Reklama

Reklama

Ztracený svět

(seriál)
Austrálie / Kanada / Nový Zéland, (1999–2002), 47 h 57 min (Minutáž: 43–44 min)

Předloha:

Arthur Conan Doyle (kniha)

Kamera:

Ben Nott

Hrají:

Peter McCauley, Rachel Blakely, Jennifer O'Dell, William Snow, David Orth, Michael Sinelnikoff, Lara Cox, Alan Dale, Grant Bowler, Simmone Mackinnon (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(66)

Aby se zachránili, musí členové expedice přežít v podivném světě dinosaurů a najít cestu zpět... (oficiální text distributora)

Recenze (155)

sonnak 

všechny recenze uživatele

Můj prázdninový seriál před X lety, no jak já ho miloval. Rachel Blakely aka Marguerite je nejerotičtější postava všech dob! A když připočteme Veronicu v tarzaním oblečku z pushup kůže a s pevnejma trojkama, vyleze z toho solidní soft porno, které je po ránu k nezaplacení. Ruku na srdce, kdo může dát tomuhle odpad?! ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Jednou na začátku letních prázdnin mě sestra upozornila, že na Nově dávají nějaký nový seriál, já se teda podíval na pilota a dost mě to zaujalo. Jakkoliv je tento seriál hloupý, musím říct, že má šťávu. Jasně, je to všechno hrozně střelené, zvlášť když přicházejí ke slovu posuny v čase, smrtky, atomové bomby a halucinogenní sny, ale postavy jsou celkem sympatické - vědátor Challenger s patentem na všechno má říz, Marguerite je zdravě povýšenecká, Roxton je fajn hláškař a na Veroniku se dobře dívá. Jen ten reportér je takový nekňuba. Ke konci už jsem seriál ale přestal sledovat, protože dávka fantasmagoričnosti ve třetí řadě byla příliš silná i na mě. (65.) ()

type_B 

všechny recenze uživatele

Dnes jsem po dlouhé době viděl jeden díl na AXN, a tak se mi Ztracený svět připomenul. Jednu dobu jsem teno seriál dost sledoval a dodnes se mi líbí. Je to takové trochu vyšinuté a hodně béčkové. Akorát pro mě. Na rozdíl třeba od Xeny a Herkula se na to dá koukat. U dvou výše jmenovaných seriálů jsem většinou neměl nervy vydržet to až do konce. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Některé díly byly celkem slušné a napínavé. Jiné byly zase naprosté hovadiny. Originální předlohu ovšem znám a tohle je opravdové prznění. ()

lekr odpad!

všechny recenze uživatele

Takovouhle kravinu jsem dlouho neviděl. Ostudný výplod americké produkce, který je ostudou slavného románu. Těšil jsem se na jeho zajímavý seriálový přepis ale že z toho vyleze taková kravina to sem fakt nečekal. Nad náměty některých epizod opravdu zůstává rozum stát. ()

Little bear 

všechny recenze uživatele

Nechápu, co všichni proti tomuhle seriálu máte. Já jsem s ním maximálně spokojená, děj mě vzdycky bavil, i kdyz byl porad na stejne brdo, a hlavne mi hlavni hrdinove hodne prirostli k srdci. Dávám 5*, i kdyz jsem na konci chtela jednu hvězdičku ubrat za ty posledni dily - hlavně mě tam vytáčelo to, jak vzdycky jeden z hlavnich hrdinu na nekolik dilu zmizel a takhle se to tam stridalo, plus odchod Malona mě hodně mrzel, protoze mi tam pak dost chyběl, uz to prostě něbylo ono a jeste navíc nějaká pitomá Finn jako náhrazka ... hodně velká chyba. Co se týče otevřeného konce, tak taky nejsem zrovna dvakrát nadšená. Nejde o ten konec vesmíru, ale o to, ze kazdý zůstal sám a navíc s tak smutným osudem. Taky mohli udělat happy end. Nejoblíbenější postava: Lord John Roxton, nejoblíběnejší dvojce: Roxton a Marguerite - je jsem prostě zrala ;-) ()

ic odpad!

všechny recenze uživatele

Možná se u toho člověk nenudí, ale jek někdo může vymyslet takovou slátaninu to nechápu. Jestli se snaží o originalitu každého dílu, nebo je to snad kubismus to nevím, ale vidím to tak na odpad. Ještě si pamatuju, jak jsem se na tenhle seriál díval, bylo to někdy o prázdninách a vím, že jsem od něj očekával opravdu hodně. První díl ještě trochu ušel, i když už jsem si ke konci říkal, že je to torchu ujetý, ale už druhý díl mě přesvědčil, že je to odpad největší. ()

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Přesně to co chci vidět. Pokaždé jiná zápletka resp. nápad, dobré herečky a herci (Will Snow, Rachel Blakely, Lara Cox), tajemno a především mystično :-) I love it! ()

Gaaron 

všechny recenze uživatele

Vyloženě špatné to být nemohlo, když jsem to tehdy pravidelně sledoval... a při vzpomínce na Jenn O'Dell se mi dodnes zrychluje tep tak, že bych se málem překlikl a dal těch hvězd pět. ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

Moje seriálové guilty pleasure. Knihu jsem zatím nečetla, i když bych chtěla a teď už ji konečně i mám, a filmy ze série Jurský park mě nikdy moc nebavily. Ale seriálu Ztracený svět jsem podlehla hned. Mám asi slabost pro dobrodružné seriály z minulosti :D Velkou zásluhu má na tom podle mě obsazení, kde se sešli výborní herci jak z domovské Austrálie, tak odjinud. Marguerite Krux je spolu se Sam Carterovou (SG) moje nej ženská seriálová postava a lord Roxton býval můj dívčí crush. Když se to vezme kolem a kolem, nevím, proč bych tenhle zábavný i dramatický dobrodružný seriál nemohla milovat i navzdory ukrutně nízkéhmu hodnocení. Lidi neví, co je dobrý. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem byl jako skalní fanda původní románové předlohy tímto seriálem zklamán. Obzvláště tím, jak volně zachází s motivy původního dílka A.C. Doyla. Časem mě však naprosto strhl. Scénáristi přicházeli se spoustou originálních nápadů, každý díl obsahoval spoustu skvělých hlášek, nemluvě o sympatických hercích (snad až na Malonea) a výbornou hudbou, podbarvující titulky. Škoda, že seriál končí třetí serií, která však má otevřený konec.... Miluju to..4*. ()

Thorn 

všechny recenze uživatele

Tento seriál je dle mého názoru klasikou dobrodružného žánru. Dokonce bych ho označil za kultovní záležitost. Zajímavý děj s různorodými zápletkami, sympatické hlavní postavy, skvělá hudba a na svou dobu celkem přijatelné efekty. Zatímco první série ještě hledá ten správný směr, druhá série už pěkně odsýpá a jede si po své vlastní a velmi originální cestě. Celý seriál se odehrává na záhadné plošině uprostřed neprostupné amazonské džungle, kde je možné prakticky cokoliv. Díky tomu měli tvůrci zcela volné ruce a mohli si zde vymyslet ty nejrozmanitější zápletky. Kromě dinosaurů a pravěkých zvířat tu tak máme různé domorodé kmeny a kultury z nejrůznějších historických období, cestovatele časem, mimozemšťany, čaroděje, duchy, hybridy a další podobné fantasy a sci-fi prvky. Silnou stránkou seriálu je především velká různorodost děje a také hlavní postavy, které jsem si oblíbil úplně všechny. Vlastně bych řekl, že co se týče hlavních postav, mohli by si tvůrci jiných seriálů brát ze Ztraceného světa ponaučení. Co mi tu trošku scházelo, byl nějaký provázanější příběh na pokračování. Jednotlivé epizody jsou většinou samostatné a uzavřené kapitoly. Právě u takovéhoto seriálu je však nějaký rámcový děj velmi důležitý. Hlavních hrdinů je nejprve šest. Později už jen pět a nakonec to pak začne být trochu nepřehledné. Právě tento problém hrozně moc uškodil třetí řadě, kde postavy mizí a zase se objevují bez nějakého většího smyslu. I přes tyto nedostatky se však rozhodně jedná o vynikající seriál, se kterým si divák užije spoustu akce, napětí i humoru. Pro mě byl Ztracený svět velice zábavným a zajímavým spojením dobrodružství, sci-fi a fantasy, na které jsem se každý den velice těšil. Škoda jen, že už se dnes seriály podobného typu netočí. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Pro některé je to kravina, pro někoho část mladí na kterém vyrůstal a já se řadím do druhé skupiny. Viděl jsem všechny díly, sympatizoval s postavami, odpoledne relaxoval u tv a těšil se na každý nový příběh z plošiny. Při opakování už to není tak ohromné, přesto pro mě v pohodě koukatelné. Zaslouží si to daleko lepší hodnocení! (hodnocení za 1. - 3. sérii - konec) ()

Avathar 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku to nebolo až také hrozné, ale postupom času asi tvorcovia začali raňajkovať toluén ochutený LSD, alebo čo, pretože fantasmagórie takého rangu, aké prišli v tretej sérii sa len tak nevidia (teda, nemám nič proti fantasmagóriám, ale tu som to teda naozaj nečakal, nehovoriac o tom, že sa to sem absolútne nehodí). Nebudem hodnotiť efekty, predsa len: je to seriál.. Ale čo ten scenár, preboha??! Čarodejnice, zombíci, démoni, výlety časom, návštevy z budúcnosti, westernové prvky (!), paralelné reality, duchovia, jašteričí ľudia (či čo to kurva bolo) a ďalšie a ďalšie "národy náhornej plošiny" či iné zverstvá (nielen dinosaurie) etc. Na druhej strane to bolo tak neskutočne uletené, až to bolo miestami vtipné (zrejme nechcene, ale čo tam po tom). Hviezdičku dávam za tie ženské sympaťandy (Blakelyová je fakt kus!) a za spomínanú zvrhlú zábavu nad tými scenáristickými bejkovinami. Inak je to bullshit najväčší... ()

Reklama

Reklama