Reklama

Reklama

Spider-Man: Daleko od domova

  • USA Spider-Man: Far from Home (více)
Trailer 1
USA, 2019, 130 min

Obsahy(1)

Peter Parker se vrací ve snímku Spider-Man: Daleko od domova, který je další kapitolou filmové série Spider-Man: Homecoming! Náš dobrý soused a superhrdina se vydá se svými kamarády Nedem, MJ a ostatními na prázdniny do Evropy. Petrův plán nechat na pár týdnů superhrdinství a užívat si vezme brzy za své, neboť Spider-Manovi zkříží cestu agent Nick Fury. Ten po Peterovi chce, aby mu pomohl vypátrat, proč na starý kontinent útočí obří elementálové. (Falcon)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (766)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Nový Spider-Man se rozhodně povedl. Je opět v režii Jona Wattse. Cestuje se tu po téměř polovině Evropy, hlavně scény z Česka člověka zaujmou. Nový záporák je dost mazaný, ale člověk znalý komixů to může tušit. Přece jen film obsahuje pár zajímavých zvratů. Peter si na svém školním výletě musí vybrat, zda chce být hrdinou, nebo jen obyčejným středoškolákem. Jakeu Gyllenhaalovi role Mysteria rozhodně sedne. I Nick Fury se tu dost objevuje. Škoda, že Happy nemá vác prostotu, ale všechny jeho scény jsou dost vtipné, jako většina filmu. Stejně tak scény s Nedem a dalšími spolužáky. Cestuje se od Benátek přes Rakousko, Prahu, Berlín až do Londýna. I potitulkové scény nám odhalí pár dost zajímavých informací. Tomu Hollandovi tato role prostě vážně sedne. "Ty máš rozdvojku na sluchátka?" :D ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Bol tam s nami nejaký spotený chlapík a vravel, že pre teba pracuje.“ Mňa to bavilo viac, ako jednotka. Ešte sa to ani poriadne nezačne a už budete roztopení ako guláš (Whitney!). Plusy: bezstarostná európsko-študentská atmosféra, naopak veľmi smutný odkaz Tonyho Starka, Nočný opičák, skvelý Mysterio (ktorý je tu ozaj majster v ilúziách), vydarená akcia, sympatické postavy a presne taký Spider-Man, aký by mal byť. Mínusy: vlastne ani neviem, lebo čo niektorým prekážalo (dôraz kladený na jednotlivých študentov a vzťahy medzi nimi), sa mne páčilo. Zvrat s Mysteriom sa podobá na istý zvrat z trilógie Iron Man, ale aj to sa mi páčilo. A som rád, že Happy zostáva súčasťou univerza. Plus oceňujem Marcelu Laiferovú a hlášky a dialógy („Česi odmietli uzavrieť mesto.“ – „Idioti.“ alebo "Daj sem tú kopiju." - "Halapartňu."). Kino Považan NMnV 2019 ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Středoškolská romantika v kulisách eurotripu a její prolínání s odskakováním si k superhrdinským questům pěkně funguje, ale fackování se s digi pajduláky v evropských městech až na pár efektních zpomalovaček nudí. A záporák taky mohl být zajímavější. Každopádně spokojenost, škoda, že k pražské části nezahrál Michal David, když k cestě do Itálie hrál Tozzi. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Mno, oproti prvnímu filmu zřetelné zlepšení, a konečně si vybrali jako globální hrozbu něco opravdu děsivého, totiž deepfake. Samuel L. by měl odejít štandopedo do důchodu, protože posledních pár let pouze balancoval na hranici mezi hereckým výkonem a nechtěnou parodií sebe sama, ale teď už docela určitě přepadl na temnou stranu síly a jenom se zesměšňuje. Ned for president. Musím se konečně podívat na nějaké ty inťoušské filmy s Tomem Hollandem, neboť mám podezření, že by mohl být dobrý herec. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nečakal som, že tvorcovia pokračovania hraného Spider-Mana prejavia podobnú kreativitu ako tvorcovia animovaného Spider-Mana: Paralelné svety, ale stalo sa a veľmi ma to potešilo. Teda minimálne od prvého zásadného zvratu, dovtedy šlo skôr o slušný štandart, aký som vopred očakával. Potom ale vyšlo najavo, akým smerom sa vyvíja scenár dvoch autorov a nemal som s ním najmenší problém. Ten som mal skôr s "nesmrteľnosťou" a "šiestym zmyslom" hlavného hrdinu, kde to už scenáristi trošku s tou uveriteľnosťou akčných scén prehnali. Každopádne oba diely tejto frančízy patria k vrcholom MCU univerza, čo je vzhľadom na vek hlavného hrdinu tak trochu hanba pre ostatné filmy a ich ústredné postavy. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (108)

  • Do zákulisí charitativní akce přinese Happy Hogan (Jon Favreau) obří šek s nápisem „Synchrony“. Jde o název banky, která je distributorem speciální edice kreditních karet Marvel. (3T)

Související novinky

Jake Gyllenhaal se upsal dalšímu komiksu

Jake Gyllenhaal se upsal dalšímu komiksu

30.08.2021

Přestože se roky držel v komorních a nezávislých filmech, v posledních letech se Jake Gyllenhaal přesunul do blockbusterové produkce. Ve Spider-Man: Daleko od domova ztvárnil záporáka Mysteria a brzy… (více)

Trailer na Spider-Mana porazil Avengers

Trailer na Spider-Mana porazil Avengers

26.08.2021

Myslím, že odpověď na otázku, kterého superhrdinu mají vlastně lidé nejradši, je díky posledním pár dnům už docela jasná. Fanoušci zkrátka milují Spider-Mana, nebo spíš – Spider-Many. Jakmile totiž… (více)

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

20.04.2021

Herečka Olivia Colman (Favoritka, The Father) se letos uchází o svého druhého Oscara, má za sebou taky čerstvě druhou sérii seriálu Koruna, v němž ztvárnila královnu Alžbětu II., a rovněž nadabovala… (více)

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

08.12.2020

Po dřívějších zprávách, že ve třetím samostatném filmu o Spider-Manovi s tváří Toma Hollanda se má objevit herec Jamie Foxx znovu jako Electro, tedy postava, již ztvárnil už v roce 2014 ve snímku… (více)

Reklama

Reklama