Reklama

Reklama

WandaVision

(seriál)
Trailer 4
USA, 2021, 5 h 30 min (Minutáž: 27–47 min)

VOD (1)

Epizody(9)

Seriál WandaVision od Marvel Studios je zmesou klasických televíznych sitkomov a filmového sveta Marvel. Wanda Maximovová (Elizabeth Olsen) a Vision (Paul Bettany), dve superbytosti žijúce v malom mestečku, zisťujú v tomto seriáli, že nie všetko je také idylické, ako sa na prvý pohľad zdá. (Disney+)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (351)

VSlunecnice 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Taková vcelku průměrná Marvel sranda, která měla vetší potenciál. Po zajímavých úvodních epizodách přišly až moc obyčejné a často předvídatelné díly, které jeli podle tradičních šablon a nic světoborného se tu neudálo.   Plusy: vývoj Wandy, celá postava Visiona Mínusy: většina bojů na jedno brdo, nudní "záporáci", naprosto směšný S.W.O.R.D. a spousta nevyužitých postav, "finále" Celkově hodnotím tak 60-70%, protože začátek mě hodně bavil a doufala jsem nějaký netradiční a originální zvrat... Normálně bych od toho nic nečekala a nebyla zklamaná, ale první epizody mi prostě daly naději, kterou v těch posledních tvůrci rozcupovali... Prostě průměr, možná trošku lepší průměr, ale od Marvelu bych ráda dostala promyšlenější seriál ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Po prvním dílu jsem si říkal, že WandaVision může být něco neotřelého. Když ale skončil třetí díl a pořád jsme sledovali jen podivný sitcom, který nedával žádný smysl, začal jsem hodně pochybovat. Naštěstí od čtvrtého dílu se děj rozjede a brzy zjistíme, co se ve skutečnosti děje. Wanda po smrti Visiona ovládla jedno malé městečko a vytvořila kolem něj neviditelné hranice, aby mohla žít svůj vysněný život. Jenže to se samozřejmě nelíbí vládě, která se pokouší Wandu zastavit. A nejen to, čeká nás také pravý twist, který jsem skutečně nepředpokládal. Poslední dva díly jsou opravdu velmi povedené. Vyrovnání Wandy se smrtí Visiona je mnohokrát silnější než v Infinity War. Btw kostým Scarlet Witch je velmi dobře navržený, na rozdíl od takového Falcona... ()

Reklama

Adasin 

všechny recenze uživatele

Začátek mě moc nebavil, pocta starým sitcomům sice hezká, ale já nic z toho neviděla a hádám že asi hodně lidí mimo USA, takže při vší té promyšlenosti zrovna na tohle tvůrci zapomněli. Ještě že jsou ty epizody tak krátké. Z hlediska děje tak první dvě epizody lze přeskočit, aniž by člověk o něco přišel. Samozřejmě bylo od začátku jasný, že je to nějaká pokřivená realita a jenom se čekalo, kdy se odhalí okolnosti. I tak je to ale vymyšlený pěkně a bavilo mě sledovat všechny odkazy na MCU a Marvel, jenom to není taková bomba jako seriálový Watchmeni, tady z toho brada údivem nespadne. Během sledování jsem četla spoustu teorií a článků o tom, jak to změní MCU. V tomhle ohledu je to celkem zklamání – nečekala jsem, že se všechny splní, ale ve výsledku mi přijde, že se nezměnilo nic a SWORD nepočítám. Zase jsou tu hlavně náznaky do budoucna, což je super, pokud se to někdy vyplní, tak snad se dočkáme. Celkově jako jednohubka fajn, ale znova se někdy podívám asi jenom na jednu z epizod – u většiny to nadšení celkem rychle vyprchalo, a tak se zapamatování hodnou pro mě nakonec stala paradoxně ta, co jenom doplňuje Wandinu minulost. 7/10 ()

novoten 

všechny recenze uživatele

I když se kapitola z Westview může zdát pro celkový vývoj univerza jako nevýznamná, je to právě exkurze do zámořské televizní komediální historie, která poprvé definitivně překračuje žánrové mezníky. Ano, v klíčových chvílích se opět jedná o marvelovku, která musí mít akci nebo souboj, ale stěžovat si na takovou vlastnost je to samé jako vyčítat epizodě seriálu, že se věnuje danému tématu a ne cizím postavám či dějům. Fascinuje mě, jak přesně jsou jednotlivé subžánry vystihnuty, jak rychle se na každou novou hru dokážu naladit i to, jak rychle dokáže ze znepokojivých obrazů i zamrazit. Elizabeth Olsen si za Age of Ultron nebo Infinity War zasloužila ukrást show sama pro sebe a jsem moc rád, že vedení MCU tohle přání vzalo doslova. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Úvodní sitcomové epizody jsou parádní, skvěle vymazlené a plné dobových i vlastních odkazů. Samozřejmě je jasné, že by něco takového nemohlo trvat donekonečna, tudíž je člověk spíš zvědavý, jak dobře bude rozpad této iluze udělaný. Bohužel, v momentě kdy se tak stává, se až na výjimky jede podle zažitého mustru mavelovek a finále je opět omalovánková bitka bez špetky nápadu. Plusem alespoň zůstává, že seriálový formát pomohl trošku prokreslit postavu Wandy a tudíž to v závěru dokázalo vydolovat aspoň slušné emoce. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (142)

  • Zatímco Vision (Paul Bettany) visí na laně během kouzelnického triku, tak Wanda (Elizabeth Olsen), bez ohledu na to, zda se Vision zvedá nebo spouští, točí naviják stále stejným směrem. (Kubaaa97)
  • Ačkoliv se tato epizoda odehrává v 50. letech, tak si v obývacím pokoji můžeme všimnout malmového krbu. Ten byl ale vytvořen až v 60. letech. (Kubaaa97)
  • Počáteční sekvence, ve které vidíme šest hvězd třpytících se v kruhu, odkazují na kameny nekonečna, které dávají Wandě (Elizabeth Olsen) a Visionovi (Paul Bettany) jejich schopnosti v MCU. (Kubaaa97)

Související novinky

Marvel nejspíš našel svou Silver Surfer

Marvel nejspíš našel svou Silver Surfer

04.04.2024

Fantastická čtyřka, vlajková loď příštích marveláckých let, opět získává reálnější kontury. Ústřední kvartet je již jasný, v hlavních rolích se objeví Pedro Pascal, Vanessa Kirby, Ebon Moss-Bachrach… (více)

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (více)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Reklama

Reklama