Reklama

Reklama

Leatherface - zrození

  • USA Leatherface (více)
Trailer 2

Film předchází událostem původního snímku Texaský masakr motorovou pilou (1974) a přiblíží nám zrod legendárního masového vraha, známého jako Leatherface (Kožená tvář). Dospívající Leatherface uteče z psychiatrické léčebny spolu se třemi dalšími pacienty a unese mladou zdravotní sestru. Na stopě je jim však muž zákona toužící po pomstě. (Spidey3)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (202)

juta 

všechny recenze uživatele

Nová koženka mi moc nepřipomínala, že by měla něco společného s příběhem s předešlými filmy. Svoji tvář dostávala až ke konci filmu, což bylo podle mě docela pozdě, protože se po většinu času věnovala útěku z léčebny a to nebylo úplně to pravé. V atmosféře i hudebním podkresu je slyšet určitá podobnost, ale já se těšil i na ten příběh, který by mi připomínal z větší části to, na co jsem byl zvyklý, ale tady mi tahle důležitá součást dost chyběla. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Don´t mess with the Family!! Ten pocit když příjde člověk z práce domů a jako první, co udělá se podívá, co dnes vyšlo a vidí velkým LeatherFace, ten úsměv, který se vykouzlí na tváři na film, na který čekám rok je nepopsatelný. Jsem hodně rád, že tenhle Prequel dostala na starosti dvojice Bustillo and Maury, což jsou dva vynikající francouzští řezníci, kteří natočili klenot Inside a dva slušné horory Livide a Among the Living, LeatherFace je po Inside jejich nejlepší počin. LeatherFace už od úvodu zaujme hodně špinavým lookem, film opravdu působí, jako by se natočil v 60. letech a pro starý Texas já mám ohromnou slabost. Film servíruje od začátku do konce hutnou dávku poctivého Gore a kouká se na to sakra moc dobře, letos nic brutálnějšího rozhodně nevyšlo. Sex na mrtvole či sežrání za živa prasaty, to se jen tak nevidí. Potěší i šerif, který si jede podle svých pravidel, krásná Lili Taylor, hutná atmosféra s parádním soundtrackem, no jsem hodně spokojený. Duchařiny a Démoni vedle Leatherfejsa působí jako omalovánky pro děti, ta zdejší beznadějnost, špína, hnus a psychopatická rodina Sawyerů dělá z filmu velmi intenzivní zážitek. Průchod lesem v noci, křik utíkající ženy a zvuk motorovky to je nepopsatelná atmoška! Kdo podobné filmy může, ať neváhá, litovat nebude. Zbytek bude brblat. 80% ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

Zkoukněte prvních 5min. pak jeďte od 70.minuty dál. Vůbec o nic nepříjdete. Páč jsem si několikráte (i díky sequenci s Hartmanovou dcerou) notně zanadával. Nesnáším amorální hnusné filmy plné degenů, sráčů a blonďatých popálených děvek (aspoň že ji prostřelil ranger palici, to bylo velmi uspokojivé) a nepotrestaného zla. A fakt mi je těžce u prdele, že to má býti prequel k orig. Aspoň mohu pochváliti producenty nebo koho, že to drze nenazvali TMMP, páč to s touto sérií nemá prakticky NIC společného. Malé plus je to, že jde o retro z let 55-65. A s bonbónkem z min. roku (byť zde jako i jinde, jest nesmyslně uveden rok současný) se to absolutně nemůže měřiti. Je to tzv. vývojová slepá ulička, která vede odnikud nikam a jen mi připoměla, že bych nakopal do xichtu těm, co škrtli plánované pokr. (režisér o to stál a navíc film za 20 mil. vydělal 47) předchozího (pro mě nyní o 300% lepšího) a roztomile prdle úchylného 3D, který mi po tomto dává mnohem větší smysl, než kdy dříve a na jehož základě jsem dal 2.šanci (sice opět marnou, ale o něco lepší, než napo1.) 1.filmu, ze kterého jak víme 3D přímo vychází. Tudíž...pokud jako já, chcete míti vyloženě film oficiálně patřící do série TMMP odškrtlý ze seznamu, koukněte. A nejlépe v té mnou doporučované PKD cut verzi. Jinak se tomu vyhněte velkým obloukem a nic se vám nestane. Prostě, totálně mimózní film, u kterého nechápu, co tím chtěl básník říci. :-/ ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Vidět tuhle 18+ (Netflix rating!) krvárnu v patnácti po boku Pachu krve, Fakulty, Vřískotu nebo Blair Witch, asi bych to dneska adoroval podobně, ne-li více než výše vypsaný filmy. Jak se ale s nabývajícíma hororovejma zkušenostma mění nároky a preference, nemá už Leatherface mezi průměrnýma příbuznýma šanci na solidní umístění v mým guilty pleasure žebříčku... Vždycky se na podobný vyvražďovačky rád podívám, chce to ale něco víc než jen rutinní odškrtávání přibývajících mrtvol. A přitom to s onou tajnou identitou hlavního masochisty zprvu vypadá tak geniálně! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Podle mě je největší problém v názvu. Dvě třetiny filmu si s klasickým Texaským masakrem vůbec netykají a díky silné kriminální lince se blíží spíše k Zombieho Vyvržencům nebo dokonce Stoneovým Zabijákům. Páni režiséři navíc po tuhle dobu tahají diváka za fusekli, a bude jen čistě na něm, jestli to vezme s povděkem, anebo ho to nasere. Na ono ňuňánkové prostředí farmy Sawyerů tak zbude dohromady asi kolem 20 minut celkové stopáže, což pro fandy originálu bude určitě málo. Je ale zase fakt, že v závěru to pěkně šlape, les je oldschoolově nasvícenej a motorovka, na jejíž ostrej zvuk všichni nadrženě čekáte, nakonec přece jen odvede kus špinavý prácičky. No a abych byl kompletní, tak počítejte s výbornou Taylorkou, nějakou tou úchylnou šukačkou a pár gore atrakcema (mezi ně však rozhodně nepočítám tu s prasaty, protože je blbě natočená a jde v ní hovno vidět). Takže asi tak. A příště, kluci žabožrouti, bych prosil zase vlastní tvorbu! ()

Galerie (124)

Zajímavosti (8)

  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva v USA, tak celé jeho natáčanie prebiehalo v Bulharsku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama