Reklama

Reklama

Mandalorian

(seriál)
  • USA The Mandalorian (více)
Trailer 2
USA, (2019–2023), 16 h 29 min (Minutáž: 31–59 min)

Tvůrci:

Jon Favreau

Hrají:

Pedro Pascal, Gina Carano, Carl Weathers, Werner Herzog, Nick Nolte, Emily Swallow, Omid Abtahi, Taika Waititi, Giancarlo Esposito, John Beasley, Horatio Sanz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Seriál pojednává o dobrodružstvích osamělého lovce, který najde malého tvora Grogu a snaží se ho ochránit před Impériem a mnoha jinými nepřáteli, kteří se ho snaží využít ve svůj prospěch. Na své cestě oba zažívají mnohé nástrahy i nebezpečí. (ČSFD)

Recenze uživatele Hlubinix k tomuto seriálu (4)

Season 1 (2019) (S01) 

Doporučoval bych opravdu jenom pro SW fanoušky, protože i přes všechno to chválení je to velmi nudné a příliš roztahané. Navíc mě celkem štvalo, že se v podstatě celá série odehrává na té planetě, kterou ze SW filmů známe prakticky nejvíc. Jakoby autoři zapomněli, že mají k dispozici celou předalekou galaxii. A i když potom tuto planetu využili ještě v The Book of Boba Fett, bylo toho písku už moc (to už i ta Duna je akčnější). Jinak lore to rozvíjí pěkně a nápad je to mnohem lepší než poslední díly z nové trilogie. Jenom kdyby to nebylo tak nudné. Možná že na to měli míň peněz a nedokonalou Stage Craft technologii, kdo ví. Ještě že se to potom zlepšilo. 70% ()

Season 2 (2020) (S02) 

Tohle mne bavilo určitě víc než 1. série. Scenérie byly propracovanější, nové světy a postavy zajímavé. I když se to nevyhnulo tomu kýčovitému fanservisu (dívám se na tebe, Luku Skywalkere). Úspěch 1. série se tu taky pozitivně podepsal a umožnil autorům se zaměřit víc na zastřešující příběh a svět. Pořád to však těží hlavně z drobného rozšiřování SW universa a propojování různých nitek, co se dají vytáhnout z předchozích SW děl. Ještě bych to ideálním Sci-fi seriálem nenazýval. Čtyři hvězdy, ale 76%. ()

Season 3 (2023) (S03) 

Tak Mandalorian nám roste do pořádného Sci-fi seriálu. Je to sice škoda, že to trvalo dvě podle mne poněkud slabší série, ale myslím, že se to začíná vyplácet. Už se to neskládá jen ze zanedbatelných epizodek Mandova života nebo questů za fanservisem (2. série). Ale snaží se to vyprávět vlastní příběh s menšími odbočkami a rozmanitějšími lokacemi. Tvůrci konečně zapojili svou fantazii a i když jsem se předtím bál jejich prohlášení, že neví kdy bude seriál končit (pět prvních sérií bych nevydržel). Tímto mě víceméně přesvědčili, že jsou schopni vystavět originální příběh i bez pomoci levných berliček. 3. série tak nejen rozvíjí svět jako ty předchozí, dělá to však ještě lépe. Líbila se mi odbočka s planetou přímé demokracie (voliči SPD už shánějí lístky do mezihvězdného transportu) nebo dějová linka s bývalým imperiálním vědcem. Stále jsou zde úsměvné prvky, od nichž už by se mělo upustit (posádka 20 lidí zvládne obsluhovat loď určenou pro tisíce) a Andor je pořád mnohem lepší v představování běžného života. Zažehlo to ve mě však optimismus, tak držím palce do dalších sérii! 80% ()

Kapitola 24: Návrat (2023) (S03E08) 

V mém celkovém hodnocení na tuto sérii (zformovaném ještě před koncem) jsem vyjádřil svůj optimismus s budoucností tohoto seriálu. Poslední epizoda mě v tom však moc neutvrdila. Závěr byl spíš směšný než epický. Záporák v jedné scéně učinil několik prohlášení a v následujících scénách je všechny ignoroval a choval se jakoby nic. Rozložení základny bylo hodně divné - očividně přizpůsobené akčním scénám. Postavy měly klasický plot armor, který mi tentokrát připadal až moc absurdní (rytíři s mocnými zbraněmi mají možnost někoho rozsekat za pár sekund, ale místo toho jim to trvá několik minut). Tyhle scenáristické prostředky mi normálně nevadí. Tohle bylo však až moc absurdní. Akci jsem si užil - na víc než 68% to však není. ()

Související novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama