Reklama

Reklama

Mandalorian

(seriál)
  • USA The Mandalorian (více)
Trailer 2
USA, (2019–2023), 16 h 29 min (Minutáž: 31–59 min)

Tvůrci:

Jon Favreau

Hrají:

Pedro Pascal, Gina Carano, Carl Weathers, Werner Herzog, Nick Nolte, Emily Swallow, Omid Abtahi, Taika Waititi, Giancarlo Esposito, John Beasley, Horatio Sanz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Seriál pojednává o dobrodružstvích osamělého lovce, který najde malého tvora Grogu a snaží se ho ochránit před Impériem a mnoha jinými nepřáteli, kteří se ho snaží využít ve svůj prospěch. Na své cestě oba zažívají mnohé nástrahy i nebezpečí. (ČSFD)

Recenze uživatele Nin k tomuto seriálu (3)

Mandalorian (2019) 

Velice sympatický seriál vracející se ke kořenům Star Wars. Je to hodně westernové, takže je tu kromě drsňáckého málomluvného hrdiny i pomalejší tempo. "Mando" je sympaťák a vedlejší postavy jsou taky fajn, ale hlavní příběh mě tolik nezajímal. Vizuál je vynikající, ve druhé řadě v podstatě perfektní. V druhé sezóně je taky větší napojení na známější věci z universa Star Wars, přijdou například Jediové. Fajn seriál, ale westerny já zase tak moc nemusím. (7/10) ()

Season 1 (2019) (S01) 

Takový fajn western seriál (což je cool, když Star Wars vychází taky z westernů). Jenže já bohužel na westerny moc nejsem. Mívají totiž pomalejší tempo a to je i přesně případ "Manda". Mandalorian má taky westernovsky malomluvného stylového hlavního hrdinu, který je hodně fajn. Líbí se mi, že často si ho různě dobírají padouši či jiní drsňáci, a on to často prostě ignoruje, místo aby na to hned nějak reagoval nebo je nějak setřel, jak by se to stalo v 90 % jiných seriálů. Sem tam nějakou hlášku taky procedí, ale šetří si je. Sympatický mi taky je, že děj je hodně epizodní, což se dnes moc nenosí (a mrzí mě to třeba hodně u komiksových seriálů, u nichž bych často spíš ocenil různé patálie superhrdinů než jeden rozmělněný příběh). Na druhou stranu, jak už jsem říkal, trochu se to táhne. Najde se pár epizod, které jsou skvělé a jsou i vcelku svižné, ale jinak je to spíš jen taková pomalá pohodička. Ale kvalitní pohodička. ještě nesmím zapomenout zmínit, že má Mandalorian estetiku původní trilogie. To, jaké se tam objevují rasy a potvory, a celkový vizuál... To mi připomíná ty staré Star Wars, na kterých jsem vyrůstal, a je hrozně fajn je mít tu takhle moderní a zároveň se soustředit na menší a komornější děje nežje  záchrana galaxie. A artworky v titulcích jsou taky boží. Kdybych byl větší nerd a měl větší byt, tak bych si neváhal většinu pověsit po zdech, jak jsou krásný. Takže tenhle seriál má fakt hodně kvalit, ale v konečným důsledku je to pro mě jen mírně nadprůměrné podívání se. Není to tak, že bych se nemohl dočkat dalšího dílu anebo občas nekouk během sledování na hodinky. (7/10) ()

Season 2 (2020) (S02) 

Po první řadě, která se stala megahitem, nepřekvapí, že již tak pěkná výprava je tu ještě působivější. A ještě víc se tu navazuje na Star Wars, především původní trilogii, což je prostě krása a milý krok. I když je tu větší děj, který se víc soustředí na důležitost "baby Yody" a přibydou i nějací ti Jediové, tak mají epizody stále spíše komornější děj. A opět jako u první řady je mi tohle všechno sympatický. Ale stále taky u mě platí to, co v jedničce. A to, že Mandalorian má pomalejší, westernové tempo, které mi tolik nesedí. Ocením hodně věcí, pobaví mě hodně věcí, uznale pokývám hlavou... Ale taky mě nezajímá tolik, co se stane dál. Což je samozřejmě dost důležité. Celkově však kvalitní podívaná. (7/10) ()

Související novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama