Reklama

Reklama

Mandalorian

(seriál)
  • USA The Mandalorian (více)
Trailer 2
USA, (2019–2023), 16 h 29 min (Minutáž: 31–59 min)

Tvůrci:

Jon Favreau

Hrají:

Pedro Pascal, Gina Carano, Carl Weathers, Werner Herzog, Nick Nolte, Emily Swallow, Omid Abtahi, Taika Waititi, Giancarlo Esposito, John Beasley, Horatio Sanz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Seriál pojednává o dobrodružstvích osamělého lovce, který najde malého tvora Grogu a snaží se ho ochránit před Impériem a mnoha jinými nepřáteli, kteří se ho snaží využít ve svůj prospěch. Na své cestě oba zažívají mnohé nástrahy i nebezpečí. (ČSFD)

Recenze uživatele DaweForeman k tomuto seriálu (3)

Season 1 (2019) (S01) 

Pokud jsem to pochopil dobře, tak děj se odehrává mezi 6. a 7. epizodou. Zezačátku se to nese v celkem příjemném tempu nájemných lovců s tím, že je tu pak překvapení, které se řeší po zbytek série. Mimochodem se Mando taky vydá na nám velice známý Tattoine, kde vidíme Jawy a Tuskeny z trochu jiné stránky. Hlavní zápletka jako taková je sice svou podstatou zajímavá a má velký potenciál se stát něčím velkým, ale v první sérii se tento potenciál objevil jen v malém množství. Nejvíce mě dopálil ale poslední díl, který mi přišel naprosto nesmyslný z následujících důvodů: 1) Záběrové kiksy (Stormtroopeři vyhodí do povětří dveře a pak je o pár scén dál droid zavře, jako by byly v pořádku a pak v dalších záběrech tam zase chybí. Poté v ústí kanálu, kdy si snaží nandat jetpack, tak to mluví samo za sebe - kdy má plášť na jednu stránku a zadruhý ho má zase v jednom záběru v ruce poté, co si ho nasadil.); 2) Hláška typu Mandaloriani nejsou rasa; 3) Snaží se utéct, s tím že to pravděpodobně nedokážou a pak je to najednou takový, že vlastně se nic neděje, můžeme se vrátit. 4) Naprosto nesmyslný souboj venku před tavernou. 5) Delší scénka se stormtroopery na vznášedlech. 6) Nepochopitelné chování stormtrooperů u ústí tunelu ve scénce s droidem. ... Musím tomuhle hlavně uznat odvahu natočit něco jako hraný vedlejší příběh v podobě seriálu, kdy si to udržuje celkem dobré scenérie, kostýmy, rekvizity, designy, efekty a různé rozmanitosti v rasách a tvorech. Po příběhové stránce mi to ke konci přišlo slabší, kdy hlavně perlil ten poslední díl, jak už jsem popsal. Samozřejmě pár takových kiksů se najít i v ostatních dílech, ale to by bylo na dlouhý sloh, kdy v tom závěrečném dílu je to naprosto bíjící do očí. Trochu jsem byl i zmaten z herce, který hraje Manda, protože je velice podobný tomu, který hrál v Rogue One, takže jsem si chvilku myslel, že tam mají další nekonzistenci s ostatními příběhy, než jsem zjistil, že jsou to dva odlišní herci. Velice mě ale potěšila hudba a postava Cary, Kuiila a kovářky. Celkem příjemné pokoukání, pokud člověk nemá co sledovat, ale mohli by poladit ty chyby. ()

Season 2 (2020) (S02) 

Je vidět, že se autoři poučili z kiksů první série a snažili se je vylepšit. Bohužel se tu ale pořád objevuje nešvar onoho nepochopitelného chování jednotlivých postav, které se rovná pomalu chování umělé inteligence ve hrách. Naopak musím vyzdvihnout snahu zakomponovat ostatní části příběhu Star Wars, kdy tu vidíme spoustu odkazů na první trilogii a hlavně pak také na animovaný seriál Klonové války. Pro lidi, kteří je ovšem neznají, to může představovat trochu problém v pochopení určitých událostí, protože se tu objeví nejedno příjemné překvapení. Bohužel jedním z nich je i jedna postava, která svou přítomností v této časové lince a svým chováním vyvolala hodně horlivou diskuzi o kontroverzi. Každopádně příběh je zajímavější a jsem celkem zvědavý co vymyslí dále. ()

Season 3 (2023) (S03) 

Tak třetí série zatím ukázala svůj nejlepší potenciál, kdy od průměrné první série přes celkem ucházející druhou série jsme se dočkali téhle vyladěné třetí série. Tentokrát to má jeden ucelený cíl, kdy jednotlivé díly postupně dělají nástavbu na to, co se tam bude dít. Je to čiště o Mandalorianech, jejich zvycích a jejich historii. Je tu sice jeden takový vedlejší díl, který je zase nástavbou na trochu jiné budoucí příběhy, které budou zpracovány pravděpodobně jinde, ale přesto má svou poutavost a odhalí nám zase trochu něco z tohohle univerza jako takového. Jako obvykle jsou tu narážky na předchozí tvorbu a hlavně je tentokrát spousta z nich ve vztahu k animovaným rebelům, ale sem tam se tu objeví i něco z klonových válek. I když to po příběhové stránce vypadá na ukončení jedné éry a celkový konec, tak se přesto dočkáme další čtvrté sérii. ()

Související novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama