Reklama

Reklama

Leatherface - zrození

  • USA Leatherface (více)
Trailer 2

Film předchází událostem původního snímku Texaský masakr motorovou pilou (1974) a přiblíží nám zrod legendárního masového vraha, známého jako Leatherface (Kožená tvář). Dospívající Leatherface uteče z psychiatrické léčebny spolu se třemi dalšími pacienty a unese mladou zdravotní sestru. Na stopě je jim však muž zákona toužící po pomstě. (Spidey3)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (203)

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $914,000▐ Len prachsprostá samoúčelná uchylárna. Kde sa chcú tvorcovia zviesť na zmesi krvavých ako že sirupových nechutností ale táto doba je už dávno preč, tadiaľto cesta nevedie. Hneď úvod naznačí v akých povrchných banálnych vodách sa bude plávať. Na moment tu máme aj pozitívny impulz, keď sa dej presunie na pôdu blázninca, kde to má záchvev lepšej výstavby deja, kedy sa to nasmeruje k ako takému napätiu, prostredie pre pravý nádych temnoty. Lenže toto vydrží asi len takých 15 minút a hneď to padne kde to má nasmerované teda do žumpy, či že ďalšia ako "hororová" zbytočnosť. /10%/ ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Nečekám od žádnýho dalšího přírůstku TCM nic vele, ale prostě tohle je v píči. Pominu-li hrstku brutálů (a nekromantiky), tak je to úplně zlý prequel s kokotskou zápletkou dětí uprchlých z nějakýho blázince, který je úplně komplet slabě obsazený bez jedinýho pořádnýho charisma. Navíc jsem asi nedával dost pozor a celou dobu trávil v domnění, že Leatherface je to tlustý opožděný hovado, nikoli nemastnej a vesměs úplně normální teenager, což je prostě od základu úplně trapně. Kdo jste neviděl, dejte si místo toho radši třeba starou dvojku, u tý jsem se nedávno potěšil. Fuj tady s tou vyhlazenou bezpohlavností totál mimo mísu, ta špinavá buranská atmosféra a kouzlo tu absolutně neexistuje. Otrávení. ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

No jo, je to takový mix Halloweenu od Zombáče a Vyvrženců pekla, také od Zombáče (jaká to ironie) a kožený ksicht, je tady spíš takový divák a všechno to vstřebává a nasává to do sebe, aby se ke konci rozjel. Ale přišlo mi, že duo režisérů, se snaží vrstvit brutalitu a zvrácenost, nad příběhem, což jak se ukáže, je škoda veliká. Jelikož ke konci mohli udělat řádnou ojebávku, že by se Lizz přidala k rodině, jelikož ji společnost zavrhla. Kdo však předvedl vynikající výkon, byl Stephen Dorff který naprosto s přehledem zastává roli psychouše, který děsí všechny okolo sebe. Rozhodně je to lepší než, ta verze z roku 2013, ale Marcusova verze je prostě zdařilejší, napínavější a víc démoničtější, i po tolika letech. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Leatherface nie je ani tak zlým filmom, len jednoducho nespĺňa svoj účel, a to prezentovať nám pomalý vývoj ikonického hororového vraha. Práve v tom bode, v ktorom mal najviac vynikať, zlyháva kompletne na celej čiare. Prvá časť ťažiaca z atmosféry okolitého prostredia mohla byť pokojne dlhšou, stredné pásmo plné krvi a akcie si bezpochyby žiadalo skrátiť a miesto neho sa malo zamerať na Jedovo vnútorné ja, ktoré sa nám malo odkrývať postupne a plynule, až do citlivo vystupňovaného finále. Škoda, potenciál tam bol, len príšerne nevyužitý. Leatherface vás ako horor neurazí. No ako vzkriesenie či nostalgický návrat k sérii? V tomto smere nečakajte žiadne uspokojenie. 5/10 ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Pre mňa najočakávanejší kúsok roka - nakoľko režiséri nakrútili 2 horory, ktoré mám v Top 10. No žiaľ, na plný počet to opäť nebude. Síce súhlasím, že v rámci tohto roka sa jedná o najbrutálnejší film, ale tento rok vlastne nič brutálne ani nevyšlo, takže to nie je veľká útecha. Záverečná 15-minútovka je tip-top, potešila scéna s motorovkou, nejaká tá občasná úchyláreň a najviac ma asi zaujal soundtrack, ktorý je jedným slovom dokonalý. Na druhej strane, od týchto dvoch majstrov som čakal ešte omnoho väčšie šialenstvo. Gore je samozrejme kvalitné, ako vždy, ale nebolo ho až tak veľa, ako by som si želal. Čiže fajn, ale na riť som nepadol. Ak si dobre spomínam, časť The Beginning z 2006 bola väčší masaker. Pre istotu si dám v najbližšej dobe repete. ()

Galerie (124)

Zajímavosti (8)

  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva v USA, tak celé jeho natáčanie prebiehalo v Bulharsku. (MikaelSVK)
  • Světová premiéra se konala 25. srpna 2017 na FrightFestu v Londýně. (ČSFD)

Reklama

Reklama