Reklama

Reklama

Mandalorian

(seriál)
  • USA The Mandalorian (více)
Trailer 3
USA, (2019–2023), 16 h 29 min (Minutáž: 31–59 min)

Tvůrci:

Jon Favreau

Hrají:

Pedro Pascal, Gina Carano, Carl Weathers, Werner Herzog, Nick Nolte, Emily Swallow, Omid Abtahi, Taika Waititi, Giancarlo Esposito, John Beasley, Horatio Sanz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Seriál pojednává o dobrodružstvích osamělého lovce, který najde malého tvora Grogu a snaží se ho ochránit před Impériem a mnoha jinými nepřáteli, kteří se ho snaží využít ve svůj prospěch. Na své cestě oba zažívají mnohé nástrahy i nebezpečí. (ČSFD)

Recenze uživatele agentmiky k tomuto seriálu (2)

Mandalorian (2019) 

Projekt, který si dle mě získal zpět mnoho fanoušků Star Wars, kteří tak trochu dali sbohem této sérii po nejnovější trilogii. Jon Favreau rozhodně s originem Mandaloriana snad ani nemohl šlápnout vedle, tak zajímavá postava z původních hvězdných válek si nějaký spin-off jednoduše zasloužila. Trochu jsem se obával, že si tento seriál vzal pod svá křídla Disney, hlavně jsem v koutku duše doufal, aby z toho na každém kroku nečíšila jakási dětinskost. Naštěstí se s tím tvůrci nepárali a pojali to převážně dospěle ( i tak se najdou trapnější chvilky plné stupidního humoru, ale našel jsem jich minimum). Pedro Pascal to namluvil skvěle (ani nemohu tvrdit, že tu roli zahrál s noblesou, když se pořád schovával pod tou fešnou helmou, spratek jeden :D). Akce bezkonkurenční, na akčních sekvencích člověk ihned zaznamenal, že zde se penězi vůbec nešetřilo, konečný výsledek se tím pádem pochlubil bezchybnou audiovizuální stránkou. Příběh v pár momentech drhne, pro příště bych poprosil kloudnější hlavní dějovou linku, ale závěrečná epizoda navnadila na druhou sérii, to bezesporu ano. Těch 80 % si to odnese ()

Season 2 (2020) (S02) 

Duo Jon Favreau a Dave Filoni zachránilo Star Wars! Pamatuji se, jak jsem zhruba touto dobou před dvěma lety viděl trailer na první sérii a nebyl jsem z toho bůhvíjak odvařený. Ale výsledek mě osobně úplně odpálil a i po zhlédnutí druhé řady tomu není jinak! Mandalorian si udržel vysoce nastavenou laťku a pokračuje v parádním představení. Nikdy jsem nebyl nějaký obří fanoušek ságy SW, ale díky tomuto počinu od Disney jsem se do toho univerza fakt malinko zažral. Krásné lokace, zajímavé dílčí zápletky, výborná akce s vymazlenou choreografií, nezapomenutelná hudba (ten hlavní motiv se mi opět bude ve hlavě přehrávat dost dlouho), chladný Mando v hlavní roli a v neposlední řadě Grogu AKA Baby Yoda (malý zeleňáček si to zase krade pro sebe). Závěr správně epicky bombastický, ty finální dva díly (rafinérie a útok na křižník) adrenalinová pecka. Opravdu málo mi chybí k plnému počtu. 8,5/10 ()

Související novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama