Reklama

Reklama

Snímek Eternals představí zcela nový tým superhrdinů filmového vesmíru Studií Marvel. Epický příběh se odehrává tisíce let a sleduje skupinu nesmrtelných hrdinů, kteří jsou nuceni vystoupit ze stínů, aby se opětovně spojili proti nejstaršímu nepříteli lidstva, Deviantům. Film má vynikající herecké obsazení. Richard Madden exceluje jako všemocný Ikaris, Gemma Chanová hraje lidstvo milující Sersi, Kumail Nanjiani je kosmickou silou poháněný Kingo, Lauren Ridloffová je superrychlá Makkari, Brian Tyree Henry je inteligentní vynálezce Phastos, Salma Hayeková hraje moudrou duchovní vůdkyni Ajak, Lia McHughová je věčně mladá a přitom prastará Sprite, Don Lee je mocný Gilgamesh, Barry Keoghan je odměřený samotář Druig a Angelina Jolie je divoká bojovnice Thena. Kit Harington hraje Dana Whitmana. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (644)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Eternals jsou pro mne velkým překvapením. Výborný vizuál, solidní herecké výkony, skvělá akce - úvodní boj s Devianty, flashbacky do minulosti, amazonská džungle, střet s Ikarem a velkolepé finále. Do toho vztahy mezi postavami odkrývající nejedno tajemství. Masky padají k zemi a pravda se ukazuje ve své nahotě. A pak je tu válka. Na jedné straně vědomí toho, jak je Země krásná, na druhé pak všechno to ničení a zabíjení, kdy člověk není člověku vlkem, ale je člověkem. Jenže naděje, pochopení, láska, přátelé, rodina...je toho hodně, pro co žít. A možná i obětovat nesmrtelnost... ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Předně musím zdůraznit, že Eternals jsou jedním z těch zajímavějších marvelovských filmů. Jde o poměrně rozmáchlou a možná až přespříliš ambiciózní podívanou, jež nám jednak představuje jednotlivé hrdiny a hned je rychle dává do kolektivní akce, jako bychom kondenzovali všechny originy první fáze MCU až po týmovku Avengers do jednoho jediného filmu. Umíte si tedy představit tu tunu nezbytného představování a vysvětlování vs. málo akce (a když akce přijde, je to hroznej digibordel). Potěšilo mě však, že zde hlavní postavy poměrně unikátně řeší aspoň nějaké dilema, zda to, co činí, je opravdu správné, a zároveň i záporáci jsou lehce ambivalentní - do budoucna chci víc takového přístupu! A když už jsem byl tak tak ukolíbán tím poměrně působivým závěrem a prakticky rozhodnut, že tomu tu čtyřku nakonec vpálím, přišla asi nejhorší potitulková scéna marvelovského univerza, která jako by vypadla z animovaného Shreka a která devalvuje veškeré nadšení z předešlého dění, protože připomíná, že je to celé stále jen vykalkulovaný produkt. A když sám Marvel si svého „jinakého a ambiciózního“ filmu seriózně neváží, tak jak si ho mám vážit já? ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Když jsem prvně shlédl trailer, zasmál jsem se a neočekával nic jiného než další politicky korektní zrůdnost. To čehož jsem se obával nejvíce, však překvapivě příliš nevadilo. Nakonec to vůbec nebylo tak špatné. Bylo to vtipné a vcelku dobře akčně provedené. Nicméně tomu zcela nepochopitelná překombinovanost brání, aby to mohlo slavit nějaký větší úspěch (ale to už je pravděpodobně chyba předlohy). Nemluvě o tom, že byl příběh zcela všední a spíše zbytečný. MCU tímto rozhodně nebyl nijak pozitivně obohacen a spíše to celku vší nedomyšleností hodně uškodilo. 53% PS: Z hrdinů nejvíce zapůsobila Thena a celkem mě popudilo, jak bezostyšně byl napodoben Superman od DC. ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

(spoilery) "Myslíš, že až tam někde najdeme ostatní Eternals, že přijmou pravdu stejně jako my? (Ano) protože pravda je osvobodí." <- wtf? __ Schizofrenní snaha rámovat konání Eternals, které je v různých měřítcích různě uchopitelné (sobecké, vražedné, genocidní, krátkozraké, velkorysé, šílené, milosrdné, antropocentrické., ..), jako souladné s wanabe universálně-objektivně-principiálními morálními hodnotami (které prý nějak přesahují lidstvo samo a dají se abstrahovat mimo perspektivu lidské rasy), bylo pro stavbu děje hrozně špatné rozhodnutí. ___ Nelze přece budovat poselství snímku jako boj dobra se zlem, a jeho (některé) hlavní hrdiny*ky jako principiální, v jádru dobré, konající v pravdě, když děj rozehráváme na darwinovském poli "přirozeného výběru" v galaktickém měřítku, kde takové pseudomoralistické kompasy prostě nefungují, nejsou aplikovatelné. Schizofrenní zejména je, že snímek tato v jádru nerozřešitelná témata zajímavě otevírá, ale nemá odvahu vykoupat v tý depce diváka, dovyprávět je do důsledku: ani krutost a šílenství prosté absence správného rozhodnutí, ani děsivost nerozřešitelného dilematu s gigantickou tíhou zodpovědnosti. Tisíce let staří Eternals otevírají pandořinu skříňku, která má sílu zpochybnit kategorické imperativy. Mají možnost uchopit témata v bolestnosti antické tragédie (a to i na osobní úrovni, jako v případě backstory dětsky vypadající Sprite). A místo toho se hrdinové promenádují s emoční vyspělostí běžných lidí běžného věku současné kultury a plácají blbosti o pravdě, která osvobozuje. Je to guláš. Škoda. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $200miliónov║ Tržby USA $164,844,673║ Tržby Celosvetovo $401,872,560▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,156,703║ Tržby za predaj DVD v USA $1,713,339║ Čakal som určite ďaleko väčší paškvíl a lá Marvel pod taktovkou artovej Chloe Zhao ale dobre šablóna ako lusk splnená... Postavy prevažne stráviteľné, vážnejší tón v norme, triky a akcia prevažne sype dobre.... Chceme byť ale nadmieru moderný, tak tam drbneme rodinku dvoch príjemný buzíkov s dieťaťom a jeje a v takomto type filmu sa to hodí fakt hovadsky a hlavne keď si v peknom detailnom zábere dajú pusinku na rozlučku. To už ako všetkým musí vyhrávať, takto neustále kurviť seriály a filmy s takouto propagandou ako že normálneho života.     /65%/ ()

Galerie (81)

Zajímavosti (94)

  • Název filmu se objeví až během závěrečných titulků. (noelcoward73)
  • Natáčení probíhalo na Kanárských ostrovech (ve městě Fuerteventura), na Oxfordské univerzitě, v Oxfordu na Wellington Square, v Londýně na místech Camden, Piccadilly Circus, Hampstead, v Přírodním historickém muzeu a v Pinewood Studios, v Los Angeles v Kalifornii a v Chicago v Illinois. (noelcoward73)

Související novinky

Blade přišel na poslední chvíli o režiséra

Blade přišel na poslední chvíli o režiséra

28.09.2022

S novinkami kolem Marvelu se nám za poslední dny maličko roztrhnul pytel, ta poslední je ale zatím suverénně nejhorší z nich. Jen pár týdnů před začátkem natáčení totiž chystaný Blade s Mahershalou… (více)

Co chystá režisérka Chloé Zhao?

Co chystá režisérka Chloé Zhao?

21.09.2022

Režisérka Země nomádů a Eternals Chloé Zhao uzavřela exkluzivní smlouvu se společností Searchlight Television, pro kterou nyní bude vyvíjet nové seriály. Searchlight mimo jiné produkoval právě první… (více)

Butch a Sundance dostanou seriál od Amazonu

Butch a Sundance dostanou seriál od Amazonu

19.09.2022

Na televizní obrazovky míří velká westernová akce. Reálné postavy amerických psanců Robert LeRoy Parker a Harry Longabaugh, kteří jsou více známi pod svými přezdívkami Butch Cassidy a Sundance Kid,… (více)

Nový Batman bude rekordně dlouhý

Nový Batman bude rekordně dlouhý

21.01.2022

Těšíte se na chystaný snímek The Batman od režiséra Matta Reevese (Válka o planetu opic)? Pak vás možná potěší zpráva, že si pro vás tvůrce vydupal u studia zatraceně tučný kus stopáže. Snímek totiž… (více)

Reklama

Reklama