Reklama

Reklama

Svět pod hlavou

(seriál)
  • angličtina World under Head (více)
Trailer
Drama / Mysteriózní / Psychologický / Krimi
Česko, 2017, 9 h 38 min (Minutáž: 54–60 min)

Hrají:

Václav Neužil ml., Ivan Trojan, Judit Pecháček, Jan Budař, Václav Kopta, Tomáš Jeřábek, Michal Dalecký, Marie Doležalová, David Máj, Jan Plouhar (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Je rok 2016. Policista Filip Marvan (Václav Neužil) musí ukrást důkaz, aby zachránil svého bratra před mafií. Záhy ho srazí auto a on upadá do bezvědomí. Probouzí se v nemocnici v roce 1982. Jak se v minulosti ocitl? Proč? A jaká je cesta zpátky? Filip potkává svoje rodiče, několik měsíců předtím, než se má narodit. Poznává otce, kterého si z budoucnosti pamatuje jen jako zlomeného muže, který dobrovolně ukončil svůj život. Na pozadí pátrání po příčinách, které jeho rodině změnily život, je Filip nucen vyšetřovat sérii detektivních případů ve městě na severu Čech. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Fuksinka k tomuto seriálu (8)

Svět pod hlavou (2017) 

Když jsem se dočetla, že se chystá Svět pod hlavou, bála jsem se a současně jsem doufala v dobrý výsledek. Life on Mars mám totiž moc ráda. Že to ale bude taková pecka, by mě nenapadlo ani v tom nejhezčím snu. ---- Svět pod hlavou je totiž lepší než předloha. Scénář je výborně promyšlený, s mystery linkou pracuje o hodně lépe a samozřejmě tu máme ještě bonus totality. Výborně dávkovaný je i humor, napětí a znechucení. Romantiky by mohlo být malinko více. Přece jen, jsem žena... Výborná je i kamera a střih. Herci jsou skvělí všichni. Nejen hlavní postavy, ale třeba i ti, kteří se mihnou v jednom díle. Nejvíce ale samozřejmě táhne ústřední dvojice (trojice). Stačí jeden pohled a střih na kolegu a přesně víme, o co jde. Vzniká tak i množství humoru, aniž by se jednalo o pitvoření. Oceňuji i neúplné vysvětlení všeho v posledním díle. Děkuji všem tvůrcům. Václav Neužil se definitivně zapsal mezi mé oblíbence a doufám, že teď se zajímavé role jen pohrnou. Jeden z nejlepších českých seriálů vůbec. ()

Mrtvý lidi (2017) (E03) 

Neužil s Trojanem zase výborní. Tentokrát si ale pro sebe celý díl ukradnul Taclík! ()

Orchidej na smetišti (2017) (E04) 

To byl příbeh jak z basnické sbírky. Velmi smutný, osudový, bizarní a přece ne trapný. Zajímavá detektivka. Trojan jako bůh pomsty. Výborná vtipná, ale současně mrazivá scéna s Markem Danielem. DNA a depilace super. K tomu odporné politikaření Kopty. A konečně jsme se taky dozvěděli, co si o svém působení v minulosti myslí Filip. Akorát jak mohl vědět, že se Bárdos jmenuje v současnosti Daniela? ()

Závadová mládež (2017) (E05) 

Regulerní psychologické drama. Konečně jsme nahlédli do Filipovi duše a dozvedeli se, co vlastne k otci cítil. Ze to nebyla jen nasranost na jeho sebevraždu, ale taky pocit vinny. Pomalu začíná být jasné, že Filip nemá jenom zjistit, co se stalo, ale také zachránit sám sebe. Tímhle dílem se mohl celý seriál totálně podělat, naštěstí se to nestalo. Kromě vyzrazení pointy v první minutě, nemám co vytknout. ()

Dvojboj (2017) (E06) 

Po našlapaném pátém dílu muselo přijít zvolnění. Na mě ale asi bylo moc. Epizodka na chatě byla až na masový hrob celkem nudná. Paní Špalek celkem zbytečná. Ovšem rozehrává se nám tu něco, co by podle Honzy ani dohráno být nemělo. Scény na hřbitově se fakt povedly. Mysteri linka tentokrát parádní. Uvidíme jak se nám škatulata zahýbají. Šejbič určitě neřekl poslední slovo a ještě bude v příběhu v minulosti hrát velkou roli. ()

Smrt špiona (2017) (E07) 

Napínavý jak kšandy. Už se teším na hru Klement, Šejbitch a Filip s Martinem. Seriál se už zeď zařadil mezi to nejlepší, co u nás vzniklo a teď už moc nepochybuju o tom, že si laťku udrží i v dalších dílech. ()

Rodinná záležitost (2017) (E08) 

Zase díl, který překonal všechny ostatní. Už je to skoro trapne psát. Pěkně přituhuje a určitě se nebudu mýlit, když napíšu, že příště to bude masakr s učastí té druhé policie. ()

Mrtvý muž (2017) (E09) 

Kolik lidí už se u nás snažilo o thriller. Kolik lidí se snažilo o horor a jak to dopadlo. Natřel jim to seriál ČT v JEDNOM díle!!! Tohle byl psychothriller s hororovými prvky jak kráva! ()

Související novinky

25. Český lev - výsledky

25. Český lev - výsledky

10.03.2018

Předáváním výročních 25. Českých lvů provázela slovenská moderátorka Adéla Vinczeová. O hudební složku večera se postarala nominovaná muzikantka Vladivojna La Chia. Večer také narážel na současnou… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama