Reklama

Reklama

Pátek třináctého 2

  • USA Friday the 13th Part 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jason Worhees - o kterém si všichni mysleli, že se utopil v Crystal Lake - se vrací s obrovským arsenálem zbraní a mstí se neznámým lidem, kteří táboří u jezera. A začíná hrůzostrašná podívaná! Pět let po masakru rozpoutaném v nově otevřeném prokletém táboře Křišťálové jezero šílenou Pamelou Voorhees, nesmyslně mstící nešťastné utonutí svého syna Jasona, je zprovozněn sousední tábor. Jenže Jason nezemřel a nezemřela ani žízeň jeho matky po pomstě na nové generaci táborových vedoucích a každém, kdo se motá kolem. Začíná další bouřlivá noc u Křišťálového jezera a s ní další hrůzná jatka. Pokračování úspěšného kempařského slasheru Seana S. Cunninghama debutujícího Steva Minera. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (278)

klerik 

všechny recenze uživatele

Solídna vyvražďovačka, kde to Jason konečne rozbehol. Síce väčšina killsov je v štýle jednotky - obete zabíja kameraman :), ale majú šťavu. Obliečka z vankúša skôr rozosmeje, ale film ako celok dobre nakopol sériu. Miner úspešne odštartoval Jasona, aby o niekoľko rokov ešte vydarenejšie vzkriesil Michaela(H20). No skrátka chlapík, čo sa vyzná... ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Na začátku uděláme symbolickou tečku za prvním dílem a šup šup sem s novým masem… :-) Friday the 13th Part 2 je pro mě o něco lepší než první díl hlavně tady už SPOILER K JEDNIČCE! vraždí Jason, i když ještě nemá svou masku. KONEC SPOILERU! Jinak právě tady je vidět, jak jsou dvojky větší, než jedničky. Jen si vemte, máme tady více masa (rozuměj, více omladiny) na zabíjení, více nahoty, více… no zkrátka více všeho. Hudební motiv, je parádní, lekačky podařené a závěr i když očekávaný, potěšil. Opravdu dost dlouho jsem uvažoval o lepším hodnocení, ale když se na to dívám s odstupem několika dnů (první dva díly této série jsem opravdu viděl v pátek třináctého) tak vím, že mi něco chybělo. Takhle to bude za 80 %. Jo a přemýšlím, že bych jel kempovat… kde že je ten Crystal Lake? ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Takto to má byť. Mamičku treba pomstiť. Po hroznej jednotke prichádza nabušená, atmosferická, režisérsky nadpriemerná vyvražďovačka, kde Jason nemilosrdne a bez absolútneho zaváhania masakruje každého koho stretne hlavne obľúbenou mačetou. Skvelá kamera, strih a hudobný motýv z hohoto dielka robia skvelí hororový zážitok. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Před nějakými osmi lety, když jsem prožíval éru Pátků třináctého a neustále omílal těch pár dílů co jsem měl na VHS, strašně jsem si dvojku přál, ale nebyla k sehnání. Až dnes jsem si vzpomněl na ta léta a konečně napravil resty minulosti. Dnes už jsem od toho nic nečekal a ejhle. Dvojka příjemně překvapila. Scénář sice skoro bez nové myšlenky, ale i tak. Přišli, Slyšeli, Nevěřili = zemřeli. Nevěřil bych tomu, ale dvojka se mi líbila víc než jednička, Některé scény sice jak přes kopírák. Pár nelogičností a v postatě už neuvěřitelnost příběhu, ale celek vyšel náramně dobře a ani chvilku nenudil. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ak mám dopredu vedieť kedy, kto, koho a ako zabije, tak sa potom nemôžete čudovať, že hodnotím film tak nízko. Začal som s tým, že si dolpním Jasonovu sériu, ale po tomto ma prešla chuť. Snáď sa niekedy napraví. Kde je to umenie klasických horrorov? Byť autorom klasiky, tak zakážem točiť také žumpovné pokračovania. 45%. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (38)

  • Když se poprvé na scéně objeví Jason (Warrington Gillette), vidíme jen jeho nohy, jak se pomalým krokem blíží k domu, kde bydlí Alice Hardy (Adrienne King). Nohy ale nepatří muži, nýbrž ženě. Je to jediná scéna, kde Jasona hraje žena, konkrétně kostýmní výtvarnice Ellen Lutter. (Stocki)
  • Jedna z hlavních představitelek Ginny Field (Amy Steel) byla pojmenována podle scénografky Virginie Field, která se podílela na prvním i druhém dílu. (Stocki)
  • Odhalená scéna s Martou Kober (Sandra) byla vystřižena, protože nebyla v době natáčení plnoletá. (Fenk)

Reklama

Reklama