Reklama

Reklama

Mandalorian

(seriál)
  • USA The Mandalorian (více)
Trailer 2
USA, (2019–2023), 16 h 29 min (Minutáž: 31–59 min)

Tvůrci:

Jon Favreau

Hrají:

Pedro Pascal, Gina Carano, Carl Weathers, Werner Herzog, Nick Nolte, Emily Swallow, Omid Abtahi, Taika Waititi, Giancarlo Esposito, John Beasley, Horatio Sanz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Seriál pojednává o dobrodružstvích osamělého lovce, který najde malého tvora Grogu a snaží se ho ochránit před Impériem a mnoha jinými nepřáteli, kteří se ho snaží využít ve svůj prospěch. Na své cestě oba zažívají mnohé nástrahy i nebezpečí. (ČSFD)

Recenze uživatele DarweyD k tomuto seriálu (6)

Season 1 (2019) (S01) 

Na nic netlačící Mandalorian je v podstatě videohra, kde spoustu dílů jsou pouze vedlejší mise, které vás drží zpátky od dokončení hlavního příběhu, a stejně jako v případě většiny fanoušků třetího zaklínače, tady to je v podstatě stejná situace. Krátké vedlejší mise jsou perfektní kovbojskou estrádou. Bohužel když pak dojde na rozuzlení hlavního příběhu, nefunguje to u mě tolik, jako například samostatná linie u 4. Epizody: Sanctuary. Audiovizuálně je to vlastně perfetkní. Moc se mi líbí, že veškeré triky jsou vypiplané do detailů. Seriál nijak neuniká od zajeté vizuální SW šablony, ale přece jenom určitě přidává něco svého. Tak jako tak, je to k nevíře, ale ke Star Wars univerzu mě nepřišpendlil ani žádný z filmů, či předchozích seriálů, ale právě Mandalorian a videohra Fallen Order, za což jsem rád, protože poslední tři filmy kromě audiovizuálního zážitku stály za starou bačkoru, a nečekal jsem, že by SW universum mohlo být ještě někdy na vzestupu. PS: Hlavní znělku a každý outro absolutně žeru!!! ()

Kapitola 3: Hřích (2019) (S01E03) 

"so anyway, i started blastin’...“ - Zajímavé je, že seriál s jednoduchým příběhem o vlku samotáři hledajíc práci na pokraji morálních hodnot mě baví víc, než poslední dva celovečerní filmy ze stejného univerza. Prosím, míň trapnejch pokusů o galaktickou velkolepost, a víc týhle skromný osobytosti! 90% ()

Kapitola 4: Útočiště (2019) (S01E04) 

Většinou se snažím hodnotit objektivně, nijak nepřidávat, ani nebrat něčemu kvalitu, ovšem projednou musím udělat výjimku. Mandalorian je krásná ukázka toho, že SW universum toho má ještě hrozně moc co nabídnout. Sám o sobě je příběh epizody opět jednoduchý, nijak převratný, jako bych se vrátil do svých mladých let a koukal na díl hvězdné brány. Hlášky a děj jsou sice dle mého názoru obrovské klišé, ale tak nějak má seriál obrovské srdce, které mu může poslední trilogie s Rey a Kylo Renem jenom závidět. Plus jsou velké plus závěrečné titulky. Asi jsem ještě nikdy neviděl tak vizuálně nádherné outro seriálu. Artworky shrnující epizodu jsou pastva pro oči. Mandalorian mi dokazuje, že nikdy není pozdě na to, zamilovat se do universa, které mě nikdy nijak extra nelákalo. ()

Kapitola 13: Jedi (2020) (S02E05) 

3 epic western duel postavení za 3 minuty je už trošku moc a jemně to epizodě ubralo na epičnosti. Jinak atmosféra na rozkrájení. Super atmoška. ()

Kapitola 14: Tragédie (2020) (S02E06) 

Podle nekonvenční akce šlo poznat, že na režisérském křesle sedí někdo nekonvenční :) ()

Související novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama