Reklama

Reklama

Rapl - Série 1

(série)
Česko, 2016, 12 h 52 min (Minutáž: 58–61 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Kamera:

Marek Janda

Hrají:

Hynek Čermák, Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Tomáš Jeřábek, Kristýna Frejová, Cyril Drozda, Aneta Krejčíková, Sara Sandeva, Miroslav Etzler (více)
(další profese)

Epizody(13)

Recenze (68)

malylada 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série je celkově velmi podařená. Postavy jsou velmi dobře napsané a dokážou se za těch třináct dílů vrýt pod kůži. Trošku jsem měl problém v jednotlivých dílech s případy, které jsou velmi jednoduché a z detektivního žánru ne příliš strhující. Co se méně povedlo z detektivního žánru, tak vynahrazuje vývoj postav a bočních linek z osobního života, který se spojuje v zajímavé nitky. Poslední díly jsou výborně vygradované a určitě se Rapl může považovat za jeden z nejlepších českých seriálů......8/10 ()

sethi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No není to špatný! Některý díly vážně nadprůměrný, jiný stojí za starou belu (E11) Jako celek to ale drží hezky pohromadě. Již zmiňovaná atmosféra se severským nádechem mě hodně baví, včetně úvodní a závěrečné znělky. Syrovost mohla být ještě hutnější. Chtěla bych zmínit herce. Hynek Čermák - trefa do černého, Alexej Pyško - fenomenální, Lukáš Příkazký - dobré osvěžení. Jen Jan Dolanský mě trochu zklamal, takovej hezkej chlap a taková výživná role, ale nevěřila jsem mu ani ťuk, není ten typ. A kolik je vlastně tý Lucii Žáčkový? Vypadá chudák děsně... ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po excelentní Pustině nejlepší česká seriálová záležitost poslední vskutku dlouhé doby. Rapla jsem si zamiloval hned v úvodní části, nejen pro jeho ponuré a proto výtečné prostředí, ale samozřejmě kvůli všem pravidelně se vyskytujícím postavám, které jsou dokonale napsané a ještě lépe zahrané. Z potemnělých Krušných hor šel mnohdy mráz po zádech a kriminální případy byly až na minimalní výjimky zajímavě propracované. Čermák je pro mě jedním z nejlepších českých herců současnosti. A převážně jeho zásluhou jsem tenhle seriál přelouskal v tak krátkém čase, abych si mohl před pár okamžiky přečíst, co na nás pan Pachl připravil do druhé série, kterou uź netrpělivě očekávám. ()

Caa 

všechny recenze uživatele

Není to úplně blbé, ale k dobrému detektivnímu seriálu tomu ještě dost chybí. Kupříkladu postava Kuneše se nikam nevyvíjí. Vyšetřování případu Hany W. v podstatě neprobíhá, takže chybí pojítko mezi jednotlivými díly. Většina pachatelů je tvůrci prozrazena už v první třetině dílu. O logické nedostatky v ději není nouze. Co se ale fakt povedlo je kamera a krásně ponurá atmosféra. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný a napínavý akční kriminální seriál. Po shlédnutí celé první série bych ho zařadil mezi to nejlepší, co lze v domácí produkci v daném žánru vidět. Herecké výkony úplně všech herců a celého týmu kriminalistů jsou výrazné a přesvědčivé. Sledování každého dílu mne bavilo. 4-5 hvězd (osobní poznámka na okraj: musím se dodatečně podívat na sérii Cirkus Bukowsky, který mne minul) ()

Galerie (185)

Zajímavosti (58)

  • Tento díl se natáčel v Jablonci nad Nisou, na Špičáku v Jizerských horách, Jáchymově, Klánovicích, Nuslích. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Lichvář (Rostislav Novák st.) má na svém pozemku maringotku s nápisem: „Cirkus“. Sám Rostislav Novák st. je členem rodinné skupiny, která se jmenuje „Cirk La Putyka“ a věnuje se takzvanému „novému cirkusu“. Pojmenování putyka (hospoda) je připomínkou časů, kdy podléhal alkoholu. (sator)
  • Efedron, který se v příběhu objevuje, je plně syntetická droga ve formě bílého krystalického prášku. Jedná se o stimulant, je alternativou k pervitinu či efedrinu. V šedesátých letech dvacátého století byl v tehdejším SSSR klinicky testován jako antidepresivum. (sator)

Reklama

Reklama