bustillo s Maurym se na to zeptali za vás. Opravdu si moc nedokážu vysvětlit, proč talentované režijní duo, do nějž bylo po jejich prvotině vkládáno nemálo očekávání, vidělo jako dobrý nápad ujmout se zrovna této skomírající série. A proč do ní přispěli zrovna tímto způsobem. Jejich Leatherface není dostatečně utržený ze řetězu, aby nějak vybočil z řady obdobných, ale lepších snímků. Nicméně si film na rozdíl od posledního TCM z roku 2013 drží alespoň řemeslný standard, jakous takous atmosféru a není potopen do bažiny všeobjímající demence, takže na průměr to stačí. ()

Reklama

ARI50 

všechny recenze uživatele

Podle mě si to tu pětku zaslouží jo našel bych tam maličkosti jako vlasy totálně od krve a za několik sekund jako nové u slečny, ale to jsou ty maličkosti příběh, super mohl být víc roztažený ale budiž, herci spokojenost prostředí filmu taky a to nejlepší pořádná dávka krve a brutality to se mi hodně líbilo a tady to samozřejmě musí být je jen škoda že těch části je tolik co se vzájemně přeskakují že by to chtělo už jet po sobě či uplný restart. Nechutný bylo kravská hlava na chlapcovy fuj. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Od tejto dvojky režisérov som nič svetoborné nečakal a dobre som urobil. Podľa mnohých užívateľov to mal byť aspoň hotový krvavý masaker, no nekonal sa ani ten. Len sem-tam nejaký rezanec motorovou pílou alebo kladivo do hlavy a pod. Žiadne poriadne pílenie sa nekonalo. A dej? Chvíľu som si myslel, že z toho môže niečo byť, ale po pár minútach sa z toho stala jednotvárna nuda, ktorá mala v sebe na tento žáner až príliš málo napätia. Na druhú stranu oceňujem kameru, hudbu a herci sa našťastie tiež chovali prirodzene, aj keď sa od roboty nepretrhli. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Texaský masakr francouzských zoufalců. Jakožto zdejší hororový expert bych se hned v úvodu komentáře mohl pochlubit svou odbornou predikcí z loňského roku, v níž se s fundovaností sobě vlastní vyjadřuji k očekávaným (ne)kvalitám snímku. Mohl, ale vzhledem ke své vyhlášené skromnosti tak neučíním (přestože se má prorocká slova ohledně tohoto odpadového braku opět do písmene naplnila). Schopnosti režisérské dvojce vykazují neúprosnou degresivní tendenci. Jejich odstrašující transformace v bezradné břídily započala prvotním zábleskem tvůrčí geniality v podobě strhujícího À l'intérieur. Uběhlo pouhých deset let a Bustillo s Maurym se zmítají ve smrtelné agonii, z které není návrátu. Po všech stránkách amatérský Leatherface uráží skutečného fanouška žánru slabomyslným scénářem se spoustou trhlin v logice chování postav, ochotnickými hereckými výkony a úplnou absencí napětí. Absolutní laik, který posuzuje kvalitu hororu výhradně optikou gore scén, možná nějakou tu hvězdu udělí. Pro všechny ostatní naprostá ztráta času. ()

Galerie (124)

Zajímavosti (8)

  • Světová premiéra se konala 25. srpna 2017 na FrightFestu v Londýně. (ČSFD)

Reklama

Reklama