Reklama

Reklama

VOD (1)

Do opuštěného venkovského domu se nastěhuje Courtney Collinsová se svými dvojčaty, devítiletými syny Dylanem a Zachem. Brzy ale zjistí, že nejsou mezi stěnami domu asi až tak úplně sami. Na scénu krvavého příběhu se vrací stará promítačka a filmy, kamera, duše dětí, zavražděné rodiny využité jako oběť něčemu či někomu... Malý Dylan se mění, chová se stále záhadněji a zdá se být pod vlivem divných sil. Bagulova chvíle se blíží. Je nějaká naděje zastavit blížící se krvavý rituál? Jsou opuštěný dům nebo nedaleký kostel dostatečnou ochranou? Nebo spíše pastí? Najde se pomoc? (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (388)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Matka sa so svojimi dvoma synmi pri úteku pred násilníckym manželom ukryje na odlahlej farme s kostolom. Policajt z prvej časti sa snaží dostať čo najbližšie k démonovi Bughuulovi, a tak prichádza preskúmať miesto, na ktorom sa rodina usídlila. Jeden zo synov však v sklepe nájde pásky s vraždami a keď si rodina uvedomí, že ich syn sa stal Bughuulovou ďalšou obeťou, môže byť už príliš neskoro na útek. - Väčšina ludí odsúdila Sinister 2 ešte predtým, než sa vôbec dostal do kín. Po niekolkých premietaniach v kinách mal na ČSFD 31%!, ale aj tak som neveril, že to môže byť tak zlé. Samozrejme to vôbec zlé nebolo, len si ludia opäť museli potvrdiť svoju Demenciu (ktorá vychádza tento piatok a nemôžem sa jej dočkať). Sinister 2 je za moje krátke pôsobenie na ČSFD prvý horor, u ktorého s pribúdaním hodnotení pribúdali aj percentá. Tolko k štatistikám a mentálnej zaostalosti. Dvojka mala snahu pokračovať presne v tempe, ktorého sa držala jednotka. Tento štýl však nemohol fungovať, pretože jednotka podla mňa poskytla až príliš vela informácií o Bughuulovi, takže sa vytratila tajomnosť, ktorá bola velkou prednosťou jednotky. Z domu sa úplne vytratil ten pocit ohrozenia a niečoho zlého. Velmi zlou volbou bolo podla mňa aj prenesenie velkej časti deja do exteriérov. Najhoršie bolo to, že komunikácia s duchmi prebiehala aj za bieleho dňa, čo naozaj nepôsobí dobre. Chýbala mi tu aj sila, ktorú má Ethan Hawke v priestoroch domu, či už v Sinister alebo The Purge. Herecké výkony boli oproti jednotke podstatne slabšie. Smrti na páskach boli prekvapivo dobré, aj keď ovela menej brutálne a emotívne. Hudba bola podla môjho očakávania velmi dobrá a keby sa dej odohrával takmer celý v dome, atmosféra by podla mňa prekonala aj jednotku. Moji oblúbenci tomandandy sú proste zárukou kvality a na hororovej scéne patria momentálne k absolútnej špičke, takže sa nemôžem dočkať hororu The Ten O'Clock People. Rád by som napísal, že ma Sinister 2 prekvapil, ale nebola by to pravda. Ako jeden z mála som ho totiž dopredu neodsúdil, a tak som mal z neho radosť napriek tomu, že môj komentár obsahuje viac kritiky ako pochvál. + herec z Sinister a Kristy + herec z Sinister a The Purge + herečka z Sinister + 4 deti z Sinister ()

Genero 

všechny recenze uživatele

První Sinister byl dozajista hororová pecka. Promítači v panice prchali z promítacích kabin, sotva distributor dodal plechovou krabici se zlověstným obsahem, stateční a ostřílení hororoví matadoři si v kinosálech vzájemně zakrývali vytřeštěné bulvy a paní Generová mi přemáchla spodní prádlo. Není tedy divu, že se démon pan Bubák rozhodl pro svůj velký comeback. Bohužel by některé série měly mít nanejvýš jeden díl. Pan Bubák byl před třemi lety opravdový děsupán, navodil tísnivou atmosféru něčeho neviditelného, nebezpečného a řádně zkurveného a klidně bych si s ním založil metalovou kapelu. Nyní je z něj vágus v pršiplášti, co jen tak pobubává někde v koutě a cpe se do každého záběru. Teda nevím, jakou pobírá takový babylonský démon mzdu, ale já bych za 75 hrubého alespoň natáhl přes hlavu prostěradlo a huhňal na režiséra a další členy štábu: Mulisi, mulisi, vy píče! Takže ve výsledku neškodný a uspávací horor o otravných fakanech a přiblblých lepenkových krabicích. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"Sinister 2" je jednoznačný pokles oproti prvému filmu. Slabá atmosféra, slabý príbeh, hrozné herecké výkony deciek (okrem Dylana) a poňaté celkom nesprávmym spôsobom. Mal som dva dôvody, pre ktoré bol prvý film skvelý. Bol podaný z výborného uhla pohľadu a pásky neboli veľmi krvavé, no mali v sebe veľmi silného strašidelného ducha. To sa tu úplne zmenilo. Teraz máme príbeh z pohľadu chlapca a oveľa násilnickejšie pásky. A nefunguje to. Nehrá to do atmosféry. Nechápem prečo tie pásky musia teraz deti pozerať spolu. Nechápem prečo rozprávajú a prečo drvivú väčšinu filmu vyzerajú úplne zdravo... toto všetko ten film pre mňa tlačí dole. Finále nedáva podľa mňa moc zmysel a celý film je trošku postavený na hlavu. Pochválim ešte Shannyn Sossamon, ktorá tomu jediná dáva skutečného ducha a James Ransone sa naozaj snaží a jeho postáva vychádza celkom okey. Chlapec čo hrá Dylana je tiež celkom okey, no ostatní... radšej nebudem hovoriť, lebo fakt tomu nedávajú nič a je to suché, nemastné, neslané... bez chuti... no proste nudný hororový sequel, akých je na svete dosť. Dúfam, že ďalšie prznenie série už nenastane, a po tomto fiasku to ukončia. Hodnotenie: D+ ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|80%| První díl mě až tak moc nebavil, dal jsem 3 hvězdy – kovatelný průměr, no. Zato tohle pokračování mi sedlo o dost více. Příběh je sice prostý, ale funguje. Tempo je pomalé, ale u mě si to udržuje až do konce plnou pozornost. Scénky kdy duchové tvořící malé děti, sváděli skutečně žijící děti ke sledování hrůzostrašných filmů, mě nehorázně bavily. Místy to bylo až děsivé. Lekaček tu moc není. Finále bylo docela napínavé a i celkem nepředvídatelné. Herecká sestava se vyvedla. Hudba také nebyla špatná. No, já jsem se bavil, tak nevidím důvod, proč bych tomuhle nedal rovné 4 hvězdy. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Po úspěšné jedničce vzali značku do ruky fušeři z Blumhouse Productions (Jesebelle, Visions, Dark Skies a podobný sračky) a vytvořili přesně ten samý generický hororový produkt, na který se specializují. Tedy hloupé laciné lekačky (včetně toho, že poslední záběr je lekačkou (hloupou, lacinou)), děti, rozdělená rodina, izolovaný dům a hlavně neschopnost vzbudit jakoukoli emoci dále než tu samou sekundu kdy onen podnět proběhne. Je to usledovatelný, pár nápadů zde taky je a třeba snahu scénáristy to z minulého dílu dějak přicvakat dohromady je třeba ocenit, nicméně se můžete připravit na to, že za týden nebudete vědět, že jste to viděli. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (10)

  • Ve filmu měla být původně i scéna, kde chlapec sestřeluje plechovky prakem. Když je však shazuje, na plotě přistane ptáček. Chlapec na něj míří, ale vystřelit nedokáže. V tu chvíli přichází jeho bratr, ptáčka sestřelí a rozdupe ho. Vše sleduje z okna jeho matka. (pornogrind)
  • Na tabuli v kancelárii profesora je nakreslený démon červenej tváre z filmu Insidious (2010). (Pat.Ko)
  • Počas kostolnej scény boli použité živé potkany. (Mathew234)

Reklama

Reklama